Prevod class do DLL   zodpovězená otázka

VB.NET, ASP.NET WebForms

Dobrý den,

Lze nějak jednoduše (přímo z projektu) vytvořit z class DLL ? Mám webový projekt kde v app_code mam cca 5 class, potřebuji je převést na DLL. Je mi jasné že si mám vytvořit nové projekty a kažnou znich vytvořit ale nelze tot nějak jednodušeji ?

Děkuji

nahlásit spamnahlásit spam -1 / 1 odpovědětodpovědět

Třída interně využívaná v nějakém projektu a třída, která tvoří public rozhraní knihovny jsou úplně rozdílné věci. Z tohoto pohledu váš dotaz nedává žádný smysl.

nahlásit spamnahlásit spam 0 odpovědětodpovědět

Nezlobte se jsem samouk :(

Jedná se mi oto co mám v class.vb a ulozeno v app_code.

Popřípadě jak jinak zabezbecit obsah aby ho nemohl kolega umazat.

Moc Vám děkuji

nahlásit spamnahlásit spam 0 odpovědětodpovědět

obsah webu se uživatelům "umazává" dosti obtížně, protože stránky prohlížíte přes webové rozhraní (s oprávněním "prohlížet") a obsah webu na server nahrajete přes FTP s příslušným oprávněním.

Jaký "obsah" vlastně chcete chránit před smazáním? Zkoušel jste si z webového rozhraní se dostat do složky app_code?

nahlásit spamnahlásit spam 0 odpovědětodpovědět

Web jede na iis po lokalu, jedná se mi o kolegu který je rejpal. Jinými slovi upravuje kusy kodu aniz by vedel co dela a upravuje to tam kde nema. Tudis vleze na FTP a projizdi soubory a upravuje ve vsech souborech (pokud hleda nejake slova prepise je pro jistotu vsude ve vsech souborech pokud je obsahuji) Us mi takto prepsal nazev funkce a dokonce prejmenoval i spoustu promenych. Bohuzel jemu pristup sebrat nemohu (je to jeho firma kde to bezi) a vysvetlovat se mu to snazim porad at mi radeji zavola ale jiz 3mes bez zmeny proto bych rad tyto dulezite funkce prevedl do DLL tam on se nedostane.

nahlásit spamnahlásit spam 0 odpovědětodpovědět

To, že je majitel firmy, neznamená nutně, že musí mít všude přístup pro zápis. Pokud přímo nesedí u "toho" stroje, kde to běží a "rejpe" odjinud ze sítě, můžete mu na tom IIS omezit práva pouze na prohlížení, pak už neprovede nic. Pokud ovšem toto nepomůže, doporučuji si při každé změně, kterou vy provedete, dělat na vašem lokálu zálohy a po případném "zásahu" kolegy obnovovat data z té zálohy.

nahlásit spamnahlásit spam 0 odpovědětodpovědět

Problem je vtom ze bohuzel toto mu odeprit nemohu (to jsem us udelal a to co nasledovalo nepreji nikomu) No nic prevedu tedy vse pojednom do DLL a bude :D

Ale diky moc ... :D

nahlásit spamnahlásit spam 0 odpovědětodpovědět

Paralelně s implementací doporučeného postupu, bych Vám vřele doporučil navštívit některé ze školeních/kurzů (např. Gopas, DotNetCollege) se zaměřením na OOP a ASP.NET

nahlásit spamnahlásit spam 0 odpovědětodpovědět

Já nechápu proč byste potřeboval každou třídu kompilovat do zvlášť DLL??

Zjednodušeně jde říct, že jsou standardně možné tyto případy:

- Projekt je založený jako Web Site, veškerý kód je tím pádem viditelný (třídy v App Code, Code behind stránek), kompilace se provádí až při prvním spuštění (Doporučuji nepoužívat).

- Projekt je založený jako Web Application, pak je veškerý kód (.cs soubory) jak z App Code tak Code behind stránek zkompilován do jedné DLL, která je umístěná v Bin adresáři webu. HTML code stránek .aspx je viditelný, k jeho kompilaci dochází při spuštění. Výsledný adresář bez .cs souborů nejlépe získáte volbou Publish.

- Další možností je zkompilovat i zdrojové soubory stránek (HTML kód), to se provádí tvz. Precompilací. Výsledkem je to, že není viditelný (a editovatelný) ve stránkách ani HTML kód. více viz. http://www.dotnetportal.cz/blogy/15/Null...

Předpokládám, že varianta 2 je to co požadujete.

nahlásit spamnahlásit spam 0 odpovědětodpovědět

Přesně tak, pokud ten projekt bude standardně jako Web Application, tak na serveru v IIS žádné zdrojáky v App_Code nebudou a tedy Váš kolega nebude mít co přepisovat. Jinými slovy do DLL se to "převede" automaticky tím, že se zdrojové soubory zkompilují, tak jako u každé aplikace.

nahlásit spamnahlásit spam 0 odpovědětodpovědět
                       
Nadpis:
Antispam: Komu se občas házejí perly?
Příspěvek bude publikován pod identitou   anonym.
  • Administrátoři si vyhrazují právo komentáře upravovat či mazat bez udání důvodu.
    Mazány budou zejména komentáře obsahující vulgarity nebo porušující pravidla publikování.
  • Pokud nejste zaregistrováni, Vaše IP adresa bude zveřejněna. Pokud s tímto nesouhlasíte, příspěvek neodesílejte.

přihlásit pomocí externího účtu

přihlásit pomocí jména a hesla

Uživatel:
Heslo:

zapomenuté heslo

 

založit nový uživatelský účet

zaregistrujte se

 
zavřít

Nahlásit spam

Opravdu chcete tento příspěvek nahlásit pro porušování pravidel fóra?

Nahlásit Zrušit

Chyba

zavřít

feedback