Blog Null Reference Exception - únor 2013    

Kontrola nepřetržitého odpočinku v týdnu, část 3

Minule jsme dokončili pomocnou metodu EnumerateWeeks, která vrací týdny, které bude potřeba kontrolovat, a pro každý tento týden vrací relevantní intervaly mezi koncem směny a začátkem směny následující. Týden má dále ve vlastnosti KontrolovatPouzeOdpocinekDodatecny příznak, který určuje zda se má pro daný týden kontrolovat:

zobrazit článek

Kontrola nepřetržitého odpočinku v týdnu, část 2

Minule jsme si připravili vše potřebné, aby bylo možné začít s vlastní implementací algoritmu pro kontrolu doby nepřetržitého odpočinku v týdnu. Zatím máme jen nějakou základní představu, že algoritmus bude muset procházet pracovní směny osoby resp. přesněji procházet a kontrolovat jednotlivé intervaly mezi koncem směny a začátkem směny následující pro nějaké týdny. Teď musíme vyřešit co znamená týden.

zobrazit článek

Kontrola nepřetržitého odpočinku v týdnu, část 1

Nedávno jsem implementoval algoritmus pro kontrolu, zda rozvržení pracovních směn splňuje zákonnou dobu odpočinku mezi směnami a nepřetržitého odpočinku v týdnu dle legislativy České republiky. Algoritmus je součástí docházkového systému vyvíjeného naší společností. Myslím, že je tento algoritmus sám o sobě docela zajímavý, ale hlavně je to dobrý příklad přímo z praxe na demonstrací, jak může být netriviální celý proces od zadání (v tomto případě v podobě zákoníku práce) až po výsledný kód.

zobrazit článek

“Redirect” s odesláním POST dat v Silverlight aplikaci

Před nedávnem jsem v jedné Silverlight aplikaci potřeboval provést přechod z dané aplikace na určenou adresu (ekvivalent redirectu), ale metodou POST s odesláním formulářových dat. V tomto článku uvádím řešení tohoto problému.

zobrazit článek

Konstrukce URL v Silverlight aplikaci

V článku zde jsme si ukázali jak nezávisle na konkrétní infrastruktuře nebo typu aplikace sestavovat URL, když známe base URL a k této base relativní URL. Dnes si naopak ukážeme jak sestavovat URL konkrétně v Silverlight aplikaci v případě, že známe app-relativní URL tj. pokud chceme v Silverlightu sestrojit URL zdroje umístěného na webu, který danou aplikaci hostuje.

zobrazit článek

přihlásit pomocí externího účtu

přihlásit pomocí jména a hesla

Uživatel:
Heslo:

zapomenuté heslo

 

založit nový uživatelský účet

zaregistrujte se

 
zavřít

Chyba

zavřít

feedback