WWW stránky a jejich rozbor   zodpovězená otázka

Offtopic, HTTP/HTML

Dobrý den. Narazil jsem na při prohlížení www stránek na příjemnou věc. A to, že skype má knihovnu, která označí všechny tel.čísla na konkrétní stránce a lze na ně kliknout, spustí se skype a dá se hned volat, pokud má človíček nějaký kredit na účtu. A teď ten dodas, bylo by možné alespoň teoreticky načrtnout funčnost nebo princip tohoto prohledávání stránek a označení tel.čísel? O co jde, mám VoIP a free sw X-Lite. V IE mám stránku, kde mám lidičky, co jim volál, ale jak by to šlo udělat jako to dělá skype? Abych nemusel pracně vyťukávat tel.číslo buď na klávesnici nebo myší, ale jen kliknul na tel.číslo na www stránce a hned se to překlopilo do konkrétního programu a mohlo se volat? Děkuji

Stačí alespoň princip, jak procházet www stránky, abych na nich rozpoznal tel.číslo(čísla).

nahlásit spamnahlásit spam 1 / 1 odpovědětodpovědět

Další dotaz typu "Jak napsat řídící software pro nukleární elektrárnu"...

nahlásit spamnahlásit spam 0 odpovědětodpovědět

A už jste to zkusil?

nahlásit spamnahlásit spam 0 odpovědětodpovědět

Skype si buď zaregistruje vlastní protokol (něco jako http://) a pak stačí vkládat odkazy, které jej využívají (například callto://telefonicislo). Druhá možnost je plugin do IE, což není zrovna jednoduchá věc a myslím, že možná snad jen v C++, ale nevím to jistě.

Popravdě si neumím představit co by to mělo ve výsledku dělat. Při otevření IE nabídnout místo telefoních čísel na stránce odkazy ke spuštění přes nějaký program?

nahlásit spamnahlásit spam 0 odpovědětodpovědět

Jestli mohu poprosit a máte tu možnost, zkuste si Skype nainstalovat. Plug-in se instaluje i s tím . Projede stránku a označí všechny tel.čísla na stránce. Po poklepání na tel.číslo, které je zvýrazněno jinak než ostatní text, dojde ke spuštění skype a volání. Díky

nahlásit spamnahlásit spam 0 odpovědětodpovědět

Takže chcete plugin pro IE, který podle kritérií označí text na stránce jako spustitelný odkaz? Pokud ano, pak je odpověď stejná, musel byste napsat plugin v C++. Víc Vám poradit nemůžu ani já, ani nikdo další.

nahlásit spamnahlásit spam 0 odpovědětodpovědět

Vidím v tom dva zásadní problémy:

1. Odkaz ve stránce (úprava stránky)

2. Zpracování požadavku po klepnutí na odkaz, tj. vytočení čísla

Ad 1

Píšete: "V IE mám stránku, kde mám lidičky, co jim volám..." Odkud se ta stránka do IE načítá? Pokud platí "mám stránku" , je vaše a čísla v ní máte možnost upravit jako odkaz.

Ad 2

Kdo je vaším poskytovatelem služby VoIP a co dovoluje?

V 802.cz jde z IE vyslat požadavek (např. klepnout na odkaz):

  <html>
  <!-- další potřebné  .... 
  -->
  <a href="https://www.802.cz/index.php?call=485149121">Antény a satelity, 
  Miloš Vrba - Liberec</a>
  <!-- ....
  -->
  </html>

Za předpokladu, že jsem ke službě přihlášený a mám otevřenou potřebnou stránku (podrobnosti neuvádím záměrně, nejde o můj vztak k mému poskytovateli, ale o váš k vašemu) dostanu odpověď:

Systém se pokusí zahájit hovor 312312508 -> 485149121

nahlásit spamnahlásit spam 0 odpovědětodpovědět

Stránku jsem si vytvořil. Mám na ní jména jednotlivých lidí a pod nima odkaz ve tvaru sip:tel.číslo, např. sip:603428636. Automaticky se spustí z procesů program X-Lite a začne vytáčet. Jde o to, abych nemusel tel.čísla psát, ale mohl na cizí stránce kliknout na uvedené tel.číslo a zrovna se číslo vytočilo v X-Lite a volalo. Proto něco podobného jako má Skype plug-in do IE nebo nějak teoreticky rozebrat, jak na to.

Jinak mám voipex.cz a co dovoluje? Nemám tušení. Nějak jsem to nezjišťoval, VoIP mi platí firma, dostal jsem tel.čísloa je hotovo.

Díky

nahlásit spamnahlásit spam 0 odpovědětodpovědět

Pardon, nepochopil jsem, "že volání na klepnutí máte", když požadujete: "Abych nemusel pracně vyťukávat tel.číslo buď na klávesnici nebo myší, ale jen kliknul na tel.číslo na www stránce a hned se to překlopilo do konkrétního programu a mohlo se volat"

A dotaz, co dovoluje váš poskytovatel služby, byl více méně řečnická otázka, kterou jsem vás chtěl navést právě k tomu, abyste si zjistil, zda nemáte možnost si aktivní seznam u poskytovatele vytvořit. Ale když ten vlastně již máte a nejde vám o to, abyste nemusel vyťukávat číslo, ale o to, abyste nemusel ručně vytvářet odkazy, pak byste mohl k prohlížení stránek použít WebBrowser ve VB.NET, v HTML kódu čísla vyhledávat a z nich tvořit odkazy. Na téma vybírání dat z HTML kódu je tu několik vláken. Myslím, že pan Herceg snad na toto téma dokonce napsal článek. Sám jsem podobný problém neřešil a tak vám mohu jen doporučit hledat.

nahlásit spamnahlásit spam 0 odpovědětodpovědět
                       
Nadpis:
Antispam: Komu se občas házejí perly?
Příspěvek bude publikován pod identitou   anonym.
  • Administrátoři si vyhrazují právo komentáře upravovat či mazat bez udání důvodu.
    Mazány budou zejména komentáře obsahující vulgarity nebo porušující pravidla publikování.
  • Pokud nejste zaregistrováni, Vaše IP adresa bude zveřejněna. Pokud s tímto nesouhlasíte, příspěvek neodesílejte.

přihlásit pomocí externího účtu

přihlásit pomocí jména a hesla

Uživatel:
Heslo:

zapomenuté heslo

 

založit nový uživatelský účet

zaregistrujte se

 
zavřít

Nahlásit spam

Opravdu chcete tento příspěvek nahlásit pro porušování pravidel fóra?

Nahlásit Zrušit

Chyba

zavřít

feedback