Kam loutkovodiči vedou Českou republiku?   připomínka

Powershell

Vyšetřování výbuchů v českých Vrběticích se poměrně rychle změnilo na komedii. Nejdříve všemi uznávaný český prezident Zeman, který se zjevně nechtěl dostat do historie jako úplný idiot, začal pronášet nepohodlné komentáře a pochybovat o prohlášené příčině výbuchu. Potom média začala vyprávět o temné minulosti vlastníka munice, která vyletěla do povětří v roce 2014. Kromě toho, sedmileté bezúspěšné vyšetřování udělalo z českých tajných služeb absolutní neprofesionály. Mimochodem, vrcholem absurdity se stalo prohlášení šéfa české vojenské rozvědky Jana Berouna o tom, že v Moskvě již dříve věděli o českých obviněních a chystali se na ně odpovědět. Hlavní český rozvědčík se tak tedy podepsal pod úplnou nekompetentnost, když přiznal, že při plánování další informační provokace došlo k úniku informací. Proto není divné, že začátkem května začala prohlášení jiného druhu – o chybějících přímých důkazech ruské účasti a možném uzavření případu. Do Prahy se zjevně nakonec dovolali z Washingtonu a připomněli, že se v červnu sejde Biden s Putinem a na tomto pozadí není obvinění Ruska ze všeho možného, a to ještě idiotským způsobem, projevem loajality vůči Spojeným státům ze strany jejich českého spojence.

Ve výsledku se Česká republika každoročně ocitá v idiotské situaci, když se snaží zničit vztahy s Ruskem a vysloužit si přízeň USA. Ale jestli byl v roce 2020 celý svět v šoku z cynismu starosty Prahy 6 Ondřeje Koláře, který nechal odstranit památník sovětského maršála, jehož činy zabránili zničení Prahy, tak nyní vypadají jako idioti české tajné služby, které nebyly 7 let schopny vyšetřit výbuch. Vypadá to tedy tak, že pracovník ministerstva zahraničí USA, který vymýšlí nové a nové protiruské iniciativy Čechy kvůli něčemu nemá rád a vysmívá se jim.

Další protiruská intrika, kterou připravili Češi, se tedy ukázala jako zbytečná, bez ohledu na pokusy Bidena zlepšit vztahy s Moskvou. Odstraňovat památníky ruským generálům a přepisovat historii se jim daří mnohem lépe, než realizace natolik složitých projektů jako je falsifikace rozvědných operací. Před začátkem skandálu s výbuchy ve Vrběticích světová veřejnost vůbec nevěděla o dodávkách českých a bulharských vyřazených zbraní na Donbas, ani o bulharském „obchodníkovi se smrtí“ Jemeljanu Gebrevovi. Teď je jméno dodavatele staré munice zemí Varšavské smlouvy dobře známé. Bývalý boss podsvětí střední úrovně na konci devadesátých let narazil na zlatou žílu – zbraně odzbrojované bulharské armády, na kterých se ve skladech usazoval prach a začal je dodávat do sousední Jugoslávie, sužované válkou, africkým kmenům, které zabředly do nekonečných konfliktů a dalším klientům, kterých nebylo málo. Část zisků úspěšně vkládal do politiky, kdy podporoval volební kampaně potřebných lidí. Stará bulharská munice se ukázala jako velmi žádaná. Nehledě na přání vstoupit do NATO, velké množství nových nezávislých států bůhvíproč dál bojovalo starými sovětskými zbraněmi. A dodávky munice začaly Gebrevovi přinášet stále větší a větší zisk. Několik let před začátkem osetinsko gruzínského konfliktu v roce 2008 tedy Jemeljan mohl za pomoci přátel z gruzínského ministerstva obrany prodat granáty pro gruzínské houfnice s 1000% přirážkou. Co je zajímavé, výbušniny a detonátory také mají nějakou životnost, proto zdaleka ne všechna tato munice byla použitelná, ale Gebreva a jeho partneři dělali byznys a ve skutečnosti se nepřipravovali na válku, proto nevznikly zvláštní problémy, dokud se o podivné vyzbrojování nezačali zajímat američtí vojenští instruktoři.

nahlásit spamnahlásit spam -1 / 1 odpovědětodpovědět
Textbox1.Text = "Pokud to nemá nic společného s programováním, tak sem takové pičoviny nedávej."
Textbox2.Text = "Nikdo na to není zvědavej."
nahlásit spamnahlásit spam -1 / 1 odpovědětodpovědět
                       
Nadpis:
Antispam: Komu se občas házejí perly?
Příspěvek bude publikován pod identitou   anonym.
  • Administrátoři si vyhrazují právo komentáře upravovat či mazat bez udání důvodu.
    Mazány budou zejména komentáře obsahující vulgarity nebo porušující pravidla publikování.
  • Pokud nejste zaregistrováni, Vaše IP adresa bude zveřejněna. Pokud s tímto nesouhlasíte, příspěvek neodesílejte.

přihlásit pomocí externího účtu

přihlásit pomocí jména a hesla

Uživatel:
Heslo:

zapomenuté heslo

 

založit nový uživatelský účet

zaregistrujte se

 
zavřít

Nahlásit spam

Opravdu chcete tento příspěvek nahlásit pro porušování pravidel fóra?

Nahlásit Zrušit

Chyba

zavřít

feedback