Blog Null Reference Exception - červenec 2013    

Konfigurace CRL (Certificate Revocation List) na Windows Certificates Authority

Pokud vytváříte certifikáty například pro Remote Desktop, TS Gateway, TS Web Access a podobně, je nutné mít ve své PKI infrastruktuře na certifikační autoritě fungující a správně nastavené publikace CRL (Certificate Revocation List). (Klasická chyba, kterou dostáváme, když toto nemáme správně nastaveno je A revocation check could not be performed for the certificate).

zobrazit článek

Proč je nutné Web Forms skripty “zaregistrovat dvakrát”?

Pokud si ve VS 2012 vytvoříme novou ASP.NET WebForms aplikaci s použitím výchozí šablony je v master page (v souboru Site.Master) použit serverový prvek ScriptManager s registracemi některých základních skriptů (JQuery, WebForms, MSAjax apod.). Konkrétně registrace skriptů, které se týkají Web Forms, jsou zde následující:

zobrazit článek

Optimization 1.1.0.0 neodstraní duplicitní skripty registrované ve ScriptManager

V komponentě Microsoft.AspNet.Web.Optimization verze 1.1.0.0 (stable) je chyba (ve verzi 1.0.0.0 tato chyba nebyla), že nedochází k odstranění duplicitních scriptů registrovaných ve ScriptManager, které jsou obsažené v bundle.

zobrazit článek

Fix Silverlight ListBox focus issue

Při nastavování focusu se Silverlight ListBox kontrol defaultně chová tak, že je focus nastaven na první (případně poslední pří Shift+Tab) prvek. Tento “divný” stav je zobrazen na obrázku. Já bych toto chování označil spíše přímo jako bug než vlastnost, očekávané chování je samozřejmě nastavit focus na označený prvek v ListBoxu (tak jako ve WPF). Horší chování pak ještě nastává v případě, že ListBox je naplněn více prvky a je v něm tedy vertikální posuvník.

zobrazit článek

přihlásit pomocí externího účtu

přihlásit pomocí jména a hesla

Uživatel:
Heslo:

zapomenuté heslo

 

založit nový uživatelský účet

zaregistrujte se

 
zavřít

Chyba

zavřít

feedback