Práce na více monitorech   zodpovězená otázka

Offtopic, Office

V zasedačce máme počítač a lcd televizi určenou pro prezentace ap. Chtěl bych dosáhnout toho, aby na lcd televizi, běžela prezentace obrázků, a to i v případě, že počítač je zapnutý, ale není přihlášený žádný uživatel. Také bych chtěl dosáhnout toho, aby spořič běžel i na sekundárním monitoru. Teď, když se mi zapne spořič běží jen na primárním. Předem děkuji za radu.

nahlásit spamnahlásit spam 0 odpovědětodpovědět

Bez přihlášení uživatele to nelze udělat (ani by to nemělo smysl). Pokud chcete zobrazovat stejný obraz na obou zobrazovacích zařízeních, je to otázka nastavení výstupů grafické karty, které se konfigurují v ovládacím panelu ovladačů (např. NVIDIA Control Panel, režim Clone).

nahlásit spamnahlásit spam 0 odpovědětodpovědět

Děkuji za odpověď. Smysl to co chci udělat určitě má. Jedná se o počítač v zasedací místnosti a o monitor v téže místnosti určený pro prezentace. Když jsem na počítači přihlášen, tak spustím na sekundárním monitoru fotky z referencí. To není problém, normálně spustím prezentaci v sekundárním monitoru. Pokud na počítači nepracuji, spustí se spořič, na kterém mám nastaveno, že ukazuje fotky ze stejné složky. Spořič však běží jen na primárním monitoru. Potřeboval bych dosáhnout toho, aby spořič, pokud je spuštěn běžel na obou monitorech. A taky, aby při přihlášení uživatele se spustil irfan view, maximalizoval se na sekundárním monitoru a spustil prezentaci (nebo jak se tomu říká, prostě aby otáčel fotky). Uživatel, by potom mohl pracovat na primárním monitoru, zatímco na sekundárním by běželi fotky, a nebo irfan view samozřejmě vypnout nebo minimalizovat a ukázat podle libosti na sek. monitoru něco jiného.

nahlásit spamnahlásit spam 0 odpovědětodpovědět

Myslím, že jednodušší by bylo nechat trvale přihlášeného uživatele vytvořeného právě za tímto účelem (minimální oprávnění). Kobinace Vašich požadavků se mi zdá téměř nereálná.

nahlásit spamnahlásit spam 0 odpovědětodpovědět

Já jsem to vyřešil tak, že jsem zrušil spořič a úsporný režim a nainstaloval jsem si prográmek, který mění pozadí plochy v zadaném intervalu. Tím jsem dosáhl toho, že na sekundárním monitoru běží ty fotky co jsem chtěl, a když chci na sek, monitoru něco ukázat, tak to tam jednoduše přetáhnu. Je to jednoduché a funguje to tak jak jsem chtěl. Děkuji všem za rady.

nahlásit spamnahlásit spam 0 odpovědětodpovědět
                       
Nadpis:
Antispam: Komu se občas házejí perly?
Příspěvek bude publikován pod identitou   anonym.
  • Administrátoři si vyhrazují právo komentáře upravovat či mazat bez udání důvodu.
    Mazány budou zejména komentáře obsahující vulgarity nebo porušující pravidla publikování.
  • Pokud nejste zaregistrováni, Vaše IP adresa bude zveřejněna. Pokud s tímto nesouhlasíte, příspěvek neodesílejte.

přihlásit pomocí externího účtu

přihlásit pomocí jména a hesla

Uživatel:
Heslo:

zapomenuté heslo

 

založit nový uživatelský účet

zaregistrujte se

 
zavřít

Nahlásit spam

Opravdu chcete tento příspěvek nahlásit pro porušování pravidel fóra?

Nahlásit Zrušit

Chyba

zavřít

feedback