Ceny software   otázka

Offtopic, Office

Ahoj, doufám že jste všichni ve zdraví přežili Silvestr a hned na vás mám jeden dotaz, nebo spíše prosbu:)

Píšu semestrální práci o nelegálním software a k tomu bych potřeboval vědět, kolik v minulých letech (řekněme 2005-2007) software stál. Konkrétně se mi jedná o Windows XP Home edition OEM a MS OFFICE 2003 (nevím jak se přesně jmenovala edice pro domácnosti, u office 2007 se to jmenuje "pro studenty a domácnosti"). Nejedná se mi o ceny v legalizačních akcích pořádaných microsoftem, ale o standartní cenu v ČR. Nevíte kde bych mohl tyto informace sehnat? Google celkem mlčí, sice sem tam něco najdu ale většinou to je v pochybných diskuzích:) Popřípadě pokud někdo z Vás v těchto letech uvedený software kupoval, byl by tak hodný a napsal mi sem cenu a rok zakoupení?

Díky moc:)

nahlásit spamnahlásit spam 1 / 1 odpovědětodpovědět

Produkt MS OFFICE 2003 pro studenty a učitele Czech jsem kupoval 1.6.2006 v Praze v CzechComputeru a stal 3068,- Kc vcetne 19% DPH.

nahlásit spamnahlásit spam 0 odpovědětodpovědět

Nevím, nakoli Vám to pomůže ale co třeba grafy na czechcomputer (tam by to mohlo být důvěryhodné), viz třeba

http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?...

(s tím officem to ale bude horší - "Home" verzi jsem kupoval až vloni klukovi - to už byla ale 2007, a 2003-ky jsem kupoval pouze do práce - komerční verze)

nahlásit spamnahlásit spam 0 odpovědětodpovědět

Děkuji všem. S e-shopy je ten problém, že uvádějí současné ceny software. Já potřebuji ceny v daných rocích, abych mohl sledovat jejich vývoj. Nakonec jsem to vyřešil tak, že jsem si našel na www.technet.cz dobové recenze a v některých je přibližná cena uvedena. Jsou tam i ceny nejlevnějších PC sestav, ty totiž potřebuji taky. Jen pro zajímavost, ve své semestrální práci se snažím dokázat, že pokles cen PC sestav zvyšuje míru nelegálně používaného software v českých domácnostech. A jako typické zástupce zneužívaného software jsem si vybral práve windows a office, protože ty jsou nejoblíbenější.

nahlásit spamnahlásit spam 0 odpovědětodpovědět

Jenomže na tom odkaze je třeba graf vývoje ceny produktu od roku 2004.

P.S. ve vaší reakci používáte velice zajímavou formulaci "se snažím dokázat...". Má tomu býti rozuměno tak, že "závěr", jak má práce vyznít, je již předem dán, nebo jste si dělal nějakou předběžnou analýzu a teď ji již pouze chcete podložit ještě dalšími čísly?

nahlásit spamnahlásit spam 0 odpovědětodpovědět

Omlouvám se, ten graf jsem přehlédl:)

Samozřejmě závěr není předm dán, jen jsem špatně formuloval větu. Nejdřív jsem vznesl hypotézu kterou teď pomocí čísel obhájím nebo vyvrátím:)

nahlásit spamnahlásit spam 0 odpovědětodpovědět

Zajímal by mě potom výsledek semestrální práce a případně metoda nebo princip toho, jak se k danému výsledku došlo. Pokud například bude semestrální práce veřejná...

Osobně mám na danou věc jistý názor, který jsem získal ovšem pouze selským rozumem a zkušenostmi u mne i v mém okolí, ale nezkoumal jsem to blíže, takže proto ten zájem o výsledek.

nahlásit spamnahlásit spam 2 / 2 odpovědětodpovědět
                       
Nadpis:
Antispam: Komu se občas házejí perly?
Příspěvek bude publikován pod identitou   anonym.
  • Administrátoři si vyhrazují právo komentáře upravovat či mazat bez udání důvodu.
    Mazány budou zejména komentáře obsahující vulgarity nebo porušující pravidla publikování.
  • Pokud nejste zaregistrováni, Vaše IP adresa bude zveřejněna. Pokud s tímto nesouhlasíte, příspěvek neodesílejte.

přihlásit pomocí externího účtu

přihlásit pomocí jména a hesla

Uživatel:
Heslo:

zapomenuté heslo

 

založit nový uživatelský účet

zaregistrujte se

 
zavřít

Nahlásit spam

Opravdu chcete tento příspěvek nahlásit pro porušování pravidel fóra?

Nahlásit Zrušit

Chyba

zavřít

feedback