NetFrameworku 4.6 - nefunkční SqlConnection   otázka

SQL, Visual Studio, .NET

Dobrý den,

po instalaci NetFrameworku 4.6 (spolu s VS 2015) přestalo fungovat připojení přes SqlConnection na SQL Server (2008 R2), nainstalovaný na stejném PC a přístupný přes TCP/IP - při connection.Open() je vrácena tato chyba:

"Při vytváření připojení k serveru SQL Server došlo k chybě související se sítí nebo s instancí. Server nebyl nalezen nebo nebyl přístupný. Ověřte, zda je název instance správný a zda je SQL Server nakofigurován, aby povoloval vzdálená připojení. (provider: SQL Network Interfaces, error: 26 - Chyba při vyhledávání zadaného serveru či instance)"

Pokud však SQL serveru nastavím Shared Memory na Enebled, připojení funguje. Do instalace připojení fungovalo i při Shared Memory na Disabled. (Connection string: "Data Source=HP103440\Deos2;Initial Catalog=Deos_R;User ID=hud;PWD=12345")

Stejný problém se objevil na jiném PC po instalaci Windows 10 (tzn. i frameworku 4.6). Distribuovaná aplikace se nedokáže připojit k databázi - do instalace W10 fungovala bez problémů. Jediným řešením bylo opět nastavit Shared Memory na Enebled.

Různými pokusy jsem ještě zjistil, že pokud použiji OleDbConnection, databáze je opět dostupná. Stejně tak je dostupná, pokud na stejném PC vytvořím SqlConnection ve VS 2008, framework 3.5 (stejný connection string).

Nesetkal se někdo s tímto problémem, nebo neví, jakou to změnu v PC provede instalace frameworku 4.6, že přestane fungovat připojení k SQL serveru přes SqlConnection?

nahlásit spamnahlásit spam 0 odpovědětodpovědět

Jediné co mě napadá je, že je součástí i aktualizovaný SQL provider a connection stringu nerozumí. Zkusil bych jinou možnost, viz.: http://www.connectionstrings.com/sql-ser... nic lepšího mne nenapadá.

nahlásit spamnahlásit spam 0 odpovědětodpovědět

Ještě jsem zjistit, že aktualizovaný SQL provider přestal znát "localhost\instance" a ".\instance". Pokud použiji lokální IP adresu "127.0.0.1\instance", vše funguje.

nahlásit spamnahlásit spam 0 odpovědětodpovědět

Dobrý den,

v nové verzi funguje následující ConnString (myslím že už i v některých předchozích verzích)

Data Source=(local)\SQLExpress;Initial Catalog=master;User ID=user;PWD=pwd

nahlásit spamnahlásit spam 0 odpovědětodpovědět
                       
Nadpis:
Antispam: Komu se občas házejí perly?
Příspěvek bude publikován pod identitou   anonym.
  • Administrátoři si vyhrazují právo komentáře upravovat či mazat bez udání důvodu.
    Mazány budou zejména komentáře obsahující vulgarity nebo porušující pravidla publikování.
  • Pokud nejste zaregistrováni, Vaše IP adresa bude zveřejněna. Pokud s tímto nesouhlasíte, příspěvek neodesílejte.

přihlásit pomocí externího účtu

přihlásit pomocí jména a hesla

Uživatel:
Heslo:

zapomenuté heslo

 

založit nový uživatelský účet

zaregistrujte se

 
zavřít

Nahlásit spam

Opravdu chcete tento příspěvek nahlásit pro porušování pravidel fóra?

Nahlásit Zrušit

Chyba

zavřít

feedback