Podle kategorie

Podle autora

Podle seriálu

Seriál C++ krok za krokem    

1 2 > >>

Virtuální metody

Seriál C++ krok za krokem - díl 13.

V dnešním dílu jsou na řadě tzv. virtuální metody. Naučíme se tedy, co to virtuální metody jsou a jakým způsobem se používají. Mimo to se ale také naučíme překrývat nějakou metodu a bude zmínka i o statické a dynamické vazbě.

zobrazit článek

Dědičnost

Seriál C++ krok za krokem - díl 12.

Náplní tohoto dílu je dědičnost. Je zde tedy vysvětleno, co to dědičnost je, kdy je vhodné ji použít, jaké jsou její druhy a jaká je její syntaxe. Mimo to jsou lehce zmíněny i konstruktory a destruktory a způsob, jak lze třídy organizovat do souborů.

zobrazit článek

Konstruktory, destruktory a hrátky s objekty

Seriál C++ krok za krokem - díl 11.

V tomto díle nás čeká bližší pohled na konstruktory, zároveň si také vysvětlíme pojem destruktor. Dále se podíváme na modifikátory přístupu a nakonec si trochu pohrajeme s instancemi naší třídy Zamestnanec, kterou jsme si vytvořili v minulém díle.

zobrazit článek

Úvod do objektově orientovaného programování

Seriál C++ krok za krokem - díl 10.

Tento díl slouží jako úvod do objektově orientovaného programování. Je tedy nastíněna základní myšlenka OOP, společně s vysvětlením pojmů objekt a třída. Nechybí ani ukázky kódů a v závěru i krátká zmínka o konstruktoru.

zobrazit článek

Ukazatele a odkazy, vyhledávání půlením intervalu

Seriál C++ krok za krokem - díl 9.

Tento díl slouží jako stručné seznámení s ukazateli a odkazy. Ukážeme si, jak získat adresu v paměti nějaké proměnné, jak tuto adresu uložit do ukazatele a jak dynamicky alokovat paměť. Také si ukážeme, jak docílíme toho, aby nám funkce "vracela" dvě hodnoty. Nakonec si vysvětlíme a napíšeme algoritmus vyhledavání půlením intervalu.

zobrazit článek

Funkce

Seriál C++ krok za krokem - díl 8.

Cílem tohoto dílu je seznámit se s funkcemi. Vysvětlíme si proto, co to funkce jsou, jak se deklarují a definují, jak se volají atd. Samozřejmě nebudou chybět krátké ukázky kódu.

zobrazit článek

Cykly, neboli smyčky - pokračování

Seriál C++ krok za krokem - díl 7.

V tomto díle si dovysvětlíme cykly. V minulém díle jsme se zaměřili na cykly for, dnes to bude o cyklech while. Vysvětlíme si tedy, jaký je mezi nimi rozdíl, ukážeme si, jaká je syntaxe cyklu while a nebude chybět ani krátký příklad na závěr.

zobrazit článek

Cykly, neboli smyčky

Seriál C++ krok za krokem - díl 6.

Po pauze větší, než je obvyklé, opět přichází další díl seriálu C++ krok za krokem. Všem čtenářům tohoto seriálu se za pauzu omlouvám, byla způsobena mými zdravotními problémy. V dnešním díle nás čeká úvod do smyček, neboli do cyklů. Představíme si cyklus for, vysvětlíme si co dělá a samozřejmě nebude chybět krátký příklad praktického užití. Jako bonus přikládám tři otázky, podle kterých si můžeme ověřit, jestli cyklům for rozumíte. V další díle si pak řekneme o druhém typu cyklů, konkrétně while.

zobrazit článek

Pole

Seriál C++ krok za krokem - díl 5.

V dnešním díle si ukážeme, co je to jednorozměrné pole, jak jej deklarovat, inicializovat a samozřejmě nebude chybět ani krátký program. Tento díl slouží spíše jako základní úvod do polí, neboť zde nejsou vysvětleny vícerozměrná pole, pole ukazatelů, aritmetika ukazatelů apod. Jde o pokročilejší záležitost, proto si to probereme v některém z pozdějších dílů.

zobrazit článek

Relační operátory a podmínky, příkaz switch

Seriál C++ krok za krokem - díl 4.

V dnešním díle se seznámíme s relačními a logickými operátory a naučíme se podmínky (příkaz if). Dále si ukážeme příkaz switch a na konci dílu si opět napíšeme krátký program.

zobrazit článek
1 2 > >>

přihlásit pomocí externího účtu

přihlásit pomocí jména a hesla

Uživatel:
Heslo:

zapomenuté heslo

 

založit nový uživatelský účet

zaregistrujte se

 
zavřít

Chyba

zavřít

feedback