tvorba webu ve VB   zodpovězená otázka

ASP.NET/IIS, HTTP/HTML, VB6/VBA

ahoj,mohl by mi prosím někdo poradit,jestli a jak se dá udělat webová stránka ve VB 2005 děkuji

ps:mám zkušenosti poze s html ale jde mi o to že,se v něm špatně vkládají heska a tuto webovku potřebuji zaheslovat

nahlásit spamnahlásit spam 1 / 1 odpovědětodpovědět

No asi Vám jde o vytvoření celého webu, ne pouze jedné stránky, v tom případě sledujte články o Visual Web Developeru, kde je heslování, reg i loginy jakožto vložitelný prvek, takže jednoduchý přístup i správa.

nahlásit spamnahlásit spam 1 / 1 odpovědětodpovědět

Děkuji,ale nemáte link na tyto články? (v češtině)Hledal jsem je na tomto webu ale marně nebo špatně,na netu jsem taktéž našel jen anglické odkazy,nemám totiž ani potuchy jak se v tom pracuje ale stažené to mám

nahlásit spamnahlásit spam -1 / 1 odpovědětodpovědět

Vážený příteli, podíváte-li se na levou stranu stránky, kterou právě čtete, naleznete zde v oddíle "články" odkaz s krátkým názvem "ASP.NET". A právě pod tímto odkazem kýžené články naleznete. Jsou opravdu výborné a vřele je doporučuji, mají toliko jednu, zato bohužel dosti podstatnou vadu - jsou teprve v samém počátku svého vyprávění, proto, chcete-li se, stejně jako my, moudrým státi, budete se muset obrnit trpělivostí, stejně jako my jsme učiniti museli, a spolu s námi doufat, že nás pánové Herceg a Jecha nenechají dlouho strádat a poskytnou nám v co nejbližší době další výživnou porci vědění.

nahlásit spamnahlásit spam 1 / 1 odpovědětodpovědět

Tak koukám že sem blbej jako tágo,omlouvám se a děkuji

nahlásit spamnahlásit spam 1 / 1 odpovědětodpovědět

Nepodceňujte se tolik (a neurážejte tágo) :-). Diskuse je tady od toho, aby jedni kladli otázky, druzí na ně odpovídali, a přitom nikde není stanoveno, kteří jsou ti jedni a kteří ti druzí. Příště si role můžeme klidně vyměnit!

nahlásit spamnahlásit spam 3 / 3 odpovědětodpovědět

máte pravdu,tágo je docela šikovná věcička :o) a omliuvám se že jsem sem tam přihlášen ale má rychlost netu je přímo uměrná času který nemám

a dovolte mi dotaz,je trošku mimo mísu,chtěl bych vědět jestli nemáte zkušenosti s tim,že program spustíte z flashky,která obsahuje udaje,jako je třeba jméno a heslo,a to heslo odešle do programu kterej spustí?

nahlásit spamnahlásit spam 1 / 1 odpovědětodpovědět

Přiznám se Vám, že s tímto zkušenosti nemám (v oblasti VB jsem opravdu pouhopouhým začátečníkem).

Ale doporučuji Vám, jste-li autorem tohoto vlákna, měl byste mít možnost označit je jako vyřízené a svůj dotaz pod odpovídajícím názvem vložit jako nový přímo do sekve VB. Jistě Vám někdo pomůže.

Pokud ale zcela laicky hodnotím Váš požadavek nevím sice, jakou máte představu, ale:

1) Protože většina běžných programů vytvořených ve VB prý nutně nevyžaduje instalaci (tj. zápis do registrů), měl by jít spustit přímo i z flashky.

2) Pak nikde není omezeno, že byste na této flashce nemohl mít v nějakém souboru jmého resp. přístupové heslo - jde pouze o to, abyste program měl tak vytvořený, aby si otestoval přítomnost případně i obsah tohoto souboru.

3) Další možností by bylo mít program přímo na PC, ale uzpůsobený tak, aby při svém spuštění vyžadoval nějaké vstupní parametry, a na flashce měl pouze jednoduchou aplikaci, která by otestovala přítomnost a obsah nějakého "bezpečnostního" souboru a následně spustila ten hlavní program, kterému by předala odpovídající vstupní parametry (načíst jednotlivé parametry příkazové řádku je ve VB celkem triviální problém).

4) Nebo si může hlavní program po svém spuštění testovat sám existenci případně i obsah nějakého souboru kdekoliv (tedy i na flashce)

5).... atd., těch možností si můžete vymyslet, kolik chcete, samozřejmě, má-li to být skutečně na úrovni (to zabezpečení), pak by bylo třeba se ještě zabývat šifrováním těch choulostivých dat (na což má VB taky dostatek nástrojů již přímo v sobě, ale je to na hodně dlouhé povídání)

nahlásit spamnahlásit spam 0 odpovědětodpovědět

Bohužel,tu možnost označit jasko přečtené tu nemám.

a děkuji pomohl jste mi a zkusim to přeposlat do fora ale momentálně nemám čas ale pomohl jste mi premýšlel jsem zbytečně složitě a možnost č.3 se mi zdá ideální

nahlásit spamnahlásit spam 0 odpovědětodpovědět

Omlouvám se, to mne mohlo napadnout - vlákno jste založil jako anonymní uživatel, takže se Vám ta možnost označení vlákna jako přečteného asi skutečně neobjeví - v té rychlosti jsem si to neuvědomil.

nahlásit spamnahlásit spam 0 odpovědětodpovědět
                       
Nadpis:
Antispam: Komu se občas házejí perly?
Příspěvek bude publikován pod identitou   anonym.
  • Administrátoři si vyhrazují právo komentáře upravovat či mazat bez udání důvodu.
    Mazány budou zejména komentáře obsahující vulgarity nebo porušující pravidla publikování.
  • Pokud nejste zaregistrováni, Vaše IP adresa bude zveřejněna. Pokud s tímto nesouhlasíte, příspěvek neodesílejte.

přihlásit pomocí externího účtu

přihlásit pomocí jména a hesla

Uživatel:  
Heslo:  

zapomenuté heslo

 

založit nový uživatelský účet

zaregistrujte se

 
zavřít

Nahlásit spam

Opravdu chcete tento příspěvek nahlásit pro porušování pravidel fóra?

Nahlásit Zrušit

Chyba

zavřít

feedback