Distribuce aplikace s databází   otázka

C#, Databáze

Zdravím,

mám aplikaci, přes kterou se připojuji do databáze, používám Express verzi, chtěl bych ale aplikaci publikovat a nainstalovat na jiný počítač, chci se zeptat, jakým způsobem se řeší, když nechci na tom jiném počítači instalovat i SQL Server, nebo jakým způsobem se to řeší standardně? Instaluje se s aplikací SQL Server? Přijde mi to pro laika příliš složité.

Děkuji za odpověď

nahlásit spamnahlásit spam 1 / 1 odpovědětodpovědět

SQL Server Express se může nainstalovat buď samostatně, nebo bude součástí instalace aplikace. Potom je jeho instalaci potřeba automatizovat, aby se vytvořila příslušná instance atd. Ideální je SQL Server Compact Edition, kde stačí zkopírovat několik souborů DLL a je hotovo. Bohužel v něm ale dost věcí chybí oproti plnohodnotnému SQL.

nahlásit spamnahlásit spam 3 / 3 odpovědětodpovědět

Musíte si uvědomit, že SQL Server je služba určená jako serverový systém vyžadující určitou konfiguraci a správu. Byl bych proto opatrný na instalaci společně s vaší aplikací, pokud to není nutné, díky povaze aplikace. Pochopit se to dá u mzdových systémů, rezervační systémů atp. Ty však většinou potřebují při instalaci stejně zásah administrátora, který konfiguraci zajistí. Jinými slovy SQL Server není určen pro tichou instalaci společně s aplikací. Možná to půjde, ale snadné to není. Takže odpověď je - standardní to úplně není.

nahlásit spamnahlásit spam 1 / 1 odpovědětodpovědět

Existuje jakýsi Deployment pro SQL Server, což by mělo zpočívat ve vytvoření balíčku podobnému MSI, který zajišťuje kompletní konfiguraci SQL Serveru a vytvoření databáze. Obávám se však, že pomocí toho nejde to hlavní - instalace SQL Serveru. Jak již zde bylo řečeno, to je primárně úkol pro administrátory. S těmi balíčky nemám žádné zkušenosti, nikdy jsem to nezkoušel a ani nevím, jestli to lze i ve 2008 (odkazovaný článek je na 2012).

http://www.mssqltips.com/sqlservertip/24...

Teoreticky by tedy instalátor mohl kontrolovat pouze přítomnost SQL Serveru a pokud běží, nakonfigurovat ho a vytvořit databázi pomocí toho balíčku.

nahlásit spamnahlásit spam 0 odpovědětodpovědět
                       
Nadpis:
Antispam: Komu se občas házejí perly?
Příspěvek bude publikován pod identitou   anonym.
  • Administrátoři si vyhrazují právo komentáře upravovat či mazat bez udání důvodu.
    Mazány budou zejména komentáře obsahující vulgarity nebo porušující pravidla publikování.
  • Pokud nejste zaregistrováni, Vaše IP adresa bude zveřejněna. Pokud s tímto nesouhlasíte, příspěvek neodesílejte.

přihlásit pomocí externího účtu

přihlásit pomocí jména a hesla

Uživatel:
Heslo:

zapomenuté heslo

 

založit nový uživatelský účet

zaregistrujte se

 
zavřít

Nahlásit spam

Opravdu chcete tento příspěvek nahlásit pro porušování pravidel fóra?

Nahlásit Zrušit

Chyba

zavřít

feedback