Kompilace do adresáře \bin\release   otázka

Testování, .NET

Mám problém s kompilací ve VB.NET 2010 Expres. Při kompilování se aktualizují pouze soubory v adresáři bin\debug, ne v adresáři bin\release i když mám v properties projektu v části Compile-Build output path nastaveno před kompilací \bin\Release. Je zajímavé, že z počátku tvorby projektu se aktualizovaly oba adresáře. Navíc se při novém otevření properties projektu vrací nastavení configuration kompilace zpět na Active(Debug).

V jednom z dřívějších příspěvků jsem našel radu nastavit v menu Visual Studia kompilování release verze. V menu VB jsem ale nic takového, co by se týkalo kompilace, nenašel.

nahlásit spamnahlásit spam 0 odpovědětodpovědět

Toto nastává při migraci VB9 (2008) projektu do VB10 projektu (2010). Jediné řešení, které jsem našel, je vytvořit nový solution a vše do něj přetahat z původního projektu.

http://www.vbnet.cz/forum-tema--6316-mig...

nahlásit spamnahlásit spam 1 / 1 odpovědětodpovědět

Vzhledem k tomu, že mám VB.NET 2010 Express nainstalován teprve asi měsíc, tak žádnou migraci projektů z dřívějších verzi jsem neprováděl. Nemám plné Visual Studio 2010.

Dle Vaší rady jsem přidal další projekt a v Solution Exploreru, úplně nahoře, se objevila nová položka (Solution 'názevprogram' (2 projects) a k ní místní nabídka s položkou Configuration Manager, kde je možnost nastavit Active solution configuration, buď Debug nebo Release. Nastavil jsem tedy Release a překopíroval všechny položky z původního projektu do nového. Původní projekt jsem vymazal. Tím jsem se ale dostal do opačné situace. Při compilaci se aktualizují soubory pouze v adresáři release. Adresář debug zůstává beze změny. To pak znamená jít stejnou cestou zpět pro nastavení kompilace pro ladění.

Pokud by to mělo takhle fungovat, tak je to dost krkolomné řešení. Podle mne chybí v základní nabídce volba pro otevření Configuration Manageru.

Nenapadá mě nic jiného než zkusit VB.NET 2010 přeinstalovat.

nahlásit spamnahlásit spam 0 odpovědětodpovědět

Já sem nic takového neradil. Radil jsem vytvořit komplet nový projekt (s ním se zároveň vytvoří nový Solution) a do něj ručně přidat všechny položky z původního. Dá to neskutečnou práci, ale vždy to pomohlo. A doufám, že se oba bavíme o VB.NET, ne C#.

nahlásit spamnahlásit spam 1 / 1 odpovědětodpovědět

Po založení nového projektu se nic nezměnilo. Teprve po resetování nastavení (Tools-Settings-Reset) a nové nastavení adresářů pro debug a build už vše fungovalo správně. Bohužel po nakopírování všech souborů z původního projektu (průzkumníkem Windows)do nově založeného se to zas vrátilo k původní nefunkčnosti. Kopírování souborů pomocí průzkumníku asi nebyla šťastná volba.

nahlásit spamnahlásit spam 0 odpovědětodpovědět

Kdo mluvil o Průzkumníkovi?! Všechny položky přidejte pomocí Add Item... Tím, že tam všechno narvete Průzkumníkem si akorát přepíšete soubory nového Solution tím nefunkčním, panebože. A jako první vyzkoušejte, jestli je vše v pořádku v novém Solution s novým projektem bez přidávání nebo kopírování čehokoliv.

nahlásit spamnahlásit spam 1 / 1 odpovědětodpovědět

Pane Linharte, není třeba se zbytečně rozčilovat, zdraví máme jenom jedno. Berte prosím v úvahu, že pracuji s VB.NET teprve měsíc a každá taková zkušenost je k nezaplacení. Chybami se člověk učí. Kdyby vždycky vše bezvadně fungovalo tak se člověk ani nic zajímavého nedoví. Je to jistě poučné i pro ostatní. Jinak to co mi teď radíte jsem už provedl v předchozím kroku (viz předchozí odpověď) až na to kopírování průzkumníkem, ale to jsem také uznal, že to byla chyba. Nyní jsem vše udělal znovu a vložil položky z původního projektu pomocí Add Item. Přešel jsem úspěšně i přes přejmenování nového projektu na původní název. Zatím vše funguje. Ještě přidávám textové soubory s daty rozměrů a statických hodnot válcovaných profilů, což je obzvlášť pracné. Myslím, že se dá konstatovat, že problém je vyřešen. Děkuji za spolupráci, myslím, že se zase někdy na něco zeptám.

P.S. Existuje nějaká literatura s podrobnějším popisem VB.NET?

nahlásit spamnahlásit spam 0 odpovědětodpovědět

Literatury je poměrně dost, stačí si zadat do vyhledávače vb2010, nebo na stránkách prodejců knih(Vltava, Grada, Cpress, apod.) a i tady na těchto stránkách je pěkný seriál o programování ve VB.net

nahlásit spamnahlásit spam 1 / 1 odpovědětodpovědět

O seriálu <VB.NET od začátku> samozřejmě vím, je dobrý, ale příliš brzy skončil. Není tam třeba nic o tisku, databázích, webu, ap.

Mně ale jde spíš o popis prostředí programu VB.NET. Je tam spousta voleb a nastavení a člověk neznalý v tom tápe a nezbývá mu než to zkoušet metodou pokus-omyl.

Z vlastním programováním si už nějak poradím vzhledem k dřívějším zkušenostem z jiných jazyků (VBA,VFoxPro) a i pomocí zmíněného seriálu.

Na ty prodejce knih se podívám, díky za radu.

nahlásit spamnahlásit spam -1 / 1 odpovědětodpovědět

Dobrý den,

chtěl bych se zeptat zda tento problém nastává i při migraci z 2008 na 2012? Má s tím někdo zkušenosti?

díky

nahlásit spamnahlásit spam 0 odpovědětodpovědět
                       
Nadpis:
Antispam: Komu se občas házejí perly?
Příspěvek bude publikován pod identitou   anonym.
  • Administrátoři si vyhrazují právo komentáře upravovat či mazat bez udání důvodu.
    Mazány budou zejména komentáře obsahující vulgarity nebo porušující pravidla publikování.
  • Pokud nejste zaregistrováni, Vaše IP adresa bude zveřejněna. Pokud s tímto nesouhlasíte, příspěvek neodesílejte.

přihlásit pomocí externího účtu

přihlásit pomocí jména a hesla

Uživatel:
Heslo:

zapomenuté heslo

 

založit nový uživatelský účet

zaregistrujte se

 
zavřít

Nahlásit spam

Opravdu chcete tento příspěvek nahlásit pro porušování pravidel fóra?

Nahlásit Zrušit

Chyba

zavřít

feedback