MSDN   otázka

Offtopic, VB6/VBA

Čau lidi,

poradil by mi někdo, kde seženu tzv. MSDN pro visual basic 6.

Něco jsem našel na uložto.cz, ale vždycky mi něco chybí.

Díky Petr. ([email protected])

nahlásit spamnahlásit spam 0 / 2 odpovědětodpovědět

1) Cokoliv takového z veřejného smetiště uloz.to je nelegální obsah a vystavuješ se možnému trestnímu stíhání za porušení autorských práv.

2) Podpora VB6 skončila v roce 2008, přejdi na VB.NET (Express verze zadarmo i pro komerční účely).

http://www.vbnet.cz/BlogArticle.aspx?id=...

nahlásit spamnahlásit spam 1 / 1 odpovědětodpovědět

Díky za odpověď. Právě přecházím, po 20+ letech, z Turbo Pascalu (bůh žehnej jeho autorům). A to jen proto, že mi na novém laptopu nechodí. Lehce bojuji s jinou syntaxí a brutálně bojuji s koncepcí objektového programování. Anyway, co takhle Delphi? Měl by to být successor Turbo Pascalu a Turbo Pascal je podle mě to nejlepší, co bylo kdy vytvořeno.

PS. jsem programátor samouk až outsider. Prostě, je to lepší než luštit křížovky nebo sudoku. Petr

nahlásit spamnahlásit spam 0 odpovědětodpovědět

Jsem také "samouk až outsider" a raději než bych sudoku sám luštit jsem použil Excel (VBA). Turbo Pascal jsem použil 1x, když jsem kamarádovi upravoval program. V DOSu jsem laškoval s FoxPro. Ve VB 4 až 6 jsem udělal řadu volovinek a pár užitečných nástrojů a podobně pak ve VB .NET 2008 až 2010 (ale rozhodně nejsem programátor!). Pokud bych měl poradit, poslechněte pana Linharta. K tomu názoru jsem došel jak z vlastních zkušeností (které jsem popsal), tak zejména z příspěvků p. Linharta. Rozhodně ví, o čem píše!

nahlásit spamnahlásit spam 0 odpovědětodpovědět

Delphi bylo na špičce tak kolem roku 1993, pak začal jeho postupný úpadek. Borland zkrachoval a tento produkt si postupně přehazovaly různé firmy až to nakonec skončilo u Embarcadero Technologies. Od jisté verze by to mělo podporovat vývoj na platformě Microsoft .NET, ale nikdy jsem to nezkoušel. Nevím ani o tom, že by existovala nějaká Express verze zdarma. VB.NET nebo C# je dnes ta správná volba, pokud není potřeba rychlost nativního kódu, nebo platformová nezávislost Jávince.

nahlásit spamnahlásit spam 0 odpovědětodpovědět

Ještě mi, prosím tě, poraď, kde stáhnu ten vb.net. Stáhnul jsem nějaký vb2010, ale chtělo to po mně heslo nebo něco a s tím si neporadím. Jsem totiž počítačový analfabet. Počítače a internet mě nemaj moc rádi. Ale nemůžu si pomoct. Když se mi sem tam podaří něco naprogramovat (např. výpočet determinantu matice) a ono to funguje, je to lepší pocit než dát rozhodující gól ve finále high school cupu. Petr

nahlásit spamnahlásit spam 0 odpovědětodpovědět

http://www.microsoft.com/visualstudio/en...

nahlásit spamnahlásit spam 0 odpovědětodpovědět

Díky

nahlásit spamnahlásit spam 0 odpovědětodpovědět

"Jsem totiž počítačový analfabet. Počítače a internet mě nemaj moc rádi" - to nemůžete myslet vážně, pokude přece, tak luštěte raději ty křížovky :-))

Zde máte vše od začátku vč. návodu k instalaci. Musíte stahovat verzi Express - ta funguje hned po instalaci jeden měsíc zcela volně (snad se to nezměnilo). K trvalému používání se musíte zaregistrovat a pak zdarma dostanete licenční klíč.

nahlásit spamnahlásit spam 0 odpovědětodpovědět

Myslím to vážně. Díky za radu, ale křížovky luštit nebudu. Člověk přece nemusí být členem KSČ, aby se ve volných chvílích oddával svým koníčkům. Na piano taky hraju mizerně, přesto si občas rád zahraju. Kdybych dělal jenom to, co umím, tak nedělám vůbec nic. Ale to platí pro skoro všechny lidi. Hodně zdaru při programování i jiné zábavě.

nahlásit spamnahlásit spam 1 / 1 odpovědětodpovědět
                       
Nadpis:
Antispam: Komu se občas házejí perly?
Příspěvek bude publikován pod identitou   anonym.
  • Administrátoři si vyhrazují právo komentáře upravovat či mazat bez udání důvodu.
    Mazány budou zejména komentáře obsahující vulgarity nebo porušující pravidla publikování.
  • Pokud nejste zaregistrováni, Vaše IP adresa bude zveřejněna. Pokud s tímto nesouhlasíte, příspěvek neodesílejte.

přihlásit pomocí externího účtu

přihlásit pomocí jména a hesla

Uživatel:
Heslo:

zapomenuté heslo

 

založit nový uživatelský účet

zaregistrujte se

 
zavřít

Nahlásit spam

Opravdu chcete tento příspěvek nahlásit pro porušování pravidel fóra?

Nahlásit Zrušit

Chyba

zavřít

feedback