Pomoc s funkcí DestPath   otázka

VB.NET

Dobrý den,

Měl bych jednu prosbu o radu. Mám kód na generování pdf:

Dim ShowPdf As Boolean

Dim DestPath As String

'Cesta kam se pdf ulozi'
 DestPath = "C:\" & "Data\"

ShowPdf = True
DoCmd.OpenReport "sesFakturaProdej", acViewReport, , "KodFakturyVydane=" & Me.KodFakturyVydane
DoCmd.OutputTo acOutputReport, "sesFakturaProdej", "PDFFormat(*.pdf)", DestPath & [CisloFaktury] & ".pdf", ShowPdf, , , acExportQualityPrint
DoCmd.Close acReport, "sesFakturaProdej"

V DestPath mám pevně nadefinovanou cestu kam se má pdf uložit. Chtěl bych se optat zda-li by šlo nadefinovat to, aby někde v tabulce např. v tblDirectory byla zadana cesta a v tomto kódu odkaz na příslušné pole v tabulce kde je cesta nadefinována. Hledal jsem zde nějaký článek, který se tím zabívá, ale buď jsem hledal blbě nebo jsem ho nenašel.

nahlásit spamnahlásit spam -1 / 3 odpovědětodpovědět

Z dotazu nechápu, co vlastně chcete. Jestli se má PDF ukládat na nějakou pevně dané místo, třeba i podle nějakých podmínek vybranou (kódem) z více možností, pak adresy můžou být kdekoliv - i v samotném kódu nebo v Resources. Jestli se má na výběru místa k uložení podílet uživatel, pak použijte SaveFileDialog anebo mu nabídněte seznam možných adres k výběru třeba v ComboBoxu.

nahlásit spamnahlásit spam 0 odpovědětodpovědět

Možná jsem to napsal toruchu méně srozumitelně, pokusím se tedy lépe popsat o co se pokouším.

Kód nahoře funguje nyní tak, že po akci click uloží fakturu ve formátu pdf na urečení místo na disku. Funkce se na nic neptá, prostě uložé danou věc tam kam to má napsané.

nevýhoda je ta, že v kódu je přímo napsané ta cesta kam se pdf uložit má. Jde mi o to abych někde, v aplikaci kterou dělám, si uživatel nastavil cestu kam se mu budou faktury ukladat. Tento kod by v určité části odkazoval například na tabulku kde je ta cesta zapsaná a automaticky to ukládal tam kam si to uživatel nadefinoval aniž by se ho to pžitom ptalo.

Ve VB se zatím pořád učím, nejsem žádnej profík proto se ptám. Kdyby byl i článek s touto tématikou raději bych si to nastudoval sám než aby mi zde někdo napsal část kodu a já ji tam bezhlavě nacpal.

nahlásit spamnahlásit spam 1 / 1 odpovědětodpovědět

"Tato "tématika" je zde popsaná na více způsobů - řada stejných úloh se dá řešit více způsoby. Profík volí tu nejoptimálnější (zná, tak má na výběr). Amatér volí to, co zná anebo nezná a učí se, ptá se na detaily, kterým nerozumí, dohledá si více informací... Nečekejte hotové řešení.

Uživateli chcete dát na výběr. Pak mu umožněte nejspíš pomocí dialogu "SaveFileDialog" si soubor napoprvé uložit na jím vybrané místo. Cestu zaznamenejte třeba do proměnné v "Resource". Bude-li cesta zapsaná, pak ji načtete se spuštěním aplikace a použijete již bez dialogu, tj. bez dotazu.

To vyhoví vašim požadavkům. A jak konkrétně? Z něčeho se přece musíte učit. Když ne systematicky, tak hledejte klíčová slova: SaveFileDialog (je v ToolBox), Resource (je ve vlastnostech projektu). A jak s nimi naložit si najděte ve zdejších lekcích, diskuzi, v učebnici, v nápovědě... A dokud to neuděláte, tak už se obecně raději neptejte, jinak tu budete za vola (to není hodnocení, ale rada!). Nechcete-li se učit a chcete hotovou aplikaci, pak si ji někde objednejte. Ale to už je jiné téma.

nahlásit spamnahlásit spam 0 odpovědětodpovědět
                       
Nadpis:
Antispam: Komu se občas házejí perly?
Příspěvek bude publikován pod identitou   anonym.
  • Administrátoři si vyhrazují právo komentáře upravovat či mazat bez udání důvodu.
    Mazány budou zejména komentáře obsahující vulgarity nebo porušující pravidla publikování.
  • Pokud nejste zaregistrováni, Vaše IP adresa bude zveřejněna. Pokud s tímto nesouhlasíte, příspěvek neodesílejte.

přihlásit pomocí externího účtu

přihlásit pomocí jména a hesla

Uživatel:
Heslo:

zapomenuté heslo

 

založit nový uživatelský účet

zaregistrujte se

 
zavřít

Nahlásit spam

Opravdu chcete tento příspěvek nahlásit pro porušování pravidel fóra?

Nahlásit Zrušit

Chyba

zavřít

feedback