Blog Null Reference Exception - květen 2012    

Autentizace pomoci Google OAuth 2.0

Google účet lze také podobně jako například u Windows Live nebo Facebook využít pro přihlašování do vlastního webu nebo aplikace. Google toto umožnuje buď pomoci OpenID (Google OpenID provider) nebo pomoci OAuth 2.0 protokolu (nástupce OAuth 1.0, které bylo pro přihlašování na Google již od 20.4.2012 označeno za deprecated). Zde je příklad na přihlášení do ASP.NET aplikace pomoci Google OAuth 2.0.

zobrazit článek

Nastavení práv Windows služby

Dnes jeden příspěvek do kategorie IT. Potřebovali jsme nastavit, aby daný uživatel (ne administrátor) mohl provádět restart Windows služby. Zde je postup jak toto nastavit.

zobrazit článek

Windows Identity Foundation: Náhrada za Forms autentizaci

Technologie Windows Identity Foundation (WIF) (dříve také znám pod označením projekt “Geneva”) již nějakou tu chvilku existuje, a to zatím v podobě přídavné knihovny. Dá se předpokládat, že většího rozšíření této technologie se pravděpodobně dočkáme až se stane součástí přímo .NET Frameworku tj. až ve verzi .NET Frameworku 4.5. Dnes si ukážeme pro ní možná trochu netradiční použití - příklad jednoduché webové aplikace, která využívá WIF jako náhradu za Forms autentizaci.

zobrazit článek

Autentizace pomoci Facebook Server Flow

Před časem jsme na tomto blogu zveřejnili příklad autentizace pomoci Windows Live ID ve webové aplikaci. Podobné přihlášení do ASP.NET aplikace je možné provést pomoci sociální sítě Facebook, zde je ukázáno jak nato.

zobrazit článek

Forms autentizace

Jeden z nejčastěji používaných způsobu řešení autentizace v ASP.NET aplikacích je použití Forms autentizace (Forms Authentication) v kombinaci s membership providerem. To co v případě jakéhokoliv membership providera zůstává přitom stále stejné je právě mechanizmus vlastní forms autentizace tj. ověřování jednotlivých klientských requestů na základě vystaveného Forms autentizačního tiketu ukládaného v cookie. Tento proces si rozebereme trochu podrobněji.

zobrazit článek

přihlásit pomocí externího účtu

přihlásit pomocí jména a hesla

Uživatel:
Heslo:

zapomenuté heslo

 

založit nový uživatelský účet

zaregistrujte se

 
zavřít

Chyba

zavřít

feedback