Blog Null Reference Exception - březen 2013    

Konfigurace certifikátu v aplikaci

Ve webové ASP.NET aplikaci jsem potřebovat pracovat s certifikátem (konkrétně po podepisování generovaného PDF souboru viz. tento článek). Aby byla aplikace dostatečně flexibilní, rozhodl jsme se, že certifikát budu načítat z Windows uložiště certifikátů (Windows Certificate Store) a konkrétní certifikát bude nastaven konfigurací v souboru Web.config.

zobrazit článek

Nefunkční tisk na Windows Server 2012 Domain Controller

Pokud na Windows Server 2012 nakonfigurujete jako Domain Controller, přestane chodit tisk na jakoukoli tiskárnu (tedy například i na vestavěný Microsoft XPS Document Writer). Uživateli přitom není zobrazená žádná chybová hláška, jen není na tiskárnu (nebo do souboru) nic odesláno.

zobrazit článek

Setkání vývojářský WUG Praha

Pražská pobočka WUGu si pro Vás v následujících měsících připravila tyto akce

zobrazit článek

Remote Desktop Services na Windows Server 2012

Dnes jeden příspěvek z IT světa. Nedávno jsem u zákazníka konfiguroval Remote Desktop Services (RDS) na Windows Server 2012. Vyskytli se zde jisté problémy a omezení, které Vám Microsoft neřekne. O ty se zde podělím.

zobrazit článek

Aktualizace DotNetNuke na verzi 7.00.03

O víkendu jsem prováděl aktualizaci webu www.epskuryr.cz, který je postaven na CMS DotNetNuke (DNN) na poslední verzi 07.00.03. Aktualizaci jsem prováděl hlavně z důvodů, že ve verzích DNN 6 (web používal 6.02.02), je chyba, kdy se špatně reprezentují desetinná čísla na jiném než anglickém národním nastavením. Při správě některých modulů to dokonce způsobuje chybu System.FormatException: Input string was not in a correct format. Při aktualizaci se vyskytly některé problémy, z nich jsou některé způsobené tím, že na webu máme doprogramovány některé vlastní moduly a doplňky. Zde uvádím jejich popis a řešení.

zobrazit článek

přihlásit pomocí externího účtu

přihlásit pomocí jména a hesla

Uživatel:  
Heslo:  

zapomenuté heslo

 

založit nový uživatelský účet

zaregistrujte se

 
zavřít

Chyba

zavřít

feedback