VB.NET User control for VBA(VB6) use   otázka

VB.NET

Dobrý den,

osměluji se zeptat, jak vytvořit vlastní VB.NET user control, který bude obsahovat control poděděný z datagridview (obohacený o jednoduchý filter) a panel obsahující textbox a pár tlačítek, použitelný ve VBA(VB6) userformech (Excel VBA)?

Zkoušel jsem donutit knihovnu, aby byla použitelná pro COM , manuální registraci a vygenerování typové knihovny, pokud šlo o knihovnu pouze s funkcemi, ale ne usercontrol ... na to jsem si netroufnul, ale rád bych to s nápovědou alespoň zkusil ...

Objevil jsem power pack Interop Forms Toolkit , který se o většinu těchto věcí postará, takže finálně mohu rovnou přidat referenci na knihovnu ve VBA a používat ji.

Příklady, kde jsou textboxy, tlačítka a žádný složitosti, fungují skvěle, ale jedná-li o rozšířené poděděné datagridview, tak InteropUserControl s vloženým controlem poděděným z datagridview nepřidá sloupce ani řádky voláním z VBA, metody sice proběhnou a sloupec se zdánlivě přidá, posléze se z kolekce Columns vytratí, celkově prapodivné chování, jako by byly dvě datagridview, ale to zobrazené se nepřekreslí.

Poděděné datagridview v InteropFormu (knihovna s .net formulářem vyvolaným skrze tlb ve VBA) však mohu ovládat pomocí vlastních metod použitých z VBA , jedná se však o prvopokusy, tak nechci jásat předčasně. Avšak původním cílem byl user control.

Jak vůbec správně začít, aby převzal usercontrol metody a vlastnosti datagridview, dále reference na System, Windows.Forms (tlb pro VBA - wraper) aj., abych se mohl dostat k metodám a vlastnostem, používat např. sloupce s metodami a vlastnostmi ve VB6(VBA).

Nejlepší by byl nějaký příklad na dll s tlb výstupem pro VBA(VB6) bez InteropForm Tools se zakomponovaným self register mechanismem ... :)

Stále zvažuji své reálné laické šance to dokázat. Předem děkuji za případnou pomoc a povzbuzení.

nahlásit spamnahlásit spam 0 odpovědětodpovědět
                       
Nadpis:
Antispam: Komu se občas házejí perly?
Příspěvek bude publikován pod identitou   anonym.
  • Administrátoři si vyhrazují právo komentáře upravovat či mazat bez udání důvodu.
    Mazány budou zejména komentáře obsahující vulgarity nebo porušující pravidla publikování.
  • Pokud nejste zaregistrováni, Vaše IP adresa bude zveřejněna. Pokud s tímto nesouhlasíte, příspěvek neodesílejte.

přihlásit pomocí externího účtu

přihlásit pomocí jména a hesla

Uživatel:
Heslo:

zapomenuté heslo

 

založit nový uživatelský účet

zaregistrujte se

 
zavřít

Nahlásit spam

Opravdu chcete tento příspěvek nahlásit pro porušování pravidel fóra?

Nahlásit Zrušit

Chyba

zavřít

feedback