Pokouším se vylepšit prorgram z článku http://www.vbnet.cz/clanek--72-pracujeme... tak, abych si mohl vybrat měnu, kterou chci. Po stisknutí tlačítka se zobrazí dialog, ve kterém si pomocí ComboBoxu vyberu jednu z měn. Kód jsem upravil takto Private Sub Button4_Click(ByVal sender As System.Object, ByVal e As System.EventArgs) Handles Button4.Click Dim dlg As New Dialog2 Dim VyberMeny As String = dlg.ComboBox1.ValueMember Dim kurz As Single = 0 dlg.ShowDialog() Try 'vystavit požadavek na dnešní den Dim url As String = String.Format("http://www.cnb.cz/cs/financni_trhy/deviz...{0:dd.MM.yyyy}", Now) Dim rq As HttpWebRequest = HttpWebRequest.Create(url) 'odeslat jej na server a získat odpověď Dim rs As HttpWebResponse = rq.GetResponse() 'vytvořit StreamReader pro pohodlnou práci Dim sr As New IO.StreamReader(rs.GetResponseStream()) 'projít řádky While Not sr.EndOfStream Dim s As String = sr.ReadLine() Select Case VyberMeny Case dlg.ComboBox1.ValueMember("USD") If s.StartsWith("USA|") Then kurz = CDbl(s.Substring(s.LastIndexOf("|") + 1)) MsgBox(String.Format("Aktuální kurz: 1 USD = {0:c}", kurz)) End If Case dlg.ComboBox1.ValueMember("EUR") If s.StartsWith("EMU|") Then kurz = CDbl(s.Substring(s.LastIndexOf("|") + 1)) MsgBox(String.Format("Aktuální kurz: 1 EUR = {0:c}", kurz)) End If Case dlg.ComboBox1.ValueMember("GBP") If s.StartsWith("Velká Británie|") Then kurz = CDbl(s.Substring(s.LastIndexOf("|") + 1)) MsgBox(String.Format("Aktuální kurz: 1 GBP = {0:c}", kurz)) End If End Select End While 'zavřít StreamReader sr.Close() 'zavřít spojení rs.Close() Catch ex As Exception MsgBox("", , ex.Message) End Try End Sub Ale po vybrání měny mi to hodí chybovou hlášku "Převod řetězce USD na typ Integer není platný". Přemýšlel jsem nad tím nevím si rady, jak to udělat aby mi to šlo. Neví prosím někdo co mám upravit? (jsem začátečník, tak mi to kdyžtak vysvětlete nějak polopaticky) Děkuji za odpověď omlouvám, se, že jsem to napsal podruhé, ale u předchozího příspěvku to píše: "na webu nastal problém" "chyba"...
|