Nové PC   připomínka

Hardware, Komponenty

Dobrý den,

budu si kupovat nové pc na komponenty, které už mam vybrané. Chtěl bych jen aby jste posodili můj vyběr, případně co je špatně.

MB : MSI X58 Pro-E;

ZDROJ : Seasonic S12II-620 620W Bronze;

CPU : Intel i7- 920;

CHLADIČ CPU : ThermoLab BARAM;

Věták ke CLADIčI: Arctic-cooling Arctic Fan;

HDD: Samsung SpinPoint F3 1T;

CASE: Cooler Master Elite 330;

RAM: Kingston HyperX 3x2GB 1600MHz DDR3;

KLAVESNICE + MYS: Hama RF 3000 USB;

GPU: Sapphire ATI Radeon HD 4350 256MB;

(na lepší grafiku nemam peníze tak semn myslel prozačátek toto)

Pc by mělo sloužit na prohlížení internetu koukání na filmy, HRANÍ HER, kreslení, (možná na 3D Grafiku nebo stříhání filmů)a pak samozřejmě programování :)).

Diskutoval jsem o tom už na jedno fóru, ale chci mít jistotu a navíc je toto moje oblíbené fórum.

PS: předem děkuji za odpovědi

nahlásit spamnahlásit spam 0 odpovědětodpovědět

Desce od MSI bych moc nevěřil, šel bych do nějakého Asusu. K Atině bych měl taky dost výhrad, ale pokud jde o cenu, jsou na tom lépe než nVidia. Ale možná raději zkuste připlatit na té grafice, 256 MB je fakt málo.

nahlásit spamnahlásit spam 1 / 1 odpovědětodpovědět

Zdravím, výběr je v pořádku, ale ta grafika je opravdu slabší a pokud, jak píšete, bude PC sloužit na hraní her a na 3D grafiku, je lepší si připlatit. Chápu, že peníze hrajou klíčovou roli při nákupu komponent, ale jsem toho názoru, že je opravdu lepší si připlatit, dřív nebo později byste sám poznal, že je potřeba výkonnější grafika a stejně byste ji (pravděpodobně) koupil. Ale samozřejmě, že i s touto grafikou si nějaké ty hry zahrajete.

PS: Já být Vámi, zkusím se zeptat pár příbuzných nebo známých, o "finanční příspěvěk" :-)

nahlásit spamnahlásit spam 2 / 2 odpovědětodpovědět

Intel i7- 920 vs. Sapphire ATI Radeon HD 4350 256MB ?

To je moc zlé. Tá grafická karta sa v pohode uchladí aj na pasíve a je to ako keby ste dali do Porsche motor zo Skoda120.

Ja by som Vám radil si kúpiť NVidia GT 220 (1GB) alebo najlepšie niaku GTS 250 (1GB) a vyššiu inak nevyužijete procesor úplne a bude ho brzdiť grafika. Na tej grafickej karte ledva rozbehnete Counter-Strike Source a som zvedavý či to ohodnotí Windows aspoň na 3.5+

A rátajte s tím že ak má 256MB ,tak systém (prípadne Aero) zožere približne 100MB grafickej pamäte a Vám nezostane nič. Dnes je 1GB štandart a 256MB sa dávajú do slabých notebookov v integrovaných čipoch od Intelu.

nahlásit spamnahlásit spam 0 odpovědětodpovědět

1GB štandard ? Ja mám 512MB grafickej pamäte a ide v pohode.Čipset Nvidia 9600 GT.

Tak napríklad asi najväčší záťažový test bol terén z 2048x2048 px výškovej mapy.

POužitý formát vertexu bol (pozícia:3 float, normálový vektor:3 float a text. súradnice: 2 float), čo je 32 bajtov, * 2048 ^ 2 = 128MB

32bit index = 4 bajty , * 2047^2 štvorcov a * 6 indexov na štvorec = 4 * 2047 * 2047 * 6 = 95MB.K tomu lineárna hmla a vytiahlo mi to na 8 FPS. Aj pamäte na to bolo dosť.Takže 1GB by som zaradil medzi high-end, alebo aj keď nie tak určite vyššia stredná trieda.

Ak stále neveríte, hrávam WoW na plné detaily a na Full HD monitore. Vôbec neseká, t.j. FPS > 60.

Keď ide o procesor, tam by som zašiel o niečo nižšie ako Intel i7.Ja mám asi ročný AMD Phenom II X3 720 a v pohode.Windows 7 + Aero a len neobvykle to zaťaží CPU na >30%.

Takže mám asi tak vyššiu strednú triedu a šlape v pohode na plné detaily.Ešte mám zvukovku Creative SB Fatal1ty X-fi titanium champions series(alebo ako sa to volá) a vyšlo ma to 20 000 ešte v Sk.

Samozrejme ak človek chce, aby to aj po piatich rokoch malo hodnotu, tak treba siahnúť do hĺbin high-end, ale na to väčšinou nie sú peniaze.Lepšie vyjde niečo spred brán high-endu aj keď potom to nevydrží 5 rokov.

Keď už vravím o zvukovke, to zvuk chcete mať z matičnej dosky ?Tú

zvukovku sme(s otcom) kupovali až dodatočne a vôbec neľutujem.V niektorých prípadoch to má o dosť lepší zvuk ako keď to ide zo zvukovky. Napríklad stereo nahrávku to vie pustiť na všetkých piatich reprodúktoroch.A MIDI ? Lepší syntetizátor nezoženiete. Stačí v systéme nastaviť defaultný midi syntetizátor na ten zo zvukovky a s pomerne jednoduchým programom pridať 3D pozície nástrojov do hudby a potom pocítite fakt drastický rozdiel oproti tomu softwarovému odpadu s názvom "Microsoft GS Wavetable synth".

nahlásit spamnahlásit spam 0 odpovědětodpovědět

"Takže mám asi tak vyššiu strednú triedu" pardon ,ale Váš PC je stredná trieda na hranici a určite nie vyššia.

Chcem poradiť aby si kúpil pc ,ktorý mu vydrží aj o tých 5rokov a 9600 GT 512MB má môj chudák notebook. Ked nie teraz ,tak o pár mesiacov to bude lutovať ,že si nekúpil 1GB. (V notebookoch bývajú tie grafické karty Mobile takže niesu ,tak výkonné ako v stolných) a 9600 GT sa rovná GT 220.

Ten Váš pc za 20 000SK ? taký sa dá zohnať aj s monitorom "20" za 13 - 14 000SK (ked nie lacnejšie).

A čo sa týka WoW :) to rozbehnem na Intel Celeron 2.00GHz , Niaka grafika od NVidia s pasívom a 256MB RAM predpokladám že stredné detaili by to mohlo zvládnuť... S WoW sa nedá porovnávať - ked ,tak napíšte FPS z Crysis na Enthusiast detaili a verte že to spočítate na jednej ruke ;-)

nahlásit spamnahlásit spam -1 / 1 odpovědětodpovědět

Tak Crysis nebudem sťahovať ale čo toto:

http://img204.imageshack.us/img204/9563/...

http://img834.imageshack.us/img834/9563/...

A berte do úvahy aj to, že ten počítač bol kupovaný pred rokom.

Dosť by ma zaujímalo, aké 3DMark Vantage skóre má Váš pc.

A keď by bol záujem tak môžem uploadnúť ten super veľký terén pre robenie benchmarku.

nahlásit spamnahlásit spam 0 odpovědětodpovědět

3D Mark nemám stiahnutý a zrovna nemám čas ho sťahovať a čakať kím prebehne test... Ale spravil som narýchlo screen z windows experience index : http://img8.imageshack.us/img8/4717/capt...

Je tam aj popis komponentov v pc.

Procesor mám pretaktovaný o niakych 10-15% ,teda píše ho ako 7.3 ,ale bez pretaktovania je 7.2. (po pretaktovaní o 20% je 7.4 ,ale vyššie už nejde.)

nahlásit spamnahlásit spam 0 odpovědětodpovědět

Tak dobre no keď porovnám screenshoty tak kus slabšie cpu a grafika a 3dmark vantage tiež sekalo ale napr. ram mám podľa win lepšiu.

Môj procák sa (vraj)dá pretaktovať aj o 1 GHz, pričom aj bez taktovania mi stačí, možno novú grafiku.

nahlásit spamnahlásit spam 1 / 1 odpovědětodpovědět

Ja si myslím že porovnávať Lepšie/Horšie pri rozdieloch o 0.2 je zbytočné. Tak isto aj váš procesor je horší o 0.5 čo pri hre môže byť rozdiel o zopár FPS a moc natom nezáleží. Skôr je rozdiel na grafike (1.0) ,ale ževraj nad 6.5 grafika je postačujúca aj pre naj hry pri stredných detailoch. U Vás ,ale vidím dosť velkú brzdu a to HDD.

Doporučil by som Vám kúpiť si namiesto grafiky niaky disk s aspoň 10 000RPM prípadne 15 000RPM aby Vám to nebrzdilo ostatné komponenty. (Tuším WD Raptor 115GB bývajú s 10 000RPM a sú dosť rýchle alebo niaky do RAID0)

nahlásit spamnahlásit spam 1 / 1 odpovědětodpovědět

1GB paměti na grafické kartě mám na rok starém notebooku, to je dneska standard. Několik let staré herní konzole mají 512 MB paměti na kartě.

GT 9600 je už taky stará jak potvora, GTA 4 na tom rozjedete jen na nejnižší detaily.

Co se týče procesorů, AMD je dnes již naprosto směšná značka, nic jiného než Intely nebrat - i kdyby to mělo být jen Core 2 Duo.

WoWko není měřítko, má velmi jednoduchou grafiku s minimem efektů.

Vlastní zvukovka je velmi dorbá věc, ale nesmíte ten zvuk pouštět do repráků za tři stovky, protože pak to nemá vůbec žádný efekt a jsou to vyhozené peníze. To, že má lepší MIDI syntezátor, je sice fajn, ale kdo dneska poslouchá MIDI?

Využije to maximálně člověk, který na něco hraje (klávesy atd.) a připojí si to k počítači.

nahlásit spamnahlásit spam 1 / 1 odpovědětodpovědět

"Co se týče procesorů, AMD je dnes již naprosto směšná značka, nic jiného než Intely nebrat"To se mi líbí :)

Taky jsem pro Intel na tom 2. fóru mě hodně doporučovali AMD, ale nepolevil jsem a to i když je Intel docela o dost dražší.

nahlásit spamnahlásit spam -1 / 1 odpovědětodpovědět

ale kdo dneska poslouchá MIDI

Práve s takým hovoríte.

To Vy ste si na mňa úplne zasadol?

nahlásit spamnahlásit spam -1 / 1 odpovědětodpovědět

AMD je dnes již naprosto směšná značka

Už asi rok mám AMD CPU a graf. chipset 9600 GT a prvý problém s výkonom som mal až teraz s tým 3DMark Vantage, čo je vlastne naschvál robené tak, aby grafika makala jak o život.Keď chcete vedieť, čo je to smiešna grafika, tak napojte monitor na grafický výstup matičnej dosky.

To si nemôžete odpustiť tie Vaše reči o tom, že aký smiešny komp to mám ? Alebo asertivita Vám nič nehovorí ?

Viem veľmi dobre, čo je slabý komp, v škole máme 10ročné šroty, na ktorých seká aj win xp, a jeden tam dal GTA Vice city a 5-8 FPS(odhadom).To, čo mám ja doma je oproti tomu niečo ako voda a svätená voda.A keď rozmýšľate, je múdre roky šetriť na jednú vec ?Dáte za to veľké prachy, chvíľu to bude dobrá vec a o rok už môžete kupovať novú komponentu.Či už sa chcete držať na high-end sfére, alebo Vám stačí, že na tom pobežia hry, ktoré nie sú nejaké supoer žravé.Tak to mám každý rok dať 60 000 na komponenty ?Aby mi išlo 3DMark Vantage na plno pri 60 FPS ?

nahlásit spamnahlásit spam 2 / 2 odpovědětodpovědět

Necpěte nám sem pořád to, že když to stačí vám, tak to musí stači všem. To tak závidíte a žárlíte, aby nikdo neměl lepší počítač než vy nebo co?

Ano, 3 roky staré hry vám na tom poběží, resp. půjdou, ale novější ne. AMD jsou levné, ale to je všechno. Pomalé, nenažrané, topící a nespolehlivé. 9600 GT je taky karta, která už je dávno za zenitem.

Pokud posloucháte MIDI a hrajete GTA Vice City (na to, že je to 10 let stará hra, tak je skvělá, občas si ji taky pustím), neznamená, že nikdo nemůže chtít poslouchat hudbu ve FLACu a hrát nejnovější hry, na které potřebujete lepší kartu.

A když si tazatel chce pořídit nový počítač, tak nebude kupovat šrot z poskládaný z věcí, které jsou 3 roky staré. Samozřejmě záleží na jeho finančních možnostech.

Velmi výkonný herní počítač se dá postavit do 25000 Kč, nedávno to dělal bývalý spolubydlící z koleje. Já jsem nedávno stavěl za 20000 Kč desktop, který slouží jako server a má prakticky to samé, akorát nejlevnější pasivně chlazenou grafiku, protože server ji nepotřebuje. Za 5000 se dobrá grafika sehnat dá.

Je tam Intel i7, 8GB RAM, 3 x 1TB WD disk, deska nějaký Intel nepamatuji si číslo, kvalitní skříň s dobrým zdrojem (nepamatuji si značku), aby to nehučelo. Mít tam dobrou grafiku, tak takhle by mohl vypadat herní počítač.

Anebo si kupte herní konzoli, třeba XBox 360, crackněte ho, protože když nemáte na hardware, tak vám bude i líto vyhodit 700 Kč za hru, když si ji necháte poslat z eBaye anebo 1500 Kč, když si ji koupíte tady.

To, co stačí vám, nemusí stačit ostatním.

nahlásit spamnahlásit spam 1 / 1 odpovědětodpovědět

Tak koukám, že Intel dělá asi taky dobré desky. Dokázal by jste někdo porovnat Gigabite a Intel (na MB)?? Jaká firma by byl a lepší ?

nahlásit spamnahlásit spam 0 odpovědětodpovědět

AMD je dnes již naprosto směšná značkaTo je úplná pravda a to čo ste vyššie napísal že sa dá pretaktovať aj o 1GHz je úplný nezmysel a keby ste tam nahodili o 400MHz viac stavím sa ,že by ste tam mohli aj opekať.

3DMark Vantage, čo je vlastne naschvál robené tak, aby grafika makala jak o životTak to je dobrá blbosť... Je to normálny benchmark ,len Váš slabý počítač musí makať o život a pritom FPS neprejde u Vás ani cez 10

To si nemôžete odpustiť tie Vaše reči o tom, že aký smiešny komp to mám ? Alebo asertivita Vám nič nehovorí ?Ak ste nechceli počuť názor na Váš pc nemali ste tu písať jeho komponenty

dať 60 000 na komponenty ?číslo videlte tromi :-)

PS: dal GTA Vice city a 5-8 FPS

Už len to ,že Váš PC porovnávaťe s 10 ročnými šrotmi a to cez GTA Vice City hovorí za všetko *ROFL*

nahlásit spamnahlásit spam 0 odpovědětodpovědět

Tuto grafickou kartu myslim jen jako začátek tak maximálně na 3 měsíce. Chtěl jsem si samozřejmě koupit třeba RADEON 5870 nebo 5850, ale na o mi nedají peníze. Peníze by mi vydali na takovou strední grafiku a to nechci, proto jsem se rozhodl koupit pro začátek tu nejlevnější, jen abych měl nějaký výstup na monitor, abych mohl pc používat. A během následujcího půl roku si určitě dokoupím nějakou lepší.

U té MB se ještě rozhodnu mezi MSI Pro-E, Gigabyte GA-X58A-UD3R (rev.2.0) a ASUS P6T SE (90-MIB870-G0EAY00Z), podletoho jak přijdou peníze do konce prázdnin.

A ještě jsem zapoměl, potřeboval bych ještě nějakou wifi kartu. Máme doma router a byl bych od něj asi 4-6 m, né pořímo nad ním a signál by šel pouze přes strop.

Jakou by jste mi tedy za těchto kritérii doporučili ?

nahlásit spamnahlásit spam 0 odpovědětodpovědět

Základní deska a grafická karta jsou přímo boží dopuštění no a paměť na 1600 MHz je blbost, protože se to využije jen při přetaktování.

nahlásit spamnahlásit spam 0 odpovědětodpovědět

Docela by mě zajímalo co je na té desce od MSI tak děsného, všichni píšou ať vyberu nějakou lepší, ale proč to už se nedozvim.[ale budu vám věřit :) ]

Doporučil by jste tedy nějakou z těchto MB Gigabyte GA-X58A-UD3R (rev.2.0) a ASUS P6T SE (90-MIB870-G0EAY00Z) nebo nějakou jinou ?(jakou?)

nahlásit spamnahlásit spam 0 odpovědětodpovědět

Ahoj, okolo roku 2004-2006 jsem měl 3 desky MSI a u všech se po roce nafoukly kondenzátory, následně začlo PC tuhnout.

nahlásit spamnahlásit spam 1 / 1 odpovědětodpovědět

Tak to se mi vůbec nelíbí, na MSI kašlu. A nyní jsem asi nejvíce pro tuto desku Gigabyte GA-X58A-UD3R (rev.2.0).

nahlásit spamnahlásit spam 0 odpovědětodpovědět

Pokud chcete skutečně kvalitní základní desku, kupte si Intel DX58SO. S deskami od MSI a ASUS mám jen špatné zkušenosti.

nahlásit spamnahlásit spam 0 odpovědětodpovědět
                       
Nadpis:
Antispam: Komu se občas házejí perly?
Příspěvek bude publikován pod identitou   anonym.
  • Administrátoři si vyhrazují právo komentáře upravovat či mazat bez udání důvodu.
    Mazány budou zejména komentáře obsahující vulgarity nebo porušující pravidla publikování.
  • Pokud nejste zaregistrováni, Vaše IP adresa bude zveřejněna. Pokud s tímto nesouhlasíte, příspěvek neodesílejte.

přihlásit pomocí externího účtu

přihlásit pomocí jména a hesla

Uživatel:
Heslo:

zapomenuté heslo

 

založit nový uživatelský účet

zaregistrujte se

 
zavřít

Nahlásit spam

Opravdu chcete tento příspěvek nahlásit pro porušování pravidel fóra?

Nahlásit Zrušit

Chyba

zavřít

feedback