Lokalizace a databáze   zodpovězená otázka

ASP.NET WebForms

Ahoj, vytvařím si stránky v ASP.Net a kód píši v jazyce VB.Net. Využívám pro práci Visual Studio 2008. Chtěl bych se Vás zeptat na tři dotazy.

1. Když stránku lokalizuji pomocí resources souborů, tak by mě zajímalo, zda mohu nějak lokalizovat i databázi. Nebo jak to mám jinak řešit, když mám výpis z databáze a chtěl bych ho mít také lokalizován?

2. Ve složce APP_Data se ukládají databáze, zajímalo by mě, jestli jich tam může být i více, jestli to má nějaký vliv na funkci a rychlost stránek. Dále jestli těch db může být vůbec více, když je pak nahrávám na server, jestli to nebývá nějak omezené (například. jak to mu je u free hostingu u qsh.eu?).

3. Zaregistroval jsem se na qsh.eu a využívám jejich freehosting. Ale když jsem tam nahrál db, tak stránka přestala šlapat :( Hledel jsem na google a dozvěděl jsem se, že bych měl "asi" nějak upravit ConnectionString, ale vůbec nevím jak na to. Poradí někdo?

Díky

nahlásit spamnahlásit spam 0 odpovědětodpovědět

V administrační sekci qsh.cz máte na connectionString generovátko, stačí zadat název souboru.

Obecně mít databází můžete více, ale na freehostingu je místa pomálu a databáze něco zabere. Rozhodně byhc pro každý jazyk nedělal vlastní databázi, prostě do všech tabulek přidejte sloupeček Language a do něj si uložte, v jakém jazyce je konkrétní řádek. Anebo pokud bude jazyků přesně konkrétní počet a nebude se měnit, není problém všechny lokalizovatelné sloupce udělat vícekrát, např. NazevCZ, NazevEN, NazevFR. Tak budete mít konkrétní položky vždycky pohromadě ve všech jazycích. Záleží, co přesně potřebujete.

nahlásit spamnahlásit spam 1 / 1 odpovědětodpovědět

Díky za radu, zkusím to tak udělat. Jak ale pak mezi sloupci mám přepínat, když u toho používám i Resouces soubory?

nahlásit spamnahlásit spam 0 odpovědětodpovědět

Nejsem si jistý, jestli tomu dobře rozumím. Chápu to tak, že potřebujete vědět, který sloupec máte z DB vytáhnout, podle toho, který konkrétní jazyk u resource souborů se právě používá. Možností je více, podle mě je nejlepší uložit si do Resources nějak příponu, která je za názvem toho sloupce a určuje ten jazyk, nebo přímo do resources uložit celý název sloupce. Při sestavování selectu si název sloupce jenom vytáhnete z resources.

nahlásit spamnahlásit spam 0 odpovědětodpovědět

Nevím jak to mám ale realizovat. Mám na stránce DetailsView připojený pomocí DataSource na databázi. Tlačítky na stránce měním jazyky. DetailsView obsahuje několik Labelů a každému je přiřazena hodnota z databáze (př. Text='<%# Eval("nazev") %>'). Já ale nevím, jak bych to mohl změnit na Text='<%# Eval("nazev_en") %>' pomocí tlačítka.

Zkoušel jsem si hrát i s těmi Resources soubory, ale pomocí nich mi to nějak nejde :(

nahlásit spamnahlásit spam 0 odpovědětodpovědět

Tak jsem se rozhodl, že nebudu vůbec používat Resources soubory a vše to udělám z databáze pomocí "sloupečků". Tedy - co sloupec, to jiný jazyk. Ale nevím, jak mám nastavit ty sloupce, aby to platilo po celém webu. Nejspíš se to bude dělat pomocí Cookies, ale s tím nemám zkušenosti. Nemáte nějakou radu nebo odkaz na stránku, kde je to dobře vysvětlené, abych to dokázal spojit s databází? Díky.

nahlásit spamnahlásit spam 0 odpovědětodpovědět

Už jsem to vyřešil, sice jinak, ale účel mi to plní.

Jinak, tyto stránky jsou opravdu vydařelé a članky perfektně napsané. Dobrá práce.

nahlásit spamnahlásit spam 0 odpovědětodpovědět
                       
Nadpis:
Antispam: Komu se občas házejí perly?
Příspěvek bude publikován pod identitou   anonym.
  • Administrátoři si vyhrazují právo komentáře upravovat či mazat bez udání důvodu.
    Mazány budou zejména komentáře obsahující vulgarity nebo porušující pravidla publikování.
  • Pokud nejste zaregistrováni, Vaše IP adresa bude zveřejněna. Pokud s tímto nesouhlasíte, příspěvek neodesílejte.

přihlásit pomocí externího účtu

přihlásit pomocí jména a hesla

Uživatel:
Heslo:

zapomenuté heslo

 

založit nový uživatelský účet

zaregistrujte se

 
zavřít

Nahlásit spam

Opravdu chcete tento příspěvek nahlásit pro porušování pravidel fóra?

Nahlásit Zrušit

Chyba

zavřít

feedback