Hosting pre viac ASP.NET MVC aplikácií?   otázka

ASP.NET MVC, Azure, ASP.NET/IIS

Zdravím, hľadám vhodný hosting pre ASP.NET MVC aplikácie. Mám niekoľko jednoduchých low-traffic aplikácií/stránok, ktoré si robím v podstate pre vlastné potešenie. Predtým som všetko robil na LAMP stacku a hostoval som si na linuxovom VPS-ku webstránok koľko som chcel, prešiel som na .NET a hľadám riešenie ako to všetko premigrovať.

Skúšal som Azure a dosť mi vyhovuje, ale cenovo mi to vychádza na takmer 50 EUR mesačne (Basic plan kvôli always-on) a to je na tieto miniprojekty priveľa, chcelo by to niečo za 10 - 20 EUR max.

Tiež by to ideálne nemalo byť geograficky príliš ďaleko od Slovenska, čiže môže to byť poskytovateľ napr. z Česka, Rakúska, Nemecka, a pod, teda nie hostingy v USA.

nahlásit spamnahlásit spam 0 odpovědětodpovědět

V Azure kromě Web Apps (dříve Web Sites) lze ještě hostovat webové aplikace v Cloud Service typu Web Role. Nejsou tím dostupné některé pokročilejší funkce co Web Apps nabízí, ale zase je výhoda, že do jedné Cloud Service lze umístit webových aplikací více. Zkuste si spočítat, zda by vám to pro vaše webové aplikace nevycházelo levněji.

nahlásit spamnahlásit spam 0 odpovědětodpovědět

Podle mě to levněji nevyjde, protože se platí za každou instanci, ne za celou Cloud Service. Muselo by to být nastaveno jedině tak, že by se vytvořila jedna webová aplikace a requesty by se na globální úrovni handlovali. V případě vlastní domény je s tím pak ještě o něco více práce. Není to pohodlné.

Já bych doporučil raději vytvořit si vlastní virtuální stroj (Azure Virtual Machine). Ten levný vyjde asi na, 13.4 EUR měsíčně, k tomu se ještě musí vytvořit v blob storage disk (levné) a případně databáze (5 EUR měs). Jediná nevýhoda řešení je, že se musí nastavit IIS, výhoda je kompletní vlastní správa a velmi pohodlný a rychlý upgrade na výkonnější stroj. To by odpovídalo původnímu řešení, jen na WIN platformě.

Co se týče standardních hostingů, zkušenosti mám s Active24 multihostingem (celkem spolehlivý, dá se na tom jet pár vlastních stránek) nebo MochaHost.com, kde jsou ceny revoluční ale jejich systém je dost chybový, nestabilní, ledacos tam dlouho trvá. Zkušenosti s těmito službami mám cca 2 roky zpátky a mohlo se ledacos změnit.

Já bych šel do Azure, protože plno věcí se tam dá dobře propojit a s cenami se dá hýbat podle potřeby. Když přijde větší traffic, dá se skoro všechno škálovat bez nutnosti zase migrovat někam jinam.

Latence na Azure není problém, pokud se server založí v evropském regionu. Znám i stránky s vysokým trafficem, které běží v US regionu a latence je jejich nejmenší problém. Spíš bych uvažoval, zda to nemá vliv na dohledatelnost.

nahlásit spamnahlásit spam 0 odpovědětodpovědět

Dotaz už je sice starší ale hodí se pro příští čtenáře napsat, že Azure Web Apps umožňují provozovat pod jedním plánem více aplikací. Tedy například aktuální plán Basic 1 za cca 56 USD / měsíc utáhne několik low-traffic stránek. V případě, že je na nich aplikovaná cache, lze jich mít vedle sebe třeba 10. Škálování je pak možné společně, případně když se jedna ze stránek utrhne a vyžaduje větší výkon, lze ji přesunout na jiný plán.

Porovnávat ceny MS Azure a běžného hostingu je irelevantní. Žádný hosting nenabídne takovou dostupnost a snadné možnosti škálování, eventuelně propojení s dalšími službami. Jakmile se výkonnost stránek rozhodí a je potřeba si systémové prostředky hlídat, Azure začíná šetřit plno peněz a především i času (tedy zase peněz).

https://azure.microsoft.com/en-us/pricin...

nahlásit spamnahlásit spam 0 odpovědětodpovědět
                       
Nadpis:
Antispam: Komu se občas házejí perly?
Příspěvek bude publikován pod identitou   anonym.
  • Administrátoři si vyhrazují právo komentáře upravovat či mazat bez udání důvodu.
    Mazány budou zejména komentáře obsahující vulgarity nebo porušující pravidla publikování.
  • Pokud nejste zaregistrováni, Vaše IP adresa bude zveřejněna. Pokud s tímto nesouhlasíte, příspěvek neodesílejte.

přihlásit pomocí externího účtu

přihlásit pomocí jména a hesla

Uživatel:
Heslo:

zapomenuté heslo

 

založit nový uživatelský účet

zaregistrujte se

 
zavřít

Nahlásit spam

Opravdu chcete tento příspěvek nahlásit pro porušování pravidel fóra?

Nahlásit Zrušit

Chyba

zavřít

feedback