WPF - zakázání automatického přepínání měsíce   otázka

WPF

Dobrý den,

mám ve WPF aplikaci kalendář, ve kterém si uživatel vybírá date range podle potřeby. V kalendáři jsou standardně zobrazeny dny v měsíci s tím, že na začátku a na konci je několik posledních dnů z předcházejícího, resp. několik prvních dnů z nadcházejícího měsíce. Narazil jsem ale na jednu nepříjemnou vlastnost, pokud uživatel klikne nebo označí některý z těchto dnů které nepatří do aktuálně zobrazeného měsíce, kalendář se přepne na daný měsíc. Nejde tomu nějak zabránít? V ideálním případě bych chtěl aby bylo toto automatické přepínání vypnuté a měsíce bylo možné přepínat pouze ručně, pokud to uživatel bude chtít. Vím že je možné dny z předchozího/dalšího měsíce schovat, to ale není žádoucí, protože potřebuji aby je uživatel mohl vybrat.

Neměl by někdo nějaký nápad?

nahlásit spamnahlásit spam 0 odpovědětodpovědět

To je přece logické chování, že když kliknu na den z jiného měsíce, kalendář se přepne do "toho" měsíce. Nechápu, co je na tom "nepříjemného"...

nahlásit spamnahlásit spam 0 odpovědětodpovědět

Netvrdím že to není logické, ale potřeboval bych tohle chování potlačit protože mi nevyhovuje kvůli aplikační logice (na vybraný měsíc jsou vázané některá nastavení a validace, takže když se kalendář přepne aniž by to uživatel chtěl, není to ideální).

nahlásit spamnahlásit spam 0 odpovědětodpovědět

Myslím, že nějaké jednoduché řešení asi k dispozici nebude... Přemýšlel jsem o možnosti reagovat nějak na změnu data, ale tato reakce by pak byla i v případě změny měsíce a korektního vybrání datumu, což by asi nebylo dobré...

Z pohledu uživatele však mě toto "klasické" chování vyhovuje...

nahlásit spamnahlásit spam 0 odpovědětodpovědět

Běžně mi klasické chování také vyhovuje, ale v tomto případě jsou díky aplikační logicke specifické požadavky. Přesto děkuji za reakci. Zkusím ještě rozebrat WPF šablonu zda to tam někde přeci jen nepůjde zakázat a přinejhorším si udělám vlastní komponentu Calendar (stačí mi jednoduchý přehled dnů v měsíci, většinu ostatních funkcí této komponenty v tomto případě nevyužívám).

nahlásit spamnahlásit spam 0 odpovědětodpovědět
                       
Nadpis:
Antispam: Komu se občas házejí perly?
Příspěvek bude publikován pod identitou   anonym.
  • Administrátoři si vyhrazují právo komentáře upravovat či mazat bez udání důvodu.
    Mazány budou zejména komentáře obsahující vulgarity nebo porušující pravidla publikování.
  • Pokud nejste zaregistrováni, Vaše IP adresa bude zveřejněna. Pokud s tímto nesouhlasíte, příspěvek neodesílejte.

přihlásit pomocí externího účtu

přihlásit pomocí jména a hesla

Uživatel:
Heslo:

zapomenuté heslo

 

založit nový uživatelský účet

zaregistrujte se

 
zavřít

Nahlásit spam

Opravdu chcete tento příspěvek nahlásit pro porušování pravidel fóra?

Nahlásit Zrušit

Chyba

zavřít

feedback