Software pro sniffing sériového portu   zodpovězená otázka

Offtopic

Dobrý den,

rád bych se zeptal, zda existuje nějaký software na sniffing sériového portu, popř. který mi na to doporučíte? Jde o to, že mám zařízení, se kterým pomocí (virtuálního) sériového portu pracuje software, ke kterému nemám ani zdrojové kódy, ani popis komunikačního protokolu. Rád bych tedy sledoval jak vypadá komunikace toho zařízení s tím softwarem. Problém je v tom, že když software otevře COM port, žádný další software už do něj logicky nemůže. Stáhl jsem nějaké tři pochybné utility, které měli být pro ten účel, nicméně žádná z nich se nepřipojila, protože COM port již byl otevřený softwarem, který ovládá to zařízení.

Má myšlenka je tedy taková, že potřebuji software, který otevře COM port, na kterém je připojené zařízení a vytvoří nový virtuální sériový port, na kterém bude posílat/přijímat identická data, jako na portu, na kterém je připojený. Jakýsi most, a samotný software, který bude sloužit jako most, bude data pouze logovat, abych z nich mohl vyčíst strukturu komunikačního protokolu. Uvažuji správně? Existuje takový software?

Děkuji za Vaše tipy,

Alexander

Edit: Nejlepší by samozřejmě bylo, pokud bych si takový software napsal sám. Komunikace s COM portem je velmi primitivní, s tou není problém, nicméně netuším, jak z .NET vytvořit nový virtuální sériový port. Napodařilo se mi najít žádné vhodné zdroje k tomuto problému.

nahlásit spamnahlásit spam 0 odpovědětodpovědět

Existuje software, ktorý pridá dva COM porty, a automaticky posiela dáta z jedného do druhého a naspäť. Ak sa nemílim, tak je to com0com. Skúste si vytvoriť jeden takýto pár, ten software, ktorý chcete sledovať nastavíte na jeden z páru, a programovo môžete preposielať dáta medzi druhým z páru a sériovým portom skutočného zariadenia, a počas toho preposielania môžete dáta aj sledovať.

nahlásit spamnahlásit spam 1 / 1 odpovědětodpovědět

To je skvělý nápad, přesně tak to udělám. Děkuji za Vaši odpověď.

nahlásit spamnahlásit spam 0 odpovědětodpovědět
                       
Nadpis:
Antispam: Komu se občas házejí perly?
Příspěvek bude publikován pod identitou   anonym.
  • Administrátoři si vyhrazují právo komentáře upravovat či mazat bez udání důvodu.
    Mazány budou zejména komentáře obsahující vulgarity nebo porušující pravidla publikování.
  • Pokud nejste zaregistrováni, Vaše IP adresa bude zveřejněna. Pokud s tímto nesouhlasíte, příspěvek neodesílejte.

přihlásit pomocí externího účtu

přihlásit pomocí jména a hesla

Uživatel:
Heslo:

zapomenuté heslo

 

založit nový uživatelský účet

zaregistrujte se

 
zavřít

Nahlásit spam

Opravdu chcete tento příspěvek nahlásit pro porušování pravidel fóra?

Nahlásit Zrušit

Chyba

zavřít

feedback