Distribuce aplikace-co všechno je třeba publikovat   zodpovězená otázka

Offtopic

Zdravím, chtěl bych se zeptat na to, co všechno je potřeba dát uživateli (jaké soubory) při publikování aplikace. Vím že se říká že by se mělo publikovat vše co je ve složce Release. V současné době dělám to, že pokud mám aplikaci která využívá pouze knihovny frameworku a vše mám přibalené v exe souboru publikuji pouze tento exe soubor a vše šlape tak jak má (je pro mě jednodušší uživatelům přes firemní síť dát jeden exe soubor který jsou schopni si stáhnout sami, než jeden adresář s několika soubory kde by už čast uživatelů potřebovala asistenci). Všiml jsem si že se ve složce Release vytvoří soubory jako jmeno_aplikace.xml jmeno_aplikace.pdb a jmeno_aplikace.vshost.exe

Díky za reakce

nahlásit spamnahlásit spam 0 odpovědětodpovědět

To už se zde několikrát rozebíralo. Pokud aplikace nereferencuje žádné jiné assemblies kromě Frameworkových (ať už .NET nebo COM), není třeba distribuovat nic jiného než ten jediný exe soubor (případně podřízené složky s dll soubory např. cs, de, fr) pokud je aplikace lokalizována do různých jazyků. Takto jednoduchá distribuce je ostatně v souladu s filozofií XCOPY Deployment pro .NET aplikace.

*.vshost.exe: Hostovací proces aplikace pro účely ladění ve Visual Studiu.

*.pdb: Ladící symboly (Debug Symbols) rovněž pro účely ladění. Distribuovat tyto soubory je velmi nežádoucí, usnadňuje to případný reverse-engineering.

*.xml: Soubory pro vytvoření dokumentace k projektu (např. pomocí Sandcastle). Vytváření těchto souborů se dá vypnout ve vlastnostech projektu, rovněž není nutné distribuovat.

nahlásit spamnahlásit spam 1 / 1 odpovědětodpovědět

Děkuji za vyčerpávající odpověď:)

nahlásit spamnahlásit spam 0 odpovědětodpovědět

Já bych měl otázku k tomuto tématu, ale trochu jinčí problém. Jsem v polovině vývoje aplikace a chtěl jsem ji vyzkoušet na jiném počítači, tak jsem dal možnost Publikovat, čímž se mi vytvořil instalační soubor. Ale jkamile jsem aplikaci 'nainstaloval' do cílového počítače, tak mi aplikace sice funguje, mám ji v nabídce start, atd. Ale nemůžu ji nikde najít na disku. Jako by byla někde v systému. Mohl byste mi někdo vysvětlit, jak to udělat, aby se vytvořila klasická instalačka, kde by si zvolil, kam se má aplikace nainstalovat, atd.

Děkuji mnohokrát za vyjasnění této problematiky.

nahlásit spamnahlásit spam 0 odpovědětodpovědět

Klasickou instalaci musíte dělat přes instalační aplikace typu InnoSetup.

ClickOnce deployment si soubory ukládá do vlastní cache, která sídlí někde pod "user/application data" v netriviální složce, které identifikuje podle vygenerovaného instalačního klíče. Stejný klíč = stejná aplikace.

nahlásit spamnahlásit spam 1 / 1 odpovědětodpovědět

Způsob kterým to provádíte vy bych silně nedoporučoval, protože se jedná o distribuci pomocí ClickOnce technologie, která má uplatnění především v jednoduchých intranetových aplikacích. Instalace touto cestou má spoustu nevýhod. Aplikace se instaluje tuším někam do Documents and Settings\<Jméno uživatele> a to z toho důvodu, že do Program Files nemusí mít oprávnění pro zápis všichni uživatelé.

Pokud chcete vytvořit profesionální instalátor, použijte freewarový Inno Setup. Je to založené na skriptování, takže budete muset strávit nějaký čas studiem jak se to používá.

nahlásit spamnahlásit spam 0 odpovědětodpovědět

Dobrý den.

ClickOnce technologie má pro mě ovšem jednu obrovskou výhodu - automatická kontrola nových verzí a jejich instalace bez zásahu usera.. (nebo tak jsem to alespoň pochopil z knihy, v praxi jsem nezkoušel). Je možné ekvivaletní funkcionality dosáhnout i jinou cestou - inno setupem?

Dík za help

nahlásit spamnahlásit spam 0 odpovědětodpovědět

Ano, možnost automatické aktualizace aplikace je JEDINÁ výhoda ClickOnce. Automatickou aktualizaci ale můžete implementovat do své aplikace, Inno Setup to neumí, respektive neumí tak jednoduše jako ClickOnce, byla by vyžadována interakce uživatele (ruční stáhnutí nové verze).

nahlásit spamnahlásit spam 0 odpovědětodpovědět

Dobře, napovězte mi prosím, co mám tedy googlit, chcu-li tu automatickou aktualizaci implementovat do své aplikace. Dík

nahlásit spamnahlásit spam 0 odpovědětodpovědět

http://www.codeproject.com/info/search.a...

nahlásit spamnahlásit spam 0 odpovědětodpovědět

omg:D ale dobře dík no (ach ty pondělí)

nahlásit spamnahlásit spam 0 odpovědětodpovědět
                       
Nadpis:
Antispam: Komu se občas házejí perly?
Příspěvek bude publikován pod identitou   anonym.
  • Administrátoři si vyhrazují právo komentáře upravovat či mazat bez udání důvodu.
    Mazány budou zejména komentáře obsahující vulgarity nebo porušující pravidla publikování.
  • Pokud nejste zaregistrováni, Vaše IP adresa bude zveřejněna. Pokud s tímto nesouhlasíte, příspěvek neodesílejte.

přihlásit pomocí externího účtu

přihlásit pomocí jména a hesla

Uživatel:
Heslo:

zapomenuté heslo

 

založit nový uživatelský účet

zaregistrujte se

 
zavřít

Nahlásit spam

Opravdu chcete tento příspěvek nahlásit pro porušování pravidel fóra?

Nahlásit Zrušit

Chyba

zavřít

feedback