Video ve WMP   otázka

VB6/VBA

Cau, nedari se mi najit zpusob, jak nacist (spustit) video we WMP formatu avi. je tohle spravny prikaz? MediaPlayer1.FileName = "C:

diky

nahlásit spamnahlásit spam -1 / 1 odpovědětodpovědět

Asi není - pokud máte v projektu WMP (Windows Media Player) a na disku C:\soubor.avi, pak třeba

  WindowsMediaPlayer1.openPlayer ("C:\soubor.avi")

nahlásit spamnahlásit spam 0 odpovědětodpovědět

to se mi ale otevre samostatny wmp. Ja bych ale potreboval, aby se video spustilo v programu. Tedy ve wmp, ktery si tam sam umistim.

nahlásit spamnahlásit spam 0 odpovědětodpovědět

Váš způsob by měl být správný:

axWindowsMediaPlayer1.FileName = "C:\neco\neco.avi"

nahlásit spamnahlásit spam 0 odpovědětodpovědět

Ale keď tam dá takú cestu ako písal("c:"), tak mu to aj tak neprehraje.

c: je názov jednotky, nie cesta k súboru.Názov parametra je FileName - cesta k súboru.

Pozn.: axWindowsMediaPlayer1 vo VB.NET, MediaPlayer1 vo VB6 a nižšie.

nahlásit spamnahlásit spam 0 odpovědětodpovědět

Pořád se mi nedaři a přitom to vypada tak jednoduse

Private Sub Form_Load()

WindowsMediaPlayer1.FileName = "C:\1.avi"

End Sub

Kde je chyba? takhle mi to hodi error 438

nahlásit spamnahlásit spam 0 odpovědětodpovědět

Hmm a čo to znamená 438. To akože miestni sú veštice čo vedia z troch číslic vyčítať chybovú hlášku? Napíšte čo najviac z tej správy a nie jedno číslo.

nahlásit spamnahlásit spam 0 odpovědětodpovědět

"Runtime error 438 Object doesn't support this property or method".

nahlásit spamnahlásit spam 0 odpovědětodpovědět

Je to o tom, na co - na jakou komponetnu - se odvoláváte. Pokud ji v projektu nemáte, obdržíte "438". Hlavní problém vidím v tom, že VB6 zaostává za aktualizovanými knihovnami WMP. Poradit jak vyřešit daný problém neumím, možná by bylo vhodné přejít na VB .NET

nahlásit spamnahlásit spam 0 odpovědětodpovědět

V dřívějších verzích nebyl problém s použitím metody FileName. Ve verzi pro VB6 se metoda FileName neukáže ve vyskakovací nápovědě, takže WMP tuto metodu nejspíš vůbec nepodporuje.

Video lze spustit i bez WMP, třeba pomocí mci. Zkoušel jsem tento kód, ale u AVI je vypsáno chybové hlášení "Nelze najít dekomprimační modul vids:xvid." a u MPEG zčerná picturebox ale video se nespustí. Vyzkoušejte tento kód, třeba budete mít víc štěstí než já.

Luboš

Option Explicit
Private Declare Function mciSendString Lib "winmm.dll" Alias "mciSendStringA" (ByVal lpstrCommand As String, ByVal lpstrReturnString As String, ByVal uReturnLength As Long, ByVal hwndCallback As Long) As Long

Private Sub Command1_Click()
'otevření videosouboru
    mciSendString "OPEN " & App.Path & "\a.avi" & " ALIAS myMMFile TYPE AviVideo", "", 0, 0
'    mciSendString "OPEN " & App.Path & "\s.mpg" & " ALIAS myMMFile TYPE MPEGVideo", "", 0, 0
'video bude přehráno v picture boxu
    mciSendString "WINDOW myMMFile HANDLE " & Picture1.hWnd, "", 0, 0
'spuštění přehrávání
    mciSendString "PLAY myMMFile", "", 0, 0
End Sub

Private Sub Command2_Click()
'zastavení a ukončení přehrávání
    mciSendString "STOP myMMFile", "", 0, 0
    mciSendString "CLOSE ALL", "", 0, 0
End Sub

nahlásit spamnahlásit spam 0 odpovědětodpovědět

Ještě jednou jsem to zkusil a tentokrát jsem měl více štěstí. AVI se mi podařilo spustit jako TYPE MPEGVideo. Pod tímto typem se mi podařilo spustit i některé soubory typu mpg a wmv.

Luboš

nahlásit spamnahlásit spam 0 odpovědětodpovědět

Super!!!! Funguje to!!! Díky

nahlásit spamnahlásit spam 0 odpovědětodpovědět

Jenom malý dovětek.

V knize "1001 tipů a triků pro VB" najdete příklady jak lze zjistit délku videa, jak spustit video od určité pozice, jak lze velikost videa přizpůsobit velikosti okna, jak video maximalizovat atd. atd.

Luboš

nahlásit spamnahlásit spam 0 odpovědětodpovědět
                       
Nadpis:
Antispam: Komu se občas házejí perly?
Příspěvek bude publikován pod identitou   anonym.
  • Administrátoři si vyhrazují právo komentáře upravovat či mazat bez udání důvodu.
    Mazány budou zejména komentáře obsahující vulgarity nebo porušující pravidla publikování.
  • Pokud nejste zaregistrováni, Vaše IP adresa bude zveřejněna. Pokud s tímto nesouhlasíte, příspěvek neodesílejte.

přihlásit pomocí externího účtu

přihlásit pomocí jména a hesla

Uživatel:  
Heslo:  

zapomenuté heslo

 

založit nový uživatelský účet

zaregistrujte se

 
zavřít

Nahlásit spam

Opravdu chcete tento příspěvek nahlásit pro porušování pravidel fóra?

Nahlásit Zrušit

Chyba

zavřít

feedback