PropertyGrid vs. Properties ve VS   zodpovězená otázka

VB.NET, WinForms

Na základě příspěvku Tomáše (Hübelbauera) jsem se zběžně koukal na ovládací prvek PropertyGrid a jeho možnosti (prozatím jsem neměl potřebu jej využívat). A všiml jsem si jedné zajímavé maličkosti:

Nezkoušel jsem sice aplikovat tento prvek na více objektů, a pro jednoduchost jsem jej nasměroval přímo na svůj formulář (takže jsem za běhu aplikace mohl měnit jednotlivé jeho vlastnosti).

Co mne ale zaujalo, přestože tento prvek vypadá hodně podobně oknu Properties ve Visual Studiu (a nabízí podobnou funkcionalitu), v jednom se zásadně liší. Je kompletně lokalizován (jak názvy jednotlivých skupin vlastností, tak i help zobrazující se pod oknem a popisující účel jednotlivých vlastností).

Můj dotaz je potom logický - protože u některých méně často používaných vlastností by se to celkem šiklo, nelze i okno Properties ve VS nějak "přepnout" do lokalizované podoby, když už v systému (alespoň u některých) ovládacích prvků evidentně ty lokalizované popisy jsou k dispozici?

nahlásit spamnahlásit spam 0 odpovědětodpovědět

Ta lokalizace vám vznikla pravděpodobně instalací součásti Sada Microsoft .NET Framework 2.0 Language Pack: x86 (KB829019) v rámci automatických aktualizací Windows. Visual Studio pravděpodobně používá neutrální jazykovou kulturu což je angličtina ze zřejmého důvodu - aby byla nápověda (MSDN) ve shodě s tím co vidíte v IDE. Zajímavý pokus by byl v konstruktoru třídy hlavního okna nastavit jazykovou kulturu hlavního vlákna na en-US a sledovat, zda-li budou potom ty popisky v angličtině. Také si můžete zkusit pohrát s nastavením Visual Studia, konkrétně možnosti Environment/International Settings, případně Environment/Help/Online topic language. Language Pack pro češtinu zásadně neinstaluji takže nevím jaký to bude mít účinek.

nahlásit spamnahlásit spam 2 / 2 odpovědětodpovědět

Děkuji za odpověď. Jak jsem již napsal, nějak mne to netíží, ale jak poznamenal i Tomáš - v té nápovědě ve VS by se to u některých vlastností i hodilo.

Minimálně mám díky Tomášovi velice jednoduchou cestu, jak se v případě nejasností té české nápovědy dobrat (velejednoduchá aplikace, ve které mám na formu PropertyGrid a obyčejný Combobox, do kterého si natáhnu všechny Controly z mého Formu.

Pak už, v případě potřeby, stačí na Form natahat Controly, které mne zajímají (z hlediska vlastností), spustit a v Comboboxu se mohu pohodlne mezi jednotlivými Controly přepínat a v PropertyGrid mám zmiňovanou českou nápovědu k jednotlivým vlastnostem - blbost, ale občas jsem v některých těch anglických popisech tápal :o))).

nahlásit spamnahlásit spam 1 / 1 odpovědětodpovědět

Zdravím Viktore,

jak řekl pan Linhart, jsem stejného názoru, že lokalizace je způsobena aktualizacemi (u mne se to projeví na laptopu s Vistami), ale mohu tě ujistit, že ve skutečnosti to není moc příjmené, v rámci VS by to sice bylo šikovné (např. lepší porozumění jednotlivým vlastnostem objektů), ale já mám ve svém projektu vlastní třídy, a názvy jednotlivých kategorií se mi z asi 30% shodují s VS. To znamená, že můj PropertyGrid je z 30% český (mám vypnuté zobrazování nápovědy).

Děkuji Ti, za tento thread, protože na základě reakce pana Linharta vím, jak mohu počeštění Gridu u sebe vypnout a musím říci, že nebýt tvého popudu, nezajímal bych se o to.

nahlásit spamnahlásit spam 0 odpovědětodpovědět
                       
Nadpis:
Antispam: Komu se občas házejí perly?
Příspěvek bude publikován pod identitou   anonym.
  • Administrátoři si vyhrazují právo komentáře upravovat či mazat bez udání důvodu.
    Mazány budou zejména komentáře obsahující vulgarity nebo porušující pravidla publikování.
  • Pokud nejste zaregistrováni, Vaše IP adresa bude zveřejněna. Pokud s tímto nesouhlasíte, příspěvek neodesílejte.

přihlásit pomocí externího účtu

přihlásit pomocí jména a hesla

Uživatel:
Heslo:

zapomenuté heslo

 

založit nový uživatelský účet

zaregistrujte se

 
zavřít

Nahlásit spam

Opravdu chcete tento příspěvek nahlásit pro porušování pravidel fóra?

Nahlásit Zrušit

Chyba

zavřít

feedback