virtualní klávesnice   otázka

VB.NET

Ahoj,

měl bych pro většinu z vás nejspíš triviální dotaz.

Mám v projektu(VBNET) dva formuláře Form1,Form2,kde Form2 je virtuální numerická klávesnice.

Ve Form1 je např. 5x textbox Textbox1-Texbox5.

Po kliknutí na jakýkoliv texbox(ve Form1)se mi otevře virtuální klávesnice(Form2) a potřebuji,aby se mi přepisovali tyto hodnoty rovnou do vybraného textboxu ve Form1.

Víceméně mi jde o to jak nadefinuji(uložím),na který textbox ve Form1 jsem kliknul a následně

z virtuální klávesnice odešlu napsanou hodnotu zpět.

Snad jsem to popsal srozumitelně....

Děkuji M.

nahlásit spamnahlásit spam 0 odpovědětodpovědět

Popíšu slovně z hlavy, obecně, VB.NET nepoužívám:

1) form1 - na textboxech - nějaká handler metoda, která detekuje click na textbox - Onclick(), OnEnter() - zavolá společnou handler metodu, které předá referenci na objekt, na který se kliklo (self, this, ...)

2) handlder metoda vyvolá form2 a předá tu referenci

3) form2 - virtuální klávesnice, pak předává zadané znaky do objektu - textboxu, který obdržel v referenci

jp

nahlásit spamnahlásit spam 0 odpovědětodpovědět

Děkuji za odpověď....,

pracoval jsem asi nějak podobně,leč s větším úsilím(byl to boj),ale docela to i funguje.

Použil jsem sender pro uložení vybraného textboxu a zpětnému návratu

vypsané hodnoty z form2 na form1.

Ještě bych měl jeden dotaz, jaký použít algoritmus pro klávesu DEL resp.Backspace,to znamená-vymaž znak před/za kurzorem....Zkouším to Substringem,ale to není to pravé!

nahlásit spamnahlásit spam 0 odpovědětodpovědět

Proč to nedělat jednoduše.

Public Class Form2
    Private Sub Button1_Click(sender As Object, e As EventArgs) Handles Button1.Click

        Form1.TextBox1.Text &= "1"
    End Sub
    Private Sub Button2_Click(sender As Object, e As EventArgs) Handles Button2.Click

        Form1.TextBox1.Text &= "2"
    End Sub
    ' a tak dále ...
End Class
nahlásit spamnahlásit spam 0 odpovědětodpovědět

Asi bych ještě řešil aby klávesnice byla pořád nahoře.

Public Class Form1
    Private Sub Button1_Click(sender As Object, e As EventArgs) Handles Button1.Click
        Form2.Show()
        Form2.TopMost = True
    End Sub

End Class
nahlásit spamnahlásit spam 0 odpovědětodpovědět

Děkuji za odpověď...,

jo jóó,to je už vyřešeno.Já tu otázku v prvním případě trošku zjednodušil.

Ono tu virt.klávesnici používám přes více Formů,ale s tímto jsem si už poradil.

Teď ještě spíš bojuji s tím mým druhým příspěvkem.

Ale každopádně mi pomohla ta vlastnost TopMost......

Děkuji M.

nahlásit spamnahlásit spam 0 odpovědětodpovědět

It is really my honor to have this opportunity for a interview, I hope i can make a good performance today. I'm confident that I can succeed. i think its a real good website

https://www.vipblogweb.com

nahlásit spamnahlásit spam 0 odpovědětodpovědět
                       
Nadpis:
Antispam: Komu se občas házejí perly?
Příspěvek bude publikován pod identitou   anonym.
  • Administrátoři si vyhrazují právo komentáře upravovat či mazat bez udání důvodu.
    Mazány budou zejména komentáře obsahující vulgarity nebo porušující pravidla publikování.
  • Pokud nejste zaregistrováni, Vaše IP adresa bude zveřejněna. Pokud s tímto nesouhlasíte, příspěvek neodesílejte.

přihlásit pomocí externího účtu

přihlásit pomocí jména a hesla

Uživatel:  
Heslo:  

zapomenuté heslo

 

založit nový uživatelský účet

zaregistrujte se

 
zavřít

Nahlásit spam

Opravdu chcete tento příspěvek nahlásit pro porušování pravidel fóra?

Nahlásit Zrušit

Chyba

zavřít

feedback