Visual Studio, XML a XSLT   zodpovězená otázka

XML

Dobrý den.

Trochu jsem se ztratil a tak potřebuju vyvést na správnou cestu. Visual Studio jakožto vývojové prostředí (nemyslím teď vlastní naprogramované aplikace) umožňuje zpracovávat a vytvářet i XML a XSLT soubory. Včetně podpory Intellisence. Takže se ptám, jak využít VS při tvorbě XSLT souboru?

Konkrétně... Mám vstupní soubor XML s daty, která potřebuji přetransformovat na jiné XML. Mám i ukázku vstupního XML souboru (což není dokonalé, ale jako vizuální pomůcka ke kontrole to celkem stačí), ale mám hlavně XSD soubory popisující, jak by měl výstupní soubor vypadat. A teď jde o to, jak využít VS k tvorbě toho XSL souboru, aby automaticky probíhala kontrola validnosti podle XSD a zároveň se pomocí Intellisence objevovalo při zapisování instrukcí do XSL souboru, které tagy jsou v daném okamžiku vhodné.

Ztratil jsem se v tom. Nevím, jestli je to možné. Nebo jestli jde pomocí Intellisence očekávat podporu pouze při ruční tvorbě výstupního XML, ale nikoli při tvorbě XSL...

Jde mi vlastně o to, jaké hodnoty nastavit v Properties windows a hlavně u kterých souborů (jestli u XSL nebo u XML vstupního či výstupního). Já snad vyzkoušel u všechny varianty.

Má s tím někdo zkušenost?

Děkuji uctivě

Petr Vavřinec

nahlásit spamnahlásit spam 0 odpovědětodpovědět

Visual Studio by Intellisense pro XML umět mělo, mělo by stači soubory XSD nahrát někam do složky Visual Studia (bude tam nějaká složka Schemas, přesné umístění z hlavy nevím). Jestli umí Intellisense i pro XSLT, to fakt nevím, ale opět i XSLT se dá popsat nějakým XSD, takže by mělo stačit stáhnout to XSD a nahrát ho opět do složky Visual Studia v Program Files.

nahlásit spamnahlásit spam 0 odpovědětodpovědět

Díky za nakopnutí... možná jsem to neřekl úplně přesně. Jde mi o to, zda VS mi dovolí při psaní XSLT transformace zadávat jen takové tagy, které jsou potom ve výsledném XML souboru validní podle XSD schématu. asi to neumím popsat lépe.

nahlásit spamnahlásit spam -1 / 1 odpovědětodpovědět
                       
Nadpis:
Antispam: Komu se občas házejí perly?
Příspěvek bude publikován pod identitou   anonym.
  • Administrátoři si vyhrazují právo komentáře upravovat či mazat bez udání důvodu.
    Mazány budou zejména komentáře obsahující vulgarity nebo porušující pravidla publikování.
  • Pokud nejste zaregistrováni, Vaše IP adresa bude zveřejněna. Pokud s tímto nesouhlasíte, příspěvek neodesílejte.

přihlásit pomocí externího účtu

přihlásit pomocí jména a hesla

Uživatel:
Heslo:

zapomenuté heslo

 

založit nový uživatelský účet

zaregistrujte se

 
zavřít

Nahlásit spam

Opravdu chcete tento příspěvek nahlásit pro porušování pravidel fóra?

Nahlásit Zrušit

Chyba

zavřít

feedback