Instalace programu   otázka

VB6/VBA

Dobrý den, možná jste tuto otázku, kterou Vám zadám řešili, i přesto si dovoluji ji položit, protože nemám přehled o všech článcích.

Dodělal jsem vlastní program a udělal jsem k němu i instalační program. Problém je v tom, že nevím jak přidat vlastní program (do window panelu spuštění) přes menu start programy atd a dále nevím jak přidat a propojit vlastní ikonu na ploše s cestou k spustitelnému programu. Prosím o radu

nahlásit spamnahlásit spam -1 / 1 odpovědětodpovědět

Vytvářet vlastní instalátor je naprostá hovadina a nošení dříví do lesa. K těmto účelům se používá např. Inno Setup, kde vše včetně položek v nabídce Start nadefinujete v instalačním skriptu. Položky v nabídce Start se vytvářejí pomocí funkcí Windows API, teď si nepamatuji jejich názvy.

nahlásit spamnahlásit spam 1 / 1 odpovědětodpovědět

Program INNO jsem našel, udělal jsem si instalaci ale nevím, jak ho převést do EXE souboru, navíc mi nejde vlastní ikona, kterou jsem namaloval, když dám do programu cestu i adresář tak se ikona objeví, když napíšu jenom jméno ikony a extenzi, tak se ikona nenačte.

Prosím o radu jak převést script do EXE

nahlásit spamnahlásit spam 1 / 1 odpovědětodpovědět

Instalační script má vždy příponu msi. Pokud to opravdu vadí a chcete mít exe, udělejte z toho třeba archív, který po spuštění rozbalí MSI a spustí. Popřípadě si napište vlastní program, který MSI vezme a spustí v adresáři Temp.

nahlásit spamnahlásit spam 0 odpovědětodpovědět

A proč neudělat instalaci přímo ve VB6?

nahlásit spamnahlásit spam 0 odpovědětodpovědět

Protože Package & Deployment Wizard je historická záležitost, používal se tak maximálně do doby než microsoft vytvořil první Windows installer. Taky bych doporučoval Inno Setup, dá se v něm nastavit, jak bude instalace vypadat, Vám jde zřejmě o to mít jeden instalační exe soubor. To jde bez problémů. Co se týče vlastní ikony, tak jsem Vás vůbec nepochopil

nahlásit spamnahlásit spam 0 odpovědětodpovědět

Protože Inno Setup, nástroj specializovaný na tvorbu instalací se vyvíjí už od roku 1999 a za tu dobu se z něj stal opravdu špičkový software, který myslím může konkurovat i věcem jako InstallShield. Kdybyste si instalátor psal sám, nepokryl byste s vašimi znalostmi ani 1/1000 funkčnosti Inno Setupu, ba ani ty základní funkce nutné pro instalaci (vytvoření složky v nabídce Start).

Pokud tím "proč neudělat instalaci přímo ve VB6" jste myslel Package & Deployment Wizard, tak to byla naprosto směšná a nepoužitelná věc už v době největšího rozkvětu VB6, stejně jako dnes instalační projekt ve Visual Studiu.

nahlásit spamnahlásit spam 1 / 1 odpovědětodpovědět

Inno Setup vytvoří spustitelný instalátor pomocí nabídky Build/Compile (Ctrl+F9). Vlastní ikona tam samozřejmě nastavit jde a to pomocí parametru SetupIconFile v oddílu [Setup]. Pokud nevíte o čem mluvím, naučte se základy pomocí přiložených příkladů a nápovědy.

nahlásit spamnahlásit spam 1 / 1 odpovědětodpovědět

Při stisknutí ctrl f9 skutečně nějaká kompilace projede, ale mě to nevytvoří soubor MSI, nikde ho nemůžu najít.

????????

nahlásit spamnahlásit spam -1 / 1 odpovědětodpovědět

Už jsem na to příšel, musel jsem napsat

OutputDir=install

vytvořil jsem install adrsář a setup program.

nahlásit spamnahlásit spam -1 / 1 odpovědětodpovědět
                       
Nadpis:
Antispam: Komu se občas házejí perly?
Příspěvek bude publikován pod identitou   anonym.
  • Administrátoři si vyhrazují právo komentáře upravovat či mazat bez udání důvodu.
    Mazány budou zejména komentáře obsahující vulgarity nebo porušující pravidla publikování.
  • Pokud nejste zaregistrováni, Vaše IP adresa bude zveřejněna. Pokud s tímto nesouhlasíte, příspěvek neodesílejte.

přihlásit pomocí externího účtu

přihlásit pomocí jména a hesla

Uživatel:
Heslo:

zapomenuté heslo

 

založit nový uživatelský účet

zaregistrujte se

 
zavřít

Nahlásit spam

Opravdu chcete tento příspěvek nahlásit pro porušování pravidel fóra?

Nahlásit Zrušit

Chyba

zavřít

feedback