Vlastní design - tlačítka a rámečky   zodpovězená otázka

VB.NET

Dobrý den, chtěl bych se zeptat zda ve visual studiu (já mám konkrétně VS 2005 profesional) je možné nějákým způsobem upravovat tvar rámečků, tlačítek atd. (například zaoblené rohy-ovály. nebo "kříž" - jako je u většiny DvD přehrávačů, nebo i úprava grafiky těchto objektů aby aplikace vypadala profesionálně). Vím že na ty tvary existuje několik komerčních (placených) programů třetích stran, ale zajímalo by mě zda to nejde něják udělat přímo ve Visual Studiu.

A pokud by měl někdo nějáký zajímavý odkaz na stránky kde se řeší celkově design aplikací (rozmístění objektů, grafická úprava atd.) byl bych velice rád pokud by se o něj podělil. Bude se hodit určitě nejenom mně:)

nahlásit spamnahlásit spam 0 odpovědětodpovědět

Pokud máte chuť se učit něco nového, tak zkuste technologie Windows Presentation Foundation. Je to běh na dlouho trať, ale až se do toho dostanete, tak máte profi technologii, která je navíc zdarma a navíc nativně podporovaná .NET frameworkem.

Druhou možností je vlastní vykreslování. Ale to je také velmi složité a hlavně pracné. Ve výsledku bych ho nedoporučoval.

nahlásit spamnahlásit spam 2 / 2 odpovědětodpovědět

Můžete využít technologii Windows Presentation Foundation, to by ale asi chtělo nové Visual Studio 2008, starší 2005ka to neumí až tak hezky. WPF je právě pro tyto věci určeno.

nahlásit spamnahlásit spam 1 / 1 odpovědětodpovědět

Děkuji, zkusím si doma nainstalovat VS 2008. Ale v práci to je pro mě nepoužitelné, mám licenci pouze na 2005 a bohužel si nemůžu nainstalovat ani express verzi. Ještě bych se zeptal zda když ve VS 2008 se naučím tuto technologii používat, bude fungovat i pokud budu projekty kompilovat v režim kompatibility pro .net framework 2 (což je další omezení kterým jsem v práci vázaný) nebo je to závislé na nové verzi frameworku?

Děkuji

nahlásit spamnahlásit spam 0 odpovědětodpovědět

Pokud používáte Visual Studio 2008, WPF aplikace lze vytvářet pouze na platformě .NET Framework 3.0/3.5. Pokud budete používat Visual Studio 2005, je nutné nainstalovat .NET Framework 3.0 a Visual Studio 2005 Extensions for .NET Framework 3.0 (WCF & WPF). Vytvořené aplikace potom samozřejmě budou vyžadovat .NET Framework 3.0/3.5 (možná by šlo nainstalovat pouze .NET Framework 2.0 a WPF doinstalovat z MSI rozbaleného z instalace .NET Frameworku 3.0 ale nezkoušel jsem to).

nahlásit spamnahlásit spam 0 odpovědětodpovědět

Pokud se chcete vyhnout WPF, můžete u ovládacích prvků které to podporují použít OwnerDraw (již zde bylo diskutováno) a u oken implementovat System.Windows.Forms.VisualStyles.VisualStyleRenderer kterým by měl jít nahradit výchozí vzhled oken včetně tvaru, písma, barev a těch tří tlačítek v pravém horním rohu oken. Na MSDN je k tomu příklad.

nahlásit spamnahlásit spam 1 / 1 odpovědětodpovědět

http://www.microsoft.com/cze/msdn/webcas...

tři dobré prezentace i se zvukem a sem tam nejake video...

nahlásit spamnahlásit spam 0 odpovědětodpovědět

Lze to obejit docela snadno pouzitim klikacich obrazku (treba animovany picturebox).

Na druhou stranu vlastni design ovladacich prvku je myslim zvrhlost. Radeji se soustredte na perfektni funkcnost aplikace. Staci mit mirne nestandardne nastaveno prostredi (napr. velikost fontu v oknech) a takove i lecktere profesionalni aplikace prestavaji fungovat, ovladaci prvky jsou poskozene, uplne mimo okno, zpusobi pad aplikace, nebo nejsou kompatibilni s jinymi verzemi OS.

Zde plati, ze v jednoduchosti je krasa.

nahlásit spamnahlásit spam 0 odpovědětodpovědět
                       
Nadpis:
Antispam: Komu se občas házejí perly?
Příspěvek bude publikován pod identitou   anonym.
  • Administrátoři si vyhrazují právo komentáře upravovat či mazat bez udání důvodu.
    Mazány budou zejména komentáře obsahující vulgarity nebo porušující pravidla publikování.
  • Pokud nejste zaregistrováni, Vaše IP adresa bude zveřejněna. Pokud s tímto nesouhlasíte, příspěvek neodesílejte.

přihlásit pomocí externího účtu

přihlásit pomocí jména a hesla

Uživatel:
Heslo:

zapomenuté heslo

 

založit nový uživatelský účet

zaregistrujte se

 
zavřít

Nahlásit spam

Opravdu chcete tento příspěvek nahlásit pro porušování pravidel fóra?

Nahlásit Zrušit

Chyba

zavřít

feedback