Redakcni system - tutorial   zodpovězená otázka

ASP.NET WebForms, ASP.NET MVC, Komponenty

ahoj,

mam dotaz jestli nekdo nevi o tutorialu na tvorbu jednoducheho systemu v ASP.NET s vyuzitim napr wysiwyg editoru. Pokud by nekdo neco mel tak prosim napiste. Ja nasel jen na www.nidzo.cz (bohuzel nedokonceny) nebo ruzne starterkity, ktere ovsem moc nechapu protoze jde o jiz hotovy produkt. Chtelo by to neco jako "krok za krokem".

Diky John

nahlásit spamnahlásit spam 0 odpovědětodpovědět

Napsat redakční systém není jednoduché, pokud chcete mít nějaký WYSIWYG editor, můžete použít www.freetextbox.com, nebo třeba oblíbený FCK Editor. A nejlepší možnost je naimplementovat MetaWeblog API. Ale tutoriálu, jak udělat kompletní redakční systém, se asi nedočkáte. Mělo by to moc dílů.

nahlásit spamnahlásit spam 0 odpovědětodpovědět

Chapu, ze by to nebylo na dva, tri dily, jen jsem se badal po nejakem tutorialu. Stacilo by velmi oklestene rozhrani, proste jen opravdovy zaklad takoveho jednoducheho redakcniho systemu (pridavani clanku, editace, mazani,integrace s wysiwyg editorem) a mozna jeste rozdeleni clanku na kategorie), nic vic.

Neco podobneho rozjel Honza Baštýř na www.nidzo.cz ale nedokoncil, sice se chysta to dodelat, ale nema asi casu nazbyt.

Clovek by se pak dostal opravdu do problemu a na takove realne aplikaci to je velmi uzitecne. Asi nejsem tak zdatny a zacatecnik chce videt alespon male krucky, ktere ho podpori v dalsim pokroku.

Pokud by jste napriklad videli na webu nejaky podobny tutorial, i za ten bych byl vdecen.

I v anglictine nebo nemcine.

Jinak diky a fandim vasemu serveru

nahlásit spamnahlásit spam 1 / 1 odpovědětodpovědět

JJ plně souhlasím, tutoriál by se hodil. Na opravdu něco jednoduchýho, třeba ve stylu toho co funguje zde (nebo něco ještě jednoduššího). Protože sem na netu na nic taky nenarazil (kromě již zmíněné části Honzi Baštýře).

nahlásit spamnahlásit spam 0 odpovědětodpovědět

Na opravdu něco jednoduchýho, třeba ve stylu toho co funguje zde...

Tento web vám přijde jednoduchý? Schválně jsem to počítal a je to něco přes 100 000 řádků kódu se vším všudy. Máme zd naimplementováno spoustu různých technologií, tohle opravdu není jednoduchý redakční systém.

Jana Baštýře sice neznám osobně, ale jeho tutoriál je na poměrně slušné úrovni, doufejme, že jej dokončí. Já v současné době času moc nemám, takže nevím, kdy napíšu další článek.

Napsat redakční systém je věc dosti složitá a není to nic pro začátečníky. Začátečníci se musí na jednoduchých příkladech naučit nepjprve základní principy a jakmile je pochopí, už nepotřebují tutoriál - jsou schopni si redakční systém napsat sami.

Zájemcům o ASP.NET bych velmi rád doporučil přednášku Michala Altaira Valáška ASP.NET pro školu, úřad či dům, pro začátečníky i pokročilé, jejíž záznam je ke stažení na serveru http://videoarchiv.altairis.cz . Je to naprosto unikátní kousek, na kterém se naučíte spoustu věcí (je dobré před tím nastudovat články o ASP.NET, které jsou na tomto serveru).

nahlásit spamnahlásit spam 0 odpovědětodpovědět

Nevím, jestli nejdu s křížkem po funuse, ale před časem jsem při tvorbě vlastních stránek čerpal z webu www.builder.cz. Objevil jsem tam nějaké chyby, ale ten tutoriál je docela dobrý a přehledný.

Omlouvám se, teprve teď jsem si všiml, že mnou uvedený tutoriál je v HTML, ne v ASP.NET

nahlásit spamnahlásit spam 0 odpovědětodpovědět
                       
Nadpis:
Antispam: Komu se občas házejí perly?
Příspěvek bude publikován pod identitou   anonym.
  • Administrátoři si vyhrazují právo komentáře upravovat či mazat bez udání důvodu.
    Mazány budou zejména komentáře obsahující vulgarity nebo porušující pravidla publikování.
  • Pokud nejste zaregistrováni, Vaše IP adresa bude zveřejněna. Pokud s tímto nesouhlasíte, příspěvek neodesílejte.

přihlásit pomocí externího účtu

přihlásit pomocí jména a hesla

Uživatel:
Heslo:

zapomenuté heslo

 

založit nový uživatelský účet

zaregistrujte se

 
zavřít

Nahlásit spam

Opravdu chcete tento příspěvek nahlásit pro porušování pravidel fóra?

Nahlásit Zrušit

Chyba

zavřít

feedback