Fórum o ASP.NET   připomínka

ASP.NET WebForms

Založili jsme nové fórum o technologii pro vytváření webových stránek ASP.NET. Doufám, že se zde objeví dotazy i odpovědi jak začátečníků, tak pokročilých.

Rád bych tímto i poprosil všechny případné přispěvatele aby popsali svůj problém do detailů. Zkuste prosím pochopit, že dotazy typu "Mě se to nechce zobrazit, co s tím je?!!" prostě není možné zodpovědět.

nahlásit spamnahlásit spam 0 odpovědětodpovědět

Ahoj,

tak to jsem rád, že jsem první v této sekci. Prosím o radu. Pár let programuji v php. Jen amatérsky. Weby pro přátele, no a dva jsem za pár korun prodal. Žádnej umělec. Zatím jsem se nepouštěl do OOP ani do žádného php frameworku. Což je důležitá informace. Když jsem tak chtěl učinit, narazil jsem na "konkurenční" komunitu okolo .NET a po přečtení pár referencí pro a proti mám zájem vyzkoušet psaní webových aplkací pomocí ASP.NET.

Bohužel, napsal jsem asi na 6 blogů klukům okolo ASP NET a ochota pomoci začátečníkovi byla oproti php komunitě katastrofální. To mne docela zarazilo. Jediná strohá odpověď na webu aspnet.sk.

Vůbec nevím jak mám začít. Vím, že si mám stáhnout expres edici Visual Studia 2008, ale dále už nevím. Zde v seriálu je napsáno "zatím nestahovat SQL", jinde píší "potom doinstalujte .NET Framework" zatím co já bych očekával, že ten je součástí instalace Visual Studia, atd.

Můžete mne prosím někdo nakopnout správným směrem? Asi je důležité upřesnit můj cíl. Rád bych se naučil psát interaktivní weby podobné, jako je třeba ten Váš. Tzn. Obdoba toho, co píši za pomoci php+mysql+xhtml+css+js dosud? Předpokládám, že bez poznání ASP nebo VB nebo třeba těžšího - objektového C# to nepůjde. Zkrátka máte přes sebou naprostého amatérského procedurálního péhápkáře vysazeného uprostřed džungle kdesi v zemi technologie .NET, kde právě čumí jako tele na nová vrata a neví kde začít.

Díky, pokud pomůžete.

nahlásit spamnahlásit spam 0 odpovědětodpovědět

Vážený kolego (tím myslím jednak skutečnost, že jste se rozhodl rozšířit komunitu nás, sosajících poznatky z Webu vbnet.cz a také skutečnost, že i já mám za sebou pár jednodušších projektů v PHP-čku, proto se učím nové technologie také od píky), doporučil bych Vám následující postup:

- projděte si postupně celý seriál "začínáme s ASP.NET" zde v rubrice ASP.NET a 90% Vámi formulovaných dotazů vám bude jasných.

Poku budete mít ambice na programování komplexnějších webů (kde nevystačíte s pouhým "naklikáním" základů, případně jednoduchými ukázkovými bloky kódů, pak Vám doporučuji seznámit se i se samotným programovacím jazykem (C#, nebo VB - pro ten doporučuji opět výborný seriál na tomto webu), který budete potřebovat na programování vlastní aplikační logiky. Myslím, že po zvládnutí těchto základů se již budete v problematice docela dobře orientovat a pak již nebude problém s jakoukoliv konkrétní nejasností zavítat sem do fóra a určitě naleznete spoustu ochotných Vám pomoci.

nahlásit spamnahlásit spam 0 odpovědětodpovědět

Jo a ještě drobnost.

Nejste ani zdaleka první v této sekci - sekce je celkem hojně využívána a pokud si ji projdete, i zde naleznete mnoho otázek na své dotazy již zodpovězených.

Vy jste pouze svůj dotaz položil jako odpověď na uvítací sdělení moderátora fóra - máte-li jakoukoliv otázku, musíte ji založit jako "nové téma"!!! (volba nahoře nad seznamem vláken)

nahlásit spamnahlásit spam 0 odpovědětodpovědět

No tak to jsem trochu zabloudil. Díky za nasměrování. Na závěr i když mimo téma, přeji mnoho úspěchů po stopách genealogie Vaší rodiny. Také díky za toho "kolegu", sice si to ještě nezasloužím, ale potěší to.

nahlásit spamnahlásit spam 0 odpovědětodpovědět

Teda jak jste se k tomu dostal??? :o) Jinak ale dík za Vaše přání a na oplátku Vám přeji, abyste s "naším" webem byl spokojen tak, jako já doposud!

nahlásit spamnahlásit spam 0 odpovědětodpovědět

To přece není těžké. Stačilo zadat Vaše jméno a příjmení do vyhledávače. Nemám rád odosobněné diskuse a vždy když mi chce někdo pomoci, pátrám po tom kdo je ten člověk. Překvapil mne Váš věk protože je podobný mému. Bude mi 45, a tak ze surfování v komunitě php vývojářů si občas připadám jako stařec a potom také jako naprostý debil, když vidím, co umí dnešní školáci, o středoškolácích nemluvě. Je toto tu dost off topic, ale s genealogií jsem se jednou setkal na stránkách http://www.cesakovi.cz/

kde jsem si požádal o vysvětlení původu příjmení mého a rodného mojí ženy. Tož toliko. Abych nerozzlobil správce tohoto skvělého odborně zaměřeného diskusního fóra (jistě neujdu napomenutí :-) ), tak už jen poslední poznámka mimo ASP.NET . Na té fotce z pouště vypadáte jako bohatý arabský šejk - dobrý :-)

nahlásit spamnahlásit spam 0 odpovědětodpovědět

Bohužel ale jenom vypadám :-((

nahlásit spamnahlásit spam 0 odpovědětodpovědět

Ahoj.

Prosím o radu. Tak nějak jsem se prokousal základy ASP.NET.

Pokusnou stránku jsem umístil na WEB4U a zaboha nemůžu rozjet dtb. pro registraci uživatelů (mdf). Nevím zda a jak nastavit web.config atd. Předpokládal jsem, že když ASP.Net používá dtb. s koncovkou mdf, tak to půjde jednoduše.

Už jsem přečetl kde co, ale žádný výsledek.

Rád bych ve tvorbě stránek v ASP.Net pokračoval, ale bez dtb. to nepůjde...

Velice děkuji z rychlé info.

nahlásit spamnahlásit spam 0 odpovědětodpovědět

Na dotazy zakládejte prosím nové vlákno.

nahlásit spamnahlásit spam 1 / 1 odpovědětodpovědět
                       
Nadpis:
Antispam: Komu se občas házejí perly?
Příspěvek bude publikován pod identitou   anonym.
  • Administrátoři si vyhrazují právo komentáře upravovat či mazat bez udání důvodu.
    Mazány budou zejména komentáře obsahující vulgarity nebo porušující pravidla publikování.
  • Pokud nejste zaregistrováni, Vaše IP adresa bude zveřejněna. Pokud s tímto nesouhlasíte, příspěvek neodesílejte.

přihlásit pomocí externího účtu

přihlásit pomocí jména a hesla

Uživatel:
Heslo:

zapomenuté heslo

 

založit nový uživatelský účet

zaregistrujte se

 
zavřít

Nahlásit spam

Opravdu chcete tento příspěvek nahlásit pro porušování pravidel fóra?

Nahlásit Zrušit

Chyba

zavřít

feedback