Vyvíjení Metro aplikací pouze lokálně bez publikování na Store   zodpovězená otázka

.NET

Zdravím,

zajímalo by mě, jestli je možné vyvíjet aplikace pro Metro jen "soukromě" nepublikovat je na Store. Jelikož bych potřeboval aplikaci přenášet jako určitý balíček a nechci aplikaci zveřejňovat pro celý svět, hodil by se mi nějaký druh lokálního release. Další důvod je, že aplikace se bude stále vyvíjet a poběží jen na několika stejných strojích, tak není nutné aby nad každou revizí probíhal certifikační proces...

Díky moc za odpovědi

Tonda

nahlásit spamnahlásit spam 0 odpovědětodpovědět

Pokud nechcete dávat aplikaci do Store, tak máte dvě možnosti.

1.) Ve Visual Studiu v solution exploreru klikněte na projekt pravím a v nabídce store klikněte na create app package. Zaklikněte že nechcete nahrát balíček na store v další obrazovce vyberete pro jaké platformy chcete balíček vytvořit. Spolu s balíčkem se vytvoří power shell script, který provede instalaci. Problémem je že certifikát aplikace bude platit pouze měsíc a pak musíte build a instalaci opakovat.

2.) Aplikace lze šířit pomocí company hub. Ovšem s jeho rozchození vám neporadím, nemám s ním žádné zkušenosti.

Běžně se do Store dávají private aplikace jako public a při spuštění si zkontrolují live id uživatele nebo nějaké jiné ověření a pokud uživatel nemá práva aplikace zobrazí jen info hlášku. Musíte ovšem zajistit, aby se při certifikaci dostali do aplikace.

nahlásit spamnahlásit spam 0 odpovědětodpovědět

Tu první možnost jsem zkoušel a je to omezené právě tou vývojářskou licencí, která je na ten jeden měsíc. Jenže toto pro mě není řešení, protože jakmile tu aplikaci předám, tak už nebudou chtít každý měsíc znovu instalovat nový build aplikace.

Následně jsem někde našel řešení přes Add-AppxPackage, který umožňuje nainstalovat appx balík bez nutnosti zadání developerské licence. Ale je před tím potřeba nainstalovat certifikát přiložený v balíku u appx souboru. Bohužel ještě nevím jestli je to opravdu řešení...

U té druhé možnosti, mě odradilo to, že proces certifikace aplikace do Storu trvá až měsíc. Jelikož jsme aplikaci potřebovali vypustit příští týden, tak to je dost dlouhá doba. Ale do budoucna, to není špatný nápad.

Ale jinak, díky moc za odpověď

nahlásit spamnahlásit spam 0 odpovědětodpovědět
                       
Nadpis:
Antispam: Komu se občas házejí perly?
Příspěvek bude publikován pod identitou   anonym.
  • Administrátoři si vyhrazují právo komentáře upravovat či mazat bez udání důvodu.
    Mazány budou zejména komentáře obsahující vulgarity nebo porušující pravidla publikování.
  • Pokud nejste zaregistrováni, Vaše IP adresa bude zveřejněna. Pokud s tímto nesouhlasíte, příspěvek neodesílejte.

přihlásit pomocí externího účtu

přihlásit pomocí jména a hesla

Uživatel:
Heslo:

zapomenuté heslo

 

založit nový uživatelský účet

zaregistrujte se

 
zavřít

Nahlásit spam

Opravdu chcete tento příspěvek nahlásit pro porušování pravidel fóra?

Nahlásit Zrušit

Chyba

zavřít

feedback