VB 2010 Error 11 Could not copy "obj\x86\Debug\..." to "bin\Debug\..."   otázka

VB.NET

Dobrý den,

obracím se na Vás se žádostí o pomoc. Už dva dny bojuji s chybou, která mi neumožňuje ladit program ve VB 2010 Express (WIN 7 64). Vždy při startu ladění mi VB nahlásí tyto chyby při sestavování:

Error 11 Could not copy "obj\x86\Debug\InspireDXF.exe" to "bin\Debug\InspireDXF.exe". Exceeded retry count of 10. Failed. InspireDXF

Error 12 Unable to copy file "obj\x86\Debug\InspireDXF.exe" to "bin\Debug\InspireDXF.exe". The process cannot access the file 'bin\Debug\InspireDXF.exe' because it is being used by another process. InspireDXF

Prošel jsem za poslední dva dny snad celý WEB a vyzkoušel všechny rady a návody, ale nic nepomáhá. Podle všeho nejsem v této situaci zdaleka sám. Najčastější rada je smazání adresářů obj\ a bin\, ale to pomůže jen do následující změny v kódu. Protože je ale nutné taky restartovat VB, není toto řešení pro efektivní práci myslitelné.

K projektu (i k samotnému programování ve VB) jsem se vrátil po cca roce. Předtím vše fungovalo normálně a první verze aplikace byla dokončena a instalována (a běží) u uživatelů. Musí se tedy jednat o nějakou změnu v systému (nějaká aktualizace či co). Uvažoval jsem chvíli o upgradu projektu do vyšší verze VS, ale z celé řady důvodů musím zatím pokračovat ve vývoji projektu v prostředí VB 2010. Navíc, jak jsem zjistil na WEBu, se zmíněná chyba vyskytuje i ve vyšších verzích VS.

Děkuji za pomoc.

nahlásit spamnahlásit spam 0 odpovědětodpovědět

Dobrý den, podívejte se, co vám používá vaší assembly InspireDXF.exe. Případně, jestli vám nezůstává běžet její instance, i když je aplikace ukončena (neukončí se korektně).

nahlásit spamnahlásit spam 1 / 1 odpovědětodpovědět

Dobrý den,

s tím jsem si už nějakou chvíli hrál, ale na nic jsem nepřišel. To je také jedna z tisíce rad na WEBu, které se tohoto problému týkají. (Bohužel, ani jedna z nich nevede k cíli.) Je jasné, že kopírování souborů musí něco bránit, ale nemůžu přijít na to, co to je, a proč to před rokem nedělalo. Zkoušel jsem úplně vše od vypínaní antiviru až po mazání souboru *.suo. Nesmysly typu přejmenovávání souborů sestavení před kompilací na old.old.old.... jsem zavrhl.

Takže:

Po spuštění VB 2010 se spustí proces vbexpress.exe.

Po otevření mého projektu se spustí proces InspireDXF.vshost.exe. (Ve správci úloh se objeví aplikace InspireDxf - Microsoft Visual Basic 2010)

Po spuštění aplikace v režimu ladění (možno jen po předchozím vymazání adresářů bin a obj a restartu VB)se objeví ve správci úloh moje aplikace a v popisu aplikace Microsoft Visual Basic 2010 se objeví InspireDXF(Running). Po ukončení mé aplikace v režimu ladění (použito Application.Exit()), je ve správci úloh aplikace ukončena (zmizí) a v popisu aplikace InspireDXF(Running) - Microsoft Visual Basic 2010 zmizí slovo Running. Proses InspireDXF.vshost.exe běží stále.

Pokud jsem v této chvíli nedělal žádné změny v kódu, příští spuštění ladění proběhne normálně (aplikace se znovu nastaruje). Pokud jsem ale nějakou (jakoukoli) změnu udělal, dojde k výše zmíněné chybě a ladění se nespustí. Co se v tu chvíli stane, se mi nepodařilo ve správci úloh, ani v Process Exploreru zachytit. Nevím, čím a jak bych to mohl zjistit. Pokud můžete, prosím o radu.

P.S. Zkušebně vytvořený nový projekt to nedělá.

nahlásit spamnahlásit spam 0 odpovědětodpovědět
                       
Nadpis:
Antispam: Komu se občas házejí perly?
Příspěvek bude publikován pod identitou   anonym.
  • Administrátoři si vyhrazují právo komentáře upravovat či mazat bez udání důvodu.
    Mazány budou zejména komentáře obsahující vulgarity nebo porušující pravidla publikování.
  • Pokud nejste zaregistrováni, Vaše IP adresa bude zveřejněna. Pokud s tímto nesouhlasíte, příspěvek neodesílejte.

přihlásit pomocí externího účtu

přihlásit pomocí jména a hesla

Uživatel:
Heslo:

zapomenuté heslo

 

založit nový uživatelský účet

zaregistrujte se

 
zavřít

Nahlásit spam

Opravdu chcete tento příspěvek nahlásit pro porušování pravidel fóra?

Nahlásit Zrušit

Chyba

zavřít

feedback