Ikona   otázka

VB6/VBA

Dobrý den.

Tak jsem právě ukončil svoje intenzivní dvouhodinové vztekání se u tvorby ikonky, nakonec jsem se musel smířit s tím, že okolo nebude růžová barva, ale že tam bude prostě černá, protože ikony mají zřejmě svojí umělou (a velmi dobrou) inteligenci. Nakonec jsem zuby nehty vyprodukoval obrázek o rozlišení 32 x 32 pixelů a 256ti barvách, což by měla mít běžná ikonka.

No a teď by mě docela zajímalo, jak můžu "natvrdo" nastavit tuto ikonu mému programu. Zkusil jsem nastavit vlastnost Form.Icon, ale to mi hlásí "Invalid property value" a zřejmě to (alespoň dle deskripce) ani nebude ono.

Má někdo nějaký nápad?

nahlásit spamnahlásit spam 0 odpovědětodpovědět

V čem a jak jste tu ikonu vytvářel? Problém bude zřejmě ve vaší neznalosti ikonového formátu nebo v pravěkém VB 6.0, který neumí pracovat s ikonami ve formátu Windows XP+ (24-bitová barevná hloubka, PNG komprese, průhlednost, formát 48x48)...

nahlásit spamnahlásit spam 1 / 1 odpovědětodpovědět

Čemu říkáte "natvrdo" nastavit? Jestli ji nastavujete v kódu, zkuste ji nastavit ve vývojovém prostředí anebo zkuste tu ikonu přidělit nějakému zástupci, jestli není vadná.

nahlásit spamnahlásit spam 1 / 1 odpovědětodpovědět

pro tvorbu ikon dopurucuju pouzivat treba IcoFX

http://www.stahuj.centrum.cz/grafika_a_d...

nahlásit spamnahlásit spam 1 / 1 odpovědětodpovědět

Asi myslíš nastavit ikonu tak aby tu ikonu měl program. V "My project" na záložce "Application" nastav "Icon" na tvojí ikonu.

nahlásit spamnahlásit spam 1 / 1 odpovědětodpovědět

nejsem si jistej, ze ve VB6 je MyProject... kazdopadne tam nekde vlastnosti projektu jsou, a ikona tam snad sla nastavit. VB6 je archaicka zalezitost a do novejch projektu bych se v nem nepoustel

nahlásit spamnahlásit spam 1 / 1 odpovědětodpovědět

Tazatel píše "Form.Icon" - ikona formuláře se dá nastavit ve vlastnostech při vývoji anebo za běhu aplikace kódem - nejspíš to bude např. takto:

  Me.Icon = PictureLoad("C:\ikona.ico")

Nejsem si jistý, ale nějak podobně to bude a pokud je soubor skutečně ikona, musí to jít - není-li soubor ikona, pak vznikne chyba, kterou tazatel uvádí. Jestli není potřeba měnit ikonu za běhu, tak je nejlépe ji nastavit ve vlastnostech - možná tím je míněno ono "natvrdo"

Pokud je pro nějaký prográmek "projekt" příliš honosné pojmenování, tak VB6 stačí a má i jisté výhody - Framework stále není běžná věc

nahlásit spamnahlásit spam 1 / 1 odpovědětodpovědět

VB6 dnes nestačí ani na jednoduché úlohy, například proto, že nepodporuje Unicode. Výhody nemá žádné a Framework je dnes věc naprosto běžná, ať už jako součást Service Packu, nebo nějakého jiného software (ovladače ati).

nahlásit spamnahlásit spam 1 / 1 odpovědětodpovědět

Jé promin, ja myslel ze más na mysli VB.NET. No já to vždycky dělal tak že jsem každýmu Formu přiřadil ikonu (ve vlastnostech) a pak v Project > Properties... záložka Make frame Application vybral ikonu nějakýho Formu.

Jinak doporučuju přejít na VB.NET. Sice je to ze začátku fuška...ale jsou tam třeba hezčí tlačítka než ve VB6ce ;)

nahlásit spamnahlásit spam 1 / 1 odpovědětodpovědět
                       
Nadpis:
Antispam: Komu se občas házejí perly?
Příspěvek bude publikován pod identitou   anonym.
  • Administrátoři si vyhrazují právo komentáře upravovat či mazat bez udání důvodu.
    Mazány budou zejména komentáře obsahující vulgarity nebo porušující pravidla publikování.
  • Pokud nejste zaregistrováni, Vaše IP adresa bude zveřejněna. Pokud s tímto nesouhlasíte, příspěvek neodesílejte.

přihlásit pomocí externího účtu

přihlásit pomocí jména a hesla

Uživatel:
Heslo:

zapomenuté heslo

 

založit nový uživatelský účet

zaregistrujte se

 
zavřít

Nahlásit spam

Opravdu chcete tento příspěvek nahlásit pro porušování pravidel fóra?

Nahlásit Zrušit

Chyba

zavřít

feedback