| 
                         Zdravím všechny databázové experty, někteří by mohli namítat, že je sice už rok 2012, ale já se přesto přiznávám, že teprve s databázemi a SQL začínám. Mám jeden v zásadě jednoduchý problém, který se mi nedaří vyřešit a nevím, zda je to chybou v mém příkazu nebo množstvím dat, které Access není schopen zpracovat. Jak můžete vidět v ukázkové tabulce, mám databázi obcí s ekonomickými odvětvími (číselník) a ukazatelem (počet pracovníků), která v reálné podobě čítá něco kolem 800 tis. záznamů (více než 6 tis. obcí a cca 90 odvětví). Potřebuji zjistit, zda se v jednotlivých obcích nachází odvětví, které zaměstnává více než 20 pracovníků a zároveň svou kapacitou pracovní síly v daném odvětví přesahuje 75% zaměstnanosti daného sektoru obce. Vytvořil jsem pro to příkaz (viz níže), který mi ale nevrací žádný výsledek. Byl by mi někdo schopen poradit?     Obec        Odvětví   Ukazatel Bakov nad Jizerou       22             48 Bakov nad Jizerou       22             10 Bakov nad Jizerou       22             13 Blansko                 22            104 Blansko                 22             99 Brandýs nad Labem       22              0 Břeclav                 22              5 Břeclav                 22             31 SELECT Obec, ((MAX(Ukazatel) / SUM(Ukazatel)) >= 0,75)   FROM Tabulka  WHERE Odvětví = 22    AND Ukazatel >= 20  GROUP BY Obec  ORDER BY Obec; 

|