VB .NET v praxi   zodpovězená otázka

C#, VB.NET, Offtopic

Chcel by som rozpútať diskusiu na tému používania VB.NET v praxi. Pokiaľ viem vo väčšine zamestnaní v Čechách a na Slovensku zhaňajú skôr C# programátorov a aj platy budú pre C# asi väčšie. Preto otázka. Oplatí sa učiť VB .NET pre prax? Má šancu dobre sa uplatniť aj VB .NET programátor?

Vašo

nahlásit spamnahlásit spam 0 odpovědětodpovědět

Jak jste proboha přišel na takovou hovadinu, že platy budou vyšší pro C#?! Hlásíte-li se na místo vývojáře, tak plat je v drtivé většině případů odvozen od vašich praktických zkušeností a na některých místech se přihlíží i k dosaženému vzdělání (i když na to se už dnes tak nehraje). Kauza VB.NET vs. C# už se tu také několikrát řešila, záleží na vás co vám více vyhovuje a není problém přejít z jednoho na druhé. C# bude možná o něco málo rozšířenější, protože spousta chytráků považuje Visual Basic .NET za to samé co Visual Basic 6.0.

nahlásit spamnahlásit spam 1 / 1 odpovědětodpovědět

Pracujem v spoločnosti, ktorej software je písaný aj v C# aj vo VB.NET a tak mi to pripadá, že ludia píšuci v C# majú vyššiu prestíž. Nechcem veľmi rozoberať VB vs C# ale uplatnenie VB.NET v praxi. Neviem sa dobre zorientovať, či je o programátorov VB.NET v Čechách a na Slovensku záujem.

nahlásit spamnahlásit spam 0 odpovědětodpovědět

Na to se dá dívat z několika pohledů. Uvědomte si, že učit se VB.NET znamená učit se především .NET framework - a ten je základem jak VB.NET tak i C#. Plná adaptace z VB.NET na C# je pak otázkou maximálně 2 měsíců. Ovšem pro začínající programátory bych doporučil spíše VB.NET, je přátelštější. Mě osobně práce ve VB.NET hodně usnadnila pochopení .NETu jako takového a tak i pozdější přechod na C#. Teď používám oba jazyky a nemám s tím problém. Jde opravdu jen o syntaxi.

nahlásit spamnahlásit spam 1 / 1 odpovědětodpovědět

Ono se stačí podívat na libovolný server s nabídkami práce - největši zájem je vždy o Javu, c#, c/c++ (u webu ještě PHP a asp.net/C#) ... neříkám, že VB.net tam není, ale je ho tam poskrovnu. I Delphi mívají více nabídek. Netvrdím, že to přesně odráží zájem zaměstnavatelů, ale úplně off-topic to také nebude.

nahlásit spamnahlásit spam 1 / 1 odpovědětodpovědět

Visual Basic trpí zvlášť v ČR špatnou pověstí starších verzí, které kdekdo používal často i na věci, na které nebyly příliš určené. V zahraničí se VB.NET používá daleko více, ale i tak, pokud máte rozumnou firmu, tak tam jistě ví, že VB.NET a C# jsou rovnocenné a oba postavené na .NET frameworku. Co se týče rozdílu platů, je to blbost, rozumné firmy platí zaměstnance podle schopností, dovedností a produktivity, méně rozumné podle počtu odpracovaných hodin.

VB.NET se poměrně často používá v aplikacích, které byly dříve psány ve VB6, programátoři si nemusí zvykat na jinou syntaxi. Rozdíl mezi VB.NET a C# je pouze v syntaxi.

nahlásit spamnahlásit spam 1 / 1 odpovědětodpovědět

Já dělám 90% ve VB.NET a ještě s tím nikdy nebyl problém. Zákazníky zajímá především "zda" to funguje a teprve potom "v čem"... pokud vůbec.

nahlásit spamnahlásit spam 0 odpovědětodpovědět

Jako soukromníka to zajímat jistě nemusí, ovšem v běžné praxi je rozšířenější C#, protože je "čistší". Ale jak už jsem říkal, na naučení je podle mého názoru naopak lepší VB.NET. A když umíte dobře VB.NET, není pro Vás problém přechod na C#, pokud to bude potřeba.

nahlásit spamnahlásit spam 0 odpovědětodpovědět
                       
Nadpis:
Antispam: Komu se občas házejí perly?
Příspěvek bude publikován pod identitou   anonym.
  • Administrátoři si vyhrazují právo komentáře upravovat či mazat bez udání důvodu.
    Mazány budou zejména komentáře obsahující vulgarity nebo porušující pravidla publikování.
  • Pokud nejste zaregistrováni, Vaše IP adresa bude zveřejněna. Pokud s tímto nesouhlasíte, příspěvek neodesílejte.

přihlásit pomocí externího účtu

přihlásit pomocí jména a hesla

Uživatel:
Heslo:

zapomenuté heslo

 

založit nový uživatelský účet

zaregistrujte se

 
zavřít

Nahlásit spam

Opravdu chcete tento příspěvek nahlásit pro porušování pravidel fóra?

Nahlásit Zrušit

Chyba

zavřít

feedback