Chcete přijít na mé školení zdarma? Stačí si vybrat o čem to bude!

Miroslav Holec       05.09.2018       ASP.NET MVC, Entity Framework, ASP.NET/IIS, .NET       8833 zobrazení

Možná jste zaznamenali, že jsem zkrátil formát mých školení na polovinu dne. Proč jsem tak učinil vysvětlím v tomto článku. Ale především mám pro vás, čtenáře dotNETportalu, skvělou příležitost. Můžete mi totiž napsat svou představu o ideálním školení, které by se vám hodilo, a já vás v případě realizace takového školení na něj pozvu úplně zdarma.

Proč půldenní školení

Klasická délka většiny školení je jeden "den". Je to taková na první pohled dobrá volba, která vychází oboustranně dobře ekonomicky a vytváří psychologicky dobrý dojem. Když se podíváte na většinu školení, zjistíte, že takové celodenní školení má zpravidla kolem 6 hodin (z toho je cca 1 hodina přestávek). Poslední dobou se školení zkrátily, protože se ukazuje, že několikahodinová "nalejvárna" pro posluchače je mnohdy utrpení. Byl jsem na celé řadě školení, kurzů nebo střeleckých výcviků a všechny jednodenní kurzy měly jedno společné. Zhruba po páté hodině už většinu účastníků zajímalo nejvíce "kdy zhruba budeme končit". Člověk (a zažil jsem to mnohokrát na sobě) pak domů odchází jak zpráskaný pes a druhý den má v hlavě dobrý guláš. Toto se netýká jen veřejných školení ale i školení a konzultací ve firmách.

Proto jsem se rozhodl udělat epický krok a školení zkrátit na polovinu. Jednoduše jsem den rozdělil na dvě poloviny a každou polovinu dne vyhradil pro samostatné školení. Ráno tak účastník přijde po snídani na školení a obědem končí. Odpoledne může věnovat například zapsání si poznámek a myšlenek. Naopak odpolední blok účastník začne posilňujícím obědem a po školení má večer stále dostatek energie po večeři nad získanými znalostmi popřemýšlet. Ze školení odchází s dobrým pocitem a druhý den má v hlavě jasný obraz včerejšího dne.

Update znalostí bez zbytečné omáčky

Kromě zkrácení školení jsem se rozhodl reagovat na zkušenosti vývojářů z různých školících středisek. Často se mi vývojáři svěřili, že školení bylo fajn, ale většinu toho už věděli. Školení zaměřená na současné technologie jsou totiž koncipovaná především pro vývojáře, kteří nemají s oblastí mnoho zkušeností. Ti, co už například znají ASP.NET MVC nemají moc důvod jít na školení o ASP.NET Core, protože 75% věcí je tam prostě stejných. Velmi podobné je to i s EF Core a dalšími moderními technologiemi.

Pro vývojáře, kteří již mají zkušenosti s danou technologií a potřebují jen update znalostí reflektujících "co je nového v té nové verzi frameworku" jsem se rozhodl vytvořit speciální úderná školení zaměřená na tyto nové aspekty. A rovnou uvedu příklady školení:

Infrastruktura ASP.NET Core aplikací vysvětluje vývojáři co je .NET Standard, jaká je infrastruktura klasické ASP.NET Core aplikace, k čemu tam jsou middlewares, environment variables a jak to zahostovat. Ve školení Úvod do Entity Framework Core se snažím poukázat na novinky v EF Core oproti verzi EF 6, na způsob myšlení v ORM a na to, jaké je workflow modelování. Naznačuji možnosti frameworku ale už nezacházím do podrobností a vysvětlování všech možností mapování. To jsou věci, ke kterým vývojář přijde přirozeně v praxi. Dobrou ukázkou je i školení RESTful Web API s ASP.NET Core MVC. V tomto školení předpokládám znalost ASP.NET (Core) MVC a zaměřuji se na to, co speciálního nabízí ASP.NET Core MVC pro vývoj RESTových API a jak to udělat, aby byla API skutečně RESTová.

Navrhněte si vlastní téma školení

Sbírám podněty na další školení, která by vývojářům pomohla. Tady přichází vaše jedinečná šance. Napište mi v jednom odstavci, jaké by se vám hodilo do profesního života školení a pokud toto téma vyberu, pozvu vás na toto školení automaticky zdarma. Je to skvělá šance jak se během jediné minuty zapojit a podílet se tak na něčem novém, čím vlastně pomůžete desítkám dalších vývojářů. Pokud více vývojářů pošle námět na stejné téma, má toto téma větší šanci na výběr a první průkopník, který s tímto tématem přišel bude mít zajištěno místo na mém školení. Pokud vás žádné téma nenapadá, pošlete odkaz na tento článek třeba svým kolegům a známým.

Školení, které mi navrhnete budu realizovat podle času na podzim 2018 nebo na jaře 2019. Jméno šťastlivce zveřejním i se statistikami a tématy v samostatném článku na mém hlavním blogu (https://www.miroslavholec.cz/blog)

přihlášky témat: [email protected]

 

hodnocení článku

0       Hodnotit mohou jen registrované uživatelé.

 

Nový příspěvek

 

Příspěvky zaslané pod tento článek se neobjeví hned, ale až po schválení administrátorem.

                       
Nadpis:
Antispam: Komu se občas házejí perly?
Příspěvek bude publikován pod identitou   anonym.

Nyní zakládáte pod článkem nové diskusní vlákno.
Pokud chcete reagovat na jiný příspěvek, klikněte na tlačítko "Odpovědět" u některého diskusního příspěvku.

Nyní odpovídáte na příspěvek pod článkem. Nebo chcete raději založit nové vlákno?

 

  • Administrátoři si vyhrazují právo komentáře upravovat či mazat bez udání důvodu.
    Mazány budou zejména komentáře obsahující vulgarity nebo porušující pravidla publikování.
  • Pokud nejste zaregistrováni, Vaše IP adresa bude zveřejněna. Pokud s tímto nesouhlasíte, příspěvek neodesílejte.

Příspěvky zaslané pod tento článek se neobjeví hned, ale až po schválení administrátorem.

přihlásit pomocí externího účtu

přihlásit pomocí jména a hesla

Uživatel:
Heslo:

zapomenuté heslo

 

založit nový uživatelský účet

zaregistrujte se

 
zavřít

Nahlásit spam

Opravdu chcete tento příspěvek nahlásit pro porušování pravidel fóra?

Nahlásit Zrušit

Chyba

zavřít

feedback