refresh částí obrazovky   otázka

ASP.NET WebForms

Pokud někdo aktualizuje na MS SQL serveru nějakou položku , jiný uživatel se o tom dozví jedině tak, že stiskne refresh . Je sice možné a docela jednoduché zapnout auto refresh třeba na 2 sekundy, ale stránka se překreslí celá, ale vypadá to strašně. (<meta http-equiv="refresh" content="10">). Samozřejmě tohle není ve VB

Jak lze aktualizovat část obrazovky, jejíchž součástí bude i nějaký SQL dotaz ?

Děkuji předem všem kteří mi s tím pomůžou

nahlásit spamnahlásit spam 1 / 1 odpovědětodpovědět

Jediné co mě napadá z hlavy je použít Javascriptkterý by dělal refresh nad DOM modelem.Ale jestli to reálně půjde netuším a popravdě mi přijde zbytečné to řešit.Web aplikace holt nejsou desktop aplikace,takže se musí s určitým omezením počítat.Stále jde o "statickou" aplikaci.

nahlásit spamnahlásit spam 0 odpovědětodpovědět

Zkuste se podívat na technologii AJAX http://cs.wikipedia.org/wiki/AJAX

Detaily Vám bohužel neporadím, protože jsem se zatím nedokopal k tomu abych se na to podíval, ale vím že tahle technologie existuje a měla by řešit přesně to co potřebujete.

nahlásit spamnahlásit spam 0 odpovědětodpovědět

Jedina moznost je pres AJAX;

nahlásit spamnahlásit spam 0 odpovědětodpovědět

V ASP.NET lze překreslování části stránky docílit pomocí komponenty asp:UpdatePanel a asp:Timer, které Vás odstíní od psaní javascriptu pro AJAX.

Příklad:

<asp:ScriptManager ID="ScriptManager1" runat="server" />

<asp:UpdatePanel ID="UpdatePanel1" runat="server">
  <ContentTemplate>
    <asp:Timer ID="Timer1" runat="server" Interval="1000" ontick="Timer1_Tick" />
    <asp:Literal ID="Time" runat="server" />
  </ContentTemplate>
</asp:UpdatePanel>

protected void Timer1_Tick(object sender, EventArgs e)
{
  Time.Text = DateTime.Now.ToString();
}

nahlásit spamnahlásit spam 5 / 5 odpovědětodpovědět

moc děkuji. Řekněte mi Vaší adresu. Až napadne sníh, že bych Vám jej šel alespoň odházet. Nevím, jak jinak bych se Vám odvděčil. Už zase fakt trochu začínám věřit větě Tomáše Hercega (neustále citováno v jeho seriálech Začínáme s ASp.NET)

"Ve Visual Studiu je to jednoduché"

Honza

nahlásit spamnahlásit spam 3 / 3 odpovědětodpovědět
                       
Nadpis:
Antispam: Komu se občas házejí perly?
Příspěvek bude publikován pod identitou   anonym.
  • Administrátoři si vyhrazují právo komentáře upravovat či mazat bez udání důvodu.
    Mazány budou zejména komentáře obsahující vulgarity nebo porušující pravidla publikování.
  • Pokud nejste zaregistrováni, Vaše IP adresa bude zveřejněna. Pokud s tímto nesouhlasíte, příspěvek neodesílejte.

přihlásit pomocí externího účtu

přihlásit pomocí jména a hesla

Uživatel:  
Heslo:  

zapomenuté heslo

 

založit nový uživatelský účet

zaregistrujte se

 
zavřít

Nahlásit spam

Opravdu chcete tento příspěvek nahlásit pro porušování pravidel fóra?

Nahlásit Zrušit

Chyba

zavřít

feedback