Uploadování souboru a opožděné zapsání informací do MS SQL   zodpovězená otázka

VB.NET, ASP.NET WebForms, Databáze

Dobrý den,

mám komponentu FormView a v ní při vkládání příspěvku chci uploadovat sobubor a jeho informace zapsat do databáze i s ID příspěvku, který tepre vložím odesláním formuláře FormView. Prozatím uploadování řeším pomocí Ajax Control Toolkit - AsyncFileUpload, kde soubor nauploaduju na server a informace o souboru zapíšu do databáze, ale nenapadá mě jak zapsat do té samé tabulky ID příspěvku který zatím ještě neexistuje.

Děkuji

nahlásit spamnahlásit spam 0 odpovědětodpovědět

Něco velmi podobného jsem před časem řešil a to následovně:

1) Na volbu vložit příspěvek již v databázi vznikne nový záznam a načte se jeho ID (v db jako identity). Záznam musí mít pouze ID, datum zapsání a ID uživatele, který příspěvek tvoří, vše ostatní bude nepovinné a nevyplněné (záznam typu Draft).

2) Editace nového příspěvku již bude probíhat pro vytvořené nové ID (např. se provede redirect, aby toto ID bylo již v URL), při uploadu souboru se soubor uloží s vazbou na příspěvek.

3) Při dokončení editace příspěvku se záznam Draft updatuje na normální záznam příspěvku. Například lze na databázi pomoci CHECK ošetřit, že když se vyplní něco pro příspěvek povinného, tak už musí být vyplněné všechno.

4) Někdy/občas se musí provést odstranění (včetně uploadovaných příloh) např. jeden den starých Draft záznamů (podle data zápisu). Ty vzniknou pokud uživatel editaci nového příspěvku nedokončí a uteče z ní.

Pokud by se vám nelíbilo, že skoro všechny pole musí být v db nepovinné, jde výše uvedené řešení modifikovat tak, že se nově generované ID bude držet v samostatné tabulce (obě tabulky budou k sobě 1:1).

Také by případě šlo řešení dále rozšířil o to, že by se rozeditované Draft záznamy uživateli přímo zviditelníli tj. když z nějaké editace uživatel uteče, tak by jí mohl později najít a dokončit.

nahlásit spamnahlásit spam 1 / 1 odpovědětodpovědět

A na upload souborů se ještě podívejte na můj článek http://www.dotnetportal.cz/blogy/15/Null...

Ajax Control Toolkit se již v nových webových aplikací považuje za zastaralí. AsyncFileUpload se mi moc nelíbil, nepodporuje drag & drop ani na IE 10 apod., ta popisovaná jQuery-File-Upload komponenta mě přišla lepší.

nahlásit spamnahlásit spam 0 odpovědětodpovědět

Děkuji za rady,

Na Váš článek jsem se podíval, ale jelikož jsem spíše začátečník tak jsem to moc nepochopil. Ještě se tedy k tomu článku znovu vrátím a budu mu věnovat více času, abych ho pochopil.

nahlásit spamnahlásit spam 0 odpovědětodpovědět

Vypadá to pěkně, ale bohužel je to pouze pro C# a já začal aplikaci psát ve VB. V programování jsem začátečník a ještě jsem se k C# nedostal.

Přesto děkuji za typ

nahlásit spamnahlásit spam 0 odpovědětodpovědět
                       
Nadpis:
Antispam: Komu se občas házejí perly?
Příspěvek bude publikován pod identitou   anonym.
  • Administrátoři si vyhrazují právo komentáře upravovat či mazat bez udání důvodu.
    Mazány budou zejména komentáře obsahující vulgarity nebo porušující pravidla publikování.
  • Pokud nejste zaregistrováni, Vaše IP adresa bude zveřejněna. Pokud s tímto nesouhlasíte, příspěvek neodesílejte.

přihlásit pomocí externího účtu

přihlásit pomocí jména a hesla

Uživatel:
Heslo:

zapomenuté heslo

 

založit nový uživatelský účet

zaregistrujte se

 
zavřít

Nahlásit spam

Opravdu chcete tento příspěvek nahlásit pro porušování pravidel fóra?

Nahlásit Zrušit

Chyba

zavřít

feedback