naposledy otevřený soubor   otázka

Komponenty, I/O operace, .NET

Zdravím,

můžu se zeptat jak u Opendialogu nastavím, aby se otevíral vždy v naposledy otevřeném adresáři ?

Zkoušel jsem to najít ale marně :(

Přemýšlel jsem že to udělám přes OpenFileDialog1.InitialDirectory ale nevím jak zjistit naposledy otevřený soubor :( (ideálně jen pro danou aplikaci, ale nevím jestli to vůbec jde)

Díky

nahlásit spamnahlásit spam -1 / 1 odpovědětodpovědět

Nevím jestli openFileDialog nemá interně nějakou takovou funkci, ale šlo by to třeba udělat tak, že si vždycky uložíte cestu k adresáři, který byl naposled otevřený a při dalším volání ji tomuto dialogu zase nastavíte.

nahlásit spamnahlásit spam 0 odpovědětodpovědět

Tomu jsem se chtěl právě vyhnout. Ta konponenta bohužel takovou funkci nemá, nebo jsem ji nenašel. On si totiž Win tyhle věci ukládá do registrů a jde s tím prý pracovat, tak jsem chtěl vědět jak..

nahlásit spamnahlásit spam 0 odpovědětodpovědět

OpenFileDialog i SaveFileDialog si toto pamatuje automaticky, jen teď nevím, zda pouze po dobu běhu aplikace, nebo i při dalším spuštění.

nahlásit spamnahlásit spam 0 odpovědětodpovědět

Jen po dobu běhu aplikace pokud vím. Potřebuji ale, aby si to pamatoval i po měsíci. A psát někam bokem naposledy otevřený soubor mi přijde trochu nešťastné..

nahlásit spamnahlásit spam 0 odpovědětodpovědět

Tak to ukládejte do Settings do stringu a máte vystaráno. Žádné složité načítání či ukládání.

nahlásit spamnahlásit spam 1 / 1 odpovědětodpovědět

netuším co je tím myšleno..

nahlásit spamnahlásit spam -1 / 1 odpovědětodpovědět

Zkuste si to najít na googlu, popř. myslím, že se to řešilo už i zde na foru.

K vyřešení vašeho problému by stačilo v properties projektu -> záložka "Settings" přidat proměnnou typu string. V aplikaci se k ní dostanete prostřednictvím My.Settings.<název_proměnné>

Pro nastavení a uložení proměnné použijte:

My.Settings.<název_proměnné> = "nějaký_řetězec"

My.Settings.Save()

nahlásit spamnahlásit spam 1 / 1 odpovědětodpovědět
FileDialog1.RestoreDirectory = true

Priklad:

  Public Sub NastavDatabazi(dialog As FileDialog)

        With dialog
            .Title = "Vyberte databazi"
            .CheckFileExists = True
            .Filter = "All Files|*.*|Databazy Access|*.mdb)"
            .FilterIndex = 1
            .RestoreDirectory = True
            If .ShowDialog() = DialogResult.OK Then
                PathDB = .FileName 'ulozim vybrany soubor do nejake promenne...
            End If
        End With
    End Sub

nahlásit spamnahlásit spam 0 / 2 odpovědětodpovědět
                       
Nadpis:
Antispam: Komu se občas házejí perly?
Příspěvek bude publikován pod identitou   anonym.
  • Administrátoři si vyhrazují právo komentáře upravovat či mazat bez udání důvodu.
    Mazány budou zejména komentáře obsahující vulgarity nebo porušující pravidla publikování.
  • Pokud nejste zaregistrováni, Vaše IP adresa bude zveřejněna. Pokud s tímto nesouhlasíte, příspěvek neodesílejte.

přihlásit pomocí externího účtu

přihlásit pomocí jména a hesla

Uživatel:  
Heslo:  

zapomenuté heslo

 

založit nový uživatelský účet

zaregistrujte se

 
zavřít

Nahlásit spam

Opravdu chcete tento příspěvek nahlásit pro porušování pravidel fóra?

Nahlásit Zrušit

Chyba

zavřít

feedback