pole   zodpovězená otázka

VB.NET, WinForms

Zdravím, potřeboval bych pomoci.

mam pole řekněme o X znacích, dále tabulku - datagridview o Y sloupcích, těch je víc než X

je nějaká možnost to pole naplnit do řádku datagriviewu a jakoby ho nakopírovat za sebe?

nahlásit spamnahlásit spam 0 odpovědětodpovědět

Nějak jsem to nepochopil. Co znamená pole znaků (to je jeden string)? Co znamená "nakopírovat za sebe"?

nahlásit spamnahlásit spam 0 odpovědětodpovědět

pole znaků např.

dim pole() as string = {"A","B","C","D"}

a potřeboval bych to dostat do tabulky tak, aby řádky sloupečku 0-3 obsahovaly "A", "B", "C", "D" a další sloupečky 4-7 znovu "A", "B", "C", "D"

asi nějakou zdlouhavou cestou o zjištění délky pole a počtu sloupečků by to šlo ale jde mi o nějakou elegantnější variantu

nahlásit spamnahlásit spam 0 odpovědětodpovědět

Normálně procházejte všechny sloupečky DataGridView a naplňte je výsledkem výrazu:

pole((col Mod pole.Length))
nahlásit spamnahlásit spam 1 / 1 odpovědětodpovědět

to je přesně ono ... jak na takové věci přijít :-)

nahlásit spamnahlásit spam 0 odpovědětodpovědět
                       
Nadpis:
Antispam: Komu se občas házejí perly?
Příspěvek bude publikován pod identitou   anonym.
  • Administrátoři si vyhrazují právo komentáře upravovat či mazat bez udání důvodu.
    Mazány budou zejména komentáře obsahující vulgarity nebo porušující pravidla publikování.
  • Pokud nejste zaregistrováni, Vaše IP adresa bude zveřejněna. Pokud s tímto nesouhlasíte, příspěvek neodesílejte.

přihlásit pomocí externího účtu

přihlásit pomocí jména a hesla

Uživatel:  
Heslo:  

zapomenuté heslo

 

založit nový uživatelský účet

zaregistrujte se

 
zavřít

Nahlásit spam

Opravdu chcete tento příspěvek nahlásit pro porušování pravidel fóra?

Nahlásit Zrušit

Chyba

zavřít

feedback