Ahoj všetkým Chcel by som Vás poprosiť o pomoc. Riešim ukladanie dát pre kusovník BOM (Bill of materials). Ako navrhnúť databázu? Ako ukladať informácie Child, Parent? Mám Tabulku_1 v korej sú veškeré informace dielov. (rôzne parametre,veľký kvantum dat). Klúčom tabuľky je Id dielu. Z tejto tabulky_1 potrebujem automaticky generovať kusovník BOM. Kusovník znamená to, že hoci ktorý diel može mať niekolko pod dielov (Childs) a ten má ďalšie a ďalšie. Presne tak podobne ako princím adresárovej štruktúry. Ideš hlbšie a hlbšie, akurát že v kusovníku može byť rôzny počet detí prípadne rôzny počet rodičov k jednej položke. Pytam sa teda: Existuje nejaký zaužívaný systém ako zapisovať informáciu Child, Parent? V podstate je to niečo ako rodokomneň. Všetci ľudia majú rovnaké parametre. Sú to rovnocenné dáta uložené v jednej tabulke - zozname. Ale ja potrebujem v podstate vygenerovať práve ten rodokmeň. Kto je koho rodič / dieťa, ale v reály može byť veľa rodičov / veľa detí k jednej položke. Vopred ďakujem všetkým za pomoc. Na google som už bezradný, nemožem nič nájsť.
|