Uvítání a základní informace

Tomáš Holan       01.01.2011             9758 zobrazení

Také vás vítám na tomto blogu. Pokud čtete tyto řádky a museli jste k tomu vynaložit nějaké úsilí z vaší strany, tak vám za něj děkuji. Pokud jste se sem naopak dostali víceméně náhodou, tak vás poprosím, abyste zkusili ještě chviličku na těchto stránkách zůstat, třeba zde objevíte něco zajímavého.

Tak nejdříve kde se tedy nalézáte a o čem to bude resp. je. Pokud vše půjde podle původních představ, měl bych v rámci tohoto blogu postupně zveřejňovat příspěvky převážně vývojářského charakteru a to konkrétně týkajících je technologií platformy .NET a také jazyku C# samotného.

(Jste tu ještě? Dobrý, můžeme pokračovat.) Pokud by nějaký můj příspěvek nebyl náhodou čistě technický (počínaje ale až od dalšího – nevím, zda se tento k takovým již také neřadí), upozorním na to hned na jeho začátku, aby ho někteří mohli v případě potřeby hned přeskočit. Pokud patříte mezi takové jedince, hned vás zkusím uklidnit tvrzením, že zatím nepočítám s tím, že by objevování „netechnických“ příspěvku mělo stávat nějak často. Jinak budou témata např. o řešení některých problému, se kterými se setkám při své práci nebo třeba jen o postupech jak něco řešit nebo řeším. Kromě vlastního jazyka C# se může jednat o ASP.NET, Silverlight, LINQ, WCF nebo prostě jen o .NET Framework (BCL).

Dále vysvětlím jméno celého blogu - to je poměrně jednoduché NullReferenceException je podle mého názoru nejčastější a zároveň v produkčním prostředí také jedna z nejhůře odladitelných výjimek a proto to není úplně špatná volba pro jméno vývojářského blogu.

Ještě jedno malé obecné upozornění, pokud se budete z nějakého příspěvku snažit vykopírovat kus kódu a on se vám pak vloží celý jen do jedné řádky, zkuste tento postup, kterým se tak neděje (a tudíž se dá považovat za správný): Označte kód pomoci dblclick a pak vykopírujte.

 

hodnocení článku

0       Hodnotit mohou jen registrované uživatelé.

 

Nový příspěvek

 

                       
Nadpis:
Antispam: Komu se občas házejí perly?
Příspěvek bude publikován pod identitou   anonym.

Nyní zakládáte pod článkem nové diskusní vlákno.
Pokud chcete reagovat na jiný příspěvek, klikněte na tlačítko "Odpovědět" u některého diskusního příspěvku.

Nyní odpovídáte na příspěvek pod článkem. Nebo chcete raději založit nové vlákno?

 

  • Administrátoři si vyhrazují právo komentáře upravovat či mazat bez udání důvodu.
    Mazány budou zejména komentáře obsahující vulgarity nebo porušující pravidla publikování.
  • Pokud nejste zaregistrováni, Vaše IP adresa bude zveřejněna. Pokud s tímto nesouhlasíte, příspěvek neodesílejte.

přihlásit pomocí externího účtu

přihlásit pomocí jména a hesla

Uživatel:
Heslo:

zapomenuté heslo

 

založit nový uživatelský účet

zaregistrujte se

 
zavřít

Nahlásit spam

Opravdu chcete tento příspěvek nahlásit pro porušování pravidel fóra?

Nahlásit Zrušit

Chyba

zavřít

feedback