Pridavanie textu do .txt   zodpovězená otázka

VB.NET

Ahoj,prosim Vas neviete my poradit ako mam pridavat text do textoveho suboru bez toho aby sa my predchadzajuci nevymazal?ale bol by som rad keby to bolo pomocou klasickych prikazov LineIput a PrintLine.po kazde ked otvorim subor a ulozim do neho text tak sa my ten predchadzajuci zrusi.Viem ze to tam bolo pisane v poslednom clanku ale z toho som jelen a obycajne kopirovanie toho kodu nechcem.Diky moc.A este by som chcel poprosit,nenajde sa tu niekdo kdo fakt zacina uplne o nuly a chce si vymienat nejake skusenosti,ale fakt niekdo kdo zacina.Ucim sa z knizky Krok za krokem VB 2005.Este raz diky za odpoved.Edo

nahlásit spamnahlásit spam 1 / 1 odpovědětodpovědět

Zdravím,

pokud se učíte a zkoušíte to například dle článku http://www.vbnet.cz/clanek--33-vb_net_od... , pak je řešení velice jednoduché.

Pro otevření souboru na zápis totiž existuje několik přetížení otevírací metody (tj. více variant) a pokud tedy místo uvedeného kódu

Dim soubor As New IO.StreamWriter("data.txt")

použijete

Dim soubor As New IO.StreamWriter("data.txt", True)

budou se Vaše data přidávat postupně na konec souboru, nikoliv soubor přepisovat.

Jinak nás tady asi více začínalo úplně, nebo takřka od nuly, takže pokud Vám jde o výměnu zkušeností - klidně se ptejte.

nahlásit spamnahlásit spam 0 odpovědětodpovědět

Ještě dovětek - pokud to testujete dle Vámi udané knížky, pak i pro metodu FileOpen existuje podobné přetížení, tzn. místo (např. na str. 299)použitého

FileOpen(1,SaveFileDialog1.FileName,OpenMode.Output)

zadejte něco takového

FileOpen(1,SaveFileDialog1.FileName,OpenMode.Append, OpenAccess.Write)

nahlásit spamnahlásit spam 0 odpovědětodpovědět

Ahoj Viktor,velmi pekne dakujem za odpoved.Este som sa k tomu nedostal,jazdim kamionon,tak snad o vikendu.Toto je vlastne uz len moj konicek,uz to asi nikdy nikam nedosiahnem.Este mam prosbu porad my odkial berete vsetky tie triedy a tak...Ja mam len tu jednu knizku ale tam toho moc neni.Viem ze to mozna ucia v nejakom skoleni ale nato uz nemam cas.Inak neviem ci si cital moj profil,dakedy som tiez pracoval v Basicu ale to bol uplne iny.No zial doba pokrocila a ja uz asi nechytim nitku k tomu.zial uz to ostane len u konicku.A este mam prosbu nevies my poradit nejaku knizku alebo nejaku stranku na to oop?diky Edo

nahlásit spamnahlásit spam 0 odpovědětodpovědět

Zdravím,

možná Tě překvapím, ale jsem v podobné situaci - taktéž jsem se k VB dostal již "po sezóně" a to hlavně z důvodu, že jsem si potřeboval občas něco "spíchnout". Takže taky spíš jako koníček.

Jen jsem začal o pár měsíců před Tebou.

A z čeho čerpám? Jako úvodní publikace se mi celkem osvědčila knížka od Computerpressu Visual Basic.NET Hotová řešení.

Knížku Tebou jmenovanou jsem si pořídil také, ale ta mi připadá tak trochu neuspořádaná a nic moc mi nedala.

No a pak hlavní, z čeho čerpám, je tento Web - jednak jsem si prošel všechny články a seriály (a prakticky vyzkoušel - pouze číst to nemá cenu) a pak se snažím pravidelně procházet diskuse a zkoušet nalézat řešení konkrétních problémů druhých - to je nejlepší škola (alespoň dle mých skromných zkušeností).

nahlásit spamnahlásit spam 0 odpovědětodpovědět

Ještě drobnost - teď jsem se kouknul na ten Tvůj profil a co dodat.... Mé začátky, to bylo ZX SPECTRUM (ještě před pár lety jsem ho dětem jako raritu ukazoval :-))

nahlásit spamnahlásit spam 0 odpovědětodpovědět

no to si ma teda fakt prekvapil,ale som rad ze nie som sam.Tym prikazom rozumiem celkom slusne ale co sa tyka toho oop a tried a kolekcii a toho ostatneho je to pre mna spanielska dolina.

nahlásit spamnahlásit spam 0 odpovědětodpovědět

Z vlastní zkušenosti - to chce čas a trochu si s tím hrát. Ono je sice pěkné si o tom něco přečíst, ale jde spíše o to osahat si to trošičku a hlavně snažit se pochopit, co je za tím.

Nechci zobecňovat, ale cesty mého poznání se ubíraly asi těmato zátočinama:

- Nejprve jsem všude možně hledal "definici OOP" a snažil se zjistit, co je to za zázračné zaklínadlo

- Když jsem nedošel k ničemu pozitivnímu, začal jsem laborovat s různými příklady a porovnával postupy své z dob vynálezu šicího stroje s postupy v různých knihách, resp. zde na Webu.

- Jak jsem již napsal, hlavní hybnou silou pro mne byla potřeba si něco funkčního naprogramovat, proto jsem se snažil dostat k výsledku cestami, které jsem nějak zvládal.

- Poté jsem začal zjišťovat, že OOP není nic nového, zázračného či něco, co bychom i my ve své podstatě neznali (teď myslím na prapodstatu programového kódu), jde jen o trochu jiný pohled na programování, z trochu jiné strany a s trochu větším nadhledem. Pročež jsem si řekl - mnoho humbuku pro nic, proč bych si své programování komplikoval jenom proto, že je to "IN".

- Postupem doby, jak mé programátorské pokusy bytněly (bohužel nenarážím na kvalitu ale na kvantitu), začal jsem nejprve v jednotlivostech, poté i v rozsáhlejších celcích, docházet ke zjištěním, že ona ta nová ("OOP-čková") filosifie není až tak špatná a pokud si ji člověk zažije, dost to zpřehlední celý program, což, jinak řečeno, nevede sice k jednoduššímu (ve smyslu počtu řádků, použitým funkcím apod.) kódu (protože konec konců stejně musíte funkčně naprogramovat totéž), ale vede to k výrazně jednoduššímu programování!

Takže závěr (a to si ani zdaleka nemyslím, že chápu již většinu souvislostí), nevzdávat to ale taky v tom nehledat něco zázračného! A ono to příjde samo!

nahlásit spamnahlásit spam 0 odpovědětodpovědět
                       
Nadpis:
Antispam: Komu se občas házejí perly?
Příspěvek bude publikován pod identitou   anonym.
  • Administrátoři si vyhrazují právo komentáře upravovat či mazat bez udání důvodu.
    Mazány budou zejména komentáře obsahující vulgarity nebo porušující pravidla publikování.
  • Pokud nejste zaregistrováni, Vaše IP adresa bude zveřejněna. Pokud s tímto nesouhlasíte, příspěvek neodesílejte.

přihlásit pomocí externího účtu

přihlásit pomocí jména a hesla

Uživatel:
Heslo:

zapomenuté heslo

 

založit nový uživatelský účet

zaregistrujte se

 
zavřít

Nahlásit spam

Opravdu chcete tento příspěvek nahlásit pro porušování pravidel fóra?

Nahlásit Zrušit

Chyba

zavřít

feedback