Windows Mobile   zodpovězená otázka

Compact Framework

Zdravím.

Stáhl jsem si Visual Studio po Windows Mobile, ale nemám totálního tucha co s tím. Bláhový jsem si myslel, že se bude dát vybrat v jakém jazyce psát, ale co jsem si tak dovolil usoudit z dosavadních znalostí, tak že se jedná o C#.

Prosím všechny co o tom něco, cokoliv ví, jestli by mi nepomohli. Klidně jestli znáte nějakou dobrou stránku (lepší jak tato asi není) kde by bylo něco pro WM proframování, napište to sem, budu moc vděčnej.

Kdyby se to dalo nějak přepnout na Basic, tak bych věděl co s tím, ale se C# jsem ještě nehnul, takže jsem úplně na začátku, ale neumím se pohnout.

Díky za pomoc

nahlásit spamnahlásit spam 0 / 4 odpovědětodpovědět

Prosím???? Jakým nelegálním stažením Visual Studia? Prostě jsem se zeptal, jestli s tím někdo nemá zkušenosti? Co je tom debilního?

Tak se v tom chci naučit, omlouvám se jestli vám to vadí, ale každej snad musí nějak začít.

To Visual Studio je normálně volně stažitelný na oficiálních stránkách microsoftu jako 30ti dení verze, tak co je na tom nelegální.

nahlásit spamnahlásit spam 1 / 3 odpovědětodpovědět

Jistě, zkušební verzi... Takže se chceš zřejmě naučit vyvíjet software pro Windows Mobile za těch podle tebe 30 dní...

No je jasně vidět, že nemáš ani potuchy o Trial verzi, protože ta je na dní 90:

http://www.microsoft.com/downloads/detai...

Pochybuju, že si stáhnul verzi 2010 na 30-60 dní, protože v ní se nedá vyvíjet na platformu WM6, pouze na WP7 (kde je navíc nutné pro to stáhnout nástroje extra a ty jsou pouze v preview verzi).

nahlásit spamnahlásit spam 1 / 3 odpovědětodpovědět

Pane Linhart, spíš vaše vulgarita nemá meze. Jestli nevíte o těch trial verzích co jsou na microsoftu ke stažení tak se tu nechlubte tím že jste profesionál a nevykřikujte takovéto hovadiny! Takový dotaz pro tazatele, vy jste si stáhl trial Visual Studio 2008 nebo 2010?

nahlásit spamnahlásit spam 1 / 3 odpovědětodpovědět

Presne, neustále musí na niečo nadávať alebo niekoho kritizovať. Predviedol sa aj v článku v blogu o lokalizovaných aplikáciach kde dokonca napadol Avast, ktorý s tým nijako nesúvisí.

nahlásit spamnahlásit spam -2 / 2 odpovědětodpovědět

No raději se nebudu vyjadřovat k vašemu chování.

Jediné co jsem potřeboval tak pomoc, pokud nejste ochoten, tak aspoň nebuďte naštvaný a do diskuze se nezapojujte. Hotovo.

Přiznávám, že jsem začátečník a teprve se učím programovat, ale to přece neznamená, že nemůžu zkoušet a hledat jazyk, který mi sedne. Trialovou verzi jsem si stáhl ostatně jako celé Visual Studio 2008 Express. To, že v té 2010 asi nebudu dělat, není přece vůbec žádný problém. Zůstanu u VB.NET a není co řešit. Pokud vám vadí i toto, tak s tím asi nic neudělám.

nahlásit spamnahlásit spam 1 / 1 odpovědětodpovědět

Chtěl bych zde jen podotknout, že názory pana Linharta jsou pouze jeho osobní názory jednotlivce. Rozhodně se nejedná o názory nebo postoje ostatních přispěvovatelů na tomto fóru...

A byl bych pro uzavření tohoto topicu, protože místo aby se zde řešil konkrétní problém, zvrhlo se to pouze v urážky a nesmyslné výlevy.

K původnímu dotazu, nevím jak to je ve VS 2010 (z důvodu časové vytíženosti jsem neměl čas zkusit vytvořit něco pro windows mobile ale myslím si že by to mělo být stejné jako ve verzi 2008) ale když jsem měl ještě verzi 2008 (profesional) daly se tam bez problémů vytvářet prográmky pro WM ve visual Basicu a nebylo k tomu potřeba stahovat žádná dodatečná rozšíření. V express edici toto bohužel nejde, to je prostě marketingový tah...

nahlásit spamnahlásit spam 1 / 1 odpovědětodpovědět

Jasně přesně tak! V 2010 jde psát jen v C#, ale v 2008 to jde i v Basicu. Ale jak jste psal pouze pro verze standart, profesional. Chtěl jsem vyzkoušet tento VB, ale jak jsem už říkal dá se v tom programovat pouze v C# a v tom neumím.

nahlásit spamnahlásit spam 1 / 1 odpovědětodpovědět

Stáhl jsem Visual Studio 2010 for Windows Mobile CTP. Našel jsem to mezi zkušebními verzemi VS2010 v sekci download na microsofťáckých stránkách. To, že to není klasická 30ti denní trial, nevím, protože jsem tomu nevěnoval pozornost. Průběhem studia VisualBasicu jsem narazil na to, že jde i v 2008 tvořit aplikace pro WM. To, že jsem to prostě chtěl zkusit snad není důvod k tomu, abych se měl za to stydět.

nahlásit spamnahlásit spam 1 / 1 odpovědětodpovědět

Zajimavá diskuze. :-)

To co jste stáhl je trial VS2010 pro WP os 7.

Nelze v něm již vyvíjet pro WM. Tím Microsoft zabil další vývoj WinCE, který se hojně používal v průmyslu jako emb. verze.

nahlásit spamnahlásit spam 1 / 1 odpovědětodpovědět

Přesně tak. Je to hlavní důvod proč zůstat u verze 2008.

nahlásit spamnahlásit spam -1 / 1 odpovědětodpovědět

Hezky se to tu rozjelo. Pokud se chceme dostat na úroveň diskusí, kde vám každý vynadá, když nedodržíte nějaká zažitá okultní pravidla, jsme na dobré cestě. Obecně mažu veškeré příspěvky bez pointy nebo s vulgárním kontextem.

Pokud vás otázka obtěžuje, označte ji palcem dolů nebo jako spam, ale nevyjadřujte se. Tím ničeho nedosáhnete - vyjádřete se jen k příspěvkům, které za to stojí. Nekonstruktivním nadáváním (kvůli uklidnění, dobrému pocitu nebo touhy všem ukázat jaký je dotyčný hlupák) nikomu nepomůžete. Tak to prosím nedělejte.

nahlásit spamnahlásit spam 1 / 1 odpovědětodpovědět
                       
Nadpis:
Antispam: Komu se občas házejí perly?
Příspěvek bude publikován pod identitou   anonym.
  • Administrátoři si vyhrazují právo komentáře upravovat či mazat bez udání důvodu.
    Mazány budou zejména komentáře obsahující vulgarity nebo porušující pravidla publikování.
  • Pokud nejste zaregistrováni, Vaše IP adresa bude zveřejněna. Pokud s tímto nesouhlasíte, příspěvek neodesílejte.

přihlásit pomocí externího účtu

přihlásit pomocí jména a hesla

Uživatel:
Heslo:

zapomenuté heslo

 

založit nový uživatelský účet

zaregistrujte se

 
zavřít

Nahlásit spam

Opravdu chcete tento příspěvek nahlásit pro porušování pravidel fóra?

Nahlásit Zrušit

Chyba

zavřít

feedback