Naplnění Gridview miliony záznamů   otázka

ADO.NET, WinForms, Databáze

Zdravím,

Chci se zeptat.Existuje nějaká možnost,jak naplnit GridView miliony záznamů(např 2miliony)?Do DataSetu se takové množství dat nenaplní díky omezené paměti.Díky za odpověď

nahlásit spamnahlásit spam 0 odpovědětodpovědět

No najednou by to byl asi nesmysl.Navíc nevim kdo by pak chtěl v takovém prvku něco hledat nebo ho vůbec číst :-) Lepší a využívanější je využití pagingu,kdy pak taháte data po "stránkách",tzn.po určitém počtu záznamů a ty následně zobrazujete.

nahlásit spamnahlásit spam 0 odpovědětodpovědět

No problém je v tom, že je to reálný případ, například natáhnutí účetních dokladů za období 10let a lokální práce nad těmito daty. Opravdu nelze řešit na straně serveru(MSSQL ve verzi 2000). Jedná se o pohled, kde není jedinečné ID na tomto pohledu. Máte někdo nápad na řešení tohoto problému?

nahlásit spamnahlásit spam 0 odpovědětodpovědět

To že se jedná o pohled nic neznemožňuje.Nicméně bych zkusil využít již zmíněné stránkování - ale je možné že existuje jiné a lepší řešení.

Určitě stejně není v nikoho schopnostech pojmout víc jak tisíc řádků v rámci jednoho "gridu" nebo pohledu.

Pracuji v reportingu a tak toto vím.Člověk se by se musel "dívat" na grid který by obsahoval miliony dat,tak nebude vědět kde mu hlava stojí.

nahlásit spamnahlásit spam 1 / 1 odpovědětodpovědět

Ještě jde o to jaké operace s daty chcete provádět. Pokud to je jen "na koukání" tak bych použil buď výše zmíněné stránkování a nebo si napsal nějaké vlastní filtry, které by volaly databázi a ta by vracela jen vyfiltrovaná data (stejně pokud by se tím měl někdo prokousávat, bude to muset nějak filtrovat). Pokud se tam něco předpřepočítá, stálo by za zvážení přesunout výpočty na SQL server. Ale vždy záleží na konkrétních možnostech a požadavcích. Univerzální řešení asi nenajdete.

nahlásit spamnahlásit spam 0 odpovědětodpovědět

Přesně tak, nejde o vizulní stránku, tam je způsobů více jak to řešit, ale jde opravdu o to, že chcete opravdu provádět výpočty nad těmito daty + editaci, vstupují do toho ručně zadané hodnoty a export sečtených dat do XLS. Opravdu nejde řešit na straně MSSQL. Starší verze fungovala ve VFP a tam nebyl problém s takovými daty pracovat. Nyní pořed hledáme optimální řešení.

nahlásit spamnahlásit spam 0 odpovědětodpovědět

Dobře,ale porád se pracuje s částí dat nebo alespon nepotřebujete v jeden okamžik vše.Pochybuji že účetní musí znát všechny "faktury" v jeden okamžik.Tudíž bych neřešil view,které umožní zobrazení všech záznamů.ale spíše bych řešil logiku s jakou se nad daty pracuji a na základě jí,bych postavil business logiku a dále i dané view.

nahlásit spamnahlásit spam 0 odpovědětodpovědět

Právě, že potřebuji v jeden okamžik pracovat nad celou dávkou (kompletní) dat. Opravdu je to extremni případ, ale není vyhnutí tato data stáhnout na lokál a pracovat nad nima jako celkem. Nejedná se o práci účetního...

nahlásit spamnahlásit spam 0 odpovědětodpovědět

Nechápu oč tedy jde..nedokážu si představit situaci kdy je třeba pracovat NAJEDNOU se všemi daty,kterých je řádný vagón.Jako jenom stahovat takový objem dat,může být "zábava"..a chudák uživatel,jeho práci bych tedy dělat nechtěl..skoro to vypadá jak kdyby měl nahradit počítač :-D

nahlásit spamnahlásit spam 0 odpovědětodpovědět

I kdyby bylo opravdu nutné stáhnout si všechna data na lokál, tak nechápu, proč je potřeba je nacpat do GridView.

nahlásit spamnahlásit spam 0 odpovědětodpovědět

Zobrazovat takové množství dat v jednu chvíli je skutečně naprostá hovadina. Špatně se orientuje už v tisíci záznamech. Řešil bych to nuceným výběrem dat za určité období s omezením na počet dnů.

nahlásit spamnahlásit spam 2 / 2 odpovědětodpovědět
                       
Nadpis:
Antispam: Komu se občas házejí perly?
Příspěvek bude publikován pod identitou   anonym.
  • Administrátoři si vyhrazují právo komentáře upravovat či mazat bez udání důvodu.
    Mazány budou zejména komentáře obsahující vulgarity nebo porušující pravidla publikování.
  • Pokud nejste zaregistrováni, Vaše IP adresa bude zveřejněna. Pokud s tímto nesouhlasíte, příspěvek neodesílejte.

přihlásit pomocí externího účtu

přihlásit pomocí jména a hesla

Uživatel:
Heslo:

zapomenuté heslo

 

založit nový uživatelský účet

zaregistrujte se

 
zavřít

Nahlásit spam

Opravdu chcete tento příspěvek nahlásit pro porušování pravidel fóra?

Nahlásit Zrušit

Chyba

zavřít

feedback