Prázdný Dropdownlist   otázka

ASP.NET WebForms

Dobrý den, na stránce mám dropdownlist, ve kterém vybírám datum...hodnotu datumu beru z "adresy": /Admin/Trenink_dochazka.aspx?id=25&cat=1&dat=1.1.2013 0:00:00

Tohle je muj select:

SelectCommand="SELECT ID,ID_treninku_ucast,ID_hrace_ucast,Ucast,ID_treninku,Datum,IDHrace,Jmeno FROM Ucast_trenink2,Seznam_treninku,Hraci WHERE ([ID_treninku_ucast] = 25)AND(ID_treninku_ucast=ID_treninku)AND(IDHrace=ID_hrace_ucast) AND ([Datum] = @Datum)"

<SelectParameters>

<asp:QueryStringParameter DefaultValue="0" Name="ID_treninku_ucast" QueryStringField="id" Type="Int32" />

<asp:QueryStringParameter DbType="Date" Name="Datum" QueryStringField="dat" />

</SelectParameters>

A tohle můj dropdownlist:

<asp:DropDownList ID="DropDownList1" runat="server" DataSourceID="SqlDataSource1" DataTextField="Datum" DataValueField="ID_treninku" Text='<%# Bind("ID_treninku_ucast") %>' >

</asp:DropDownList>

Nechápu proč se mi zde nezobrazuje žádná hodnota:( Nevíte někdo, kde by mohl být háček?

nahlásit spamnahlásit spam 0 odpovědětodpovědět

Co Vám řekl debug mód, kam až v rámci programu dojdete? Dle mého bude špatně čtení datumu z querystringu, možná formát, možná deklarace..

nahlásit spamnahlásit spam 0 odpovědětodpovědět

Chybu to nehlásí žádnou, ale ve výsledku není v dropdownlistu žádná hodnota...

nahlásit spamnahlásit spam 0 odpovědětodpovědět

Neptal jsem se na to, zda se vrací chyba, ale co jste zjistil v rámci debugování..?

nahlásit spamnahlásit spam 0 odpovědětodpovědět

Došel jsem pouze k tomu, že datum v dropdownlistu má hodnotu: null

nahlásit spamnahlásit spam 0 odpovědětodpovědět

Njn, to je pak těžké zjistit v čem je chyba, když nejste schopen provést ani základní debugging. Osobně bych doporučoval si detailně odkrokovat stav,kdy je v rámci query zasláno datum, které je dále parsováno a odesláno v rámci sql commandu do DB. Dle mého se Vám nespáruje datum a parametr je pak prázdný. Osobně mi přijde Vámi zvolený formát data jako nevhodný pro tento scénář.

nahlásit spamnahlásit spam 0 odpovědětodpovědět

Navíc nerozumím nastavení parametru DBType v rámci definice QueryString parametru. Opravdu je parametr třeba? Opravdu je typ "Date", nemělo by být spíše "DateTime"?

nahlásit spamnahlásit spam 0 odpovědětodpovědět

Ani s Type="DateTime" stejný problém...To krokování mi dělá problémy. Přiznám se, že nevím jak zachytit stav query, protože nevím kam breakpoint dát.

Jinak mělo by být dateTime...

nahlásit spamnahlásit spam 0 odpovědětodpovědět

Tak se pro začátek podívejte na úrovni databáze ,jaký select command z aplikace přichází. Zda opravdu obsahuje správný parametr, dle mého na 99,9% ne.

nahlásit spamnahlásit spam 0 odpovědětodpovědět

Už jsem to vyřešil :) Děkuji

nahlásit spamnahlásit spam 0 odpovědětodpovědět
                       
Nadpis:
Antispam: Komu se občas házejí perly?
Příspěvek bude publikován pod identitou   anonym.
  • Administrátoři si vyhrazují právo komentáře upravovat či mazat bez udání důvodu.
    Mazány budou zejména komentáře obsahující vulgarity nebo porušující pravidla publikování.
  • Pokud nejste zaregistrováni, Vaše IP adresa bude zveřejněna. Pokud s tímto nesouhlasíte, příspěvek neodesílejte.

přihlásit pomocí externího účtu

přihlásit pomocí jména a hesla

Uživatel:  
Heslo:  

zapomenuté heslo

 

založit nový uživatelský účet

zaregistrujte se

 
zavřít

Nahlásit spam

Opravdu chcete tento příspěvek nahlásit pro porušování pravidel fóra?

Nahlásit Zrušit

Chyba

zavřít

feedback