Sloučení souborů   zodpovězená otázka

VB.NET, Visual Studio

Zdravím,

chtěl ybch se zeptat, zda lze Visual Studio 2008 nastavit tak, aby mi Designer Generated Code a zdrojový kód sloučilo do jednoho souboru? Pokud je to jeden CheckBox v Tools>Preferences, tak se omlouvám, ale tuhle volbu jsem tam nenašel.

Děkuji

nahlásit spamnahlásit spam 0 odpovědětodpovědět

Nezkoumal jsem, jestli je na to nějaké nastavení, ale rozhodně si můžeš upravit šablony projektových položek, stačí změnit obsah ZIP archivu a nezapomeň patřičně upravit XML soubor s metadaty .vstemplate.

Šablony nových položek projektu najdeš v adresáři c:\Program Files (x86)\Microsoft Visual Studio 9.0\Common7\IDE\ItemTemplates\VisualBasic\Windows Forms\1033\ .

Mimochodem smím se zeptat, co se ti nelíbí na rozdělení automaticky generovaného a tebou psaného kódu do víc souborů? Podle mě je to naprosto senzační věc, která ve starších verzích 2002 a 2003 citelně chyběla. Já osobně radši pracuji s více malými, než s jedním dlouhatánským souborem, občas si i jednu třídu rozdělím do tří nebo čtyř souborů, pokud je velká.

nahlásit spamnahlásit spam 1 / 1 odpovědětodpovědět

U mne je to právě naopak. Nejradši bych měl všechny třídy, formuláře, moduly atp. v jednom velkém souboru. Taky mi strašně vadí, když mám někde v kódu zbytečně prázdné znaky či řádky. Jsem na tohle strašně háklivý a cokoliv je navíc, musí pryč. Taky je pro mne výhoda, že Designerem generovaný kód umístěný do mnou psaného kódu můžu upravovat, aniž bych přehodil na Designer či do záložky Formx.Designer.vb. Je to trošku (...) mánie, ale vyhovuje mi to, a děkuji Ti za radu.

nahlásit spamnahlásit spam 0 odpovědětodpovědět

Až budeš mít projekt se stovkami tisíc řádků, tak si zvykneš na víc souborů.

nahlásit spamnahlásit spam 1 / 1 odpovědětodpovědět

Tak to asi ano, ale toho se zatím nemusím bát :)

nahlásit spamnahlásit spam 1 / 1 odpovědětodpovědět

Jinak co se týče přehlednosti, ty opravdu nikde nedáváš prázdné řádky? Ani mezi dvěma procedurami, mezi End Sub a další deklarací nenecháš prázdný?

Přemýšlím, co tě k tomu může vést, nemáš třeba malý monitor? Tam bych to pochopil, člověk se snaží šetřit místem.

A jinak je fakt lepší necpat víc tříd do jednoho souboru, pořád scrollovat nahoru a dolů musí strašně zdržovat.

Ale proti gustu žádný dišputát.

nahlásit spamnahlásit spam 0 odpovědětodpovědět

Zní to strašně divně, já vím, ale když jsem s assembly hotový, vymažu všechny prázdné řádky a teprve pak ji sestavím. Dokonce ani nepoužívám komentáře, jsem zastáncem myšlenky, že dobře napsaný kód se okomentuje sám. Obrovská věc je pro mě outlining, ten mi pomáhá s orientací v kódu, akorát je škoda, že není tak rozsáhlý (například na If, Select, With atp.)

Malý monitor nemám. 1280x1024px, takže mě prostor moc netrápí.

PS.: Měl bys vidět HTML co jsem psával. Kdyby Notepad neomezoval řádek na 1kB tak bych měl celou stránku na jednom řádku. Jsem rád, že to ve VB nejde, protože bych to nejspíše dělal i tam.

nahlásit spamnahlásit spam 0 odpovědětodpovědět

Člověče, tebe bych do týmu fakt nevzal. Psát HTML stránku na jeden řádek, to je šílenost. K čemu to? Ani za dob dial-upu nepamatuji, že by to někdo dělal, aby ušetřil cenné bajty.

Co se týče komentářů v kódu, je něco jiného, když člověk píše článek tady na VbNetu a něco jiného je skutečný projekt. Neříkám, že se má komentovat každý řádek, naopak, nesmáším, když má v kódu převahu zelená, ale občas jsou komentáře potřeba. Zkus se k nějakému svému programu vrátit za půl roku a nebudeš vědět, co to dělalo.

Já bych se bez mezer a prázdných řádků neobešel, řádky vynechávám často. Používám skoro výhradně XML komentáře, ty mají velký význam, v samotných metodách komentuji jenom jednotlivé bloky.

Btw 1280x1024 je na programování jen tak tak, kdybych měl mít ve Visual Studiu otevřených víc okének, tak mi na kód zbyde málo místa. Ale je fakt, že jsem ze svého 1920x1200 zmlsaný.

nahlásit spamnahlásit spam 0 odpovědětodpovědět

Pravda, mě se žádný větší projekt netýkal, ale je pravda, že všechny kousky kódu, co by se mi mohli ještě někdy hodit si ukládám taky jako komponenty nebo controly do speciální assembly a tam používám XML komentáře. Naposled to byl třeba způsob jak přidat oknu DropShadows efekt a animovat ho pomocí WinApi. Takže ke svým starším projektům se zpravidla nevracím, ale jak říkáš, steží by mě někdo s tímhle přístupem vzal do týmu, ale já se nebojím, že pokud budu psát větší projekt s více lidmi, nepřízpůsobím se. Koneckonců můj styl užívám výhradně já, ale když by na projektu dělalo víc lidí, přizpůsobil bych se.

nahlásit spamnahlásit spam 0 odpovědětodpovědět
                       
Nadpis:
Antispam: Komu se občas házejí perly?
Příspěvek bude publikován pod identitou   anonym.
  • Administrátoři si vyhrazují právo komentáře upravovat či mazat bez udání důvodu.
    Mazány budou zejména komentáře obsahující vulgarity nebo porušující pravidla publikování.
  • Pokud nejste zaregistrováni, Vaše IP adresa bude zveřejněna. Pokud s tímto nesouhlasíte, příspěvek neodesílejte.

přihlásit pomocí externího účtu

přihlásit pomocí jména a hesla

Uživatel:
Heslo:

zapomenuté heslo

 

založit nový uživatelský účet

zaregistrujte se

 
zavřít

Nahlásit spam

Opravdu chcete tento příspěvek nahlásit pro porušování pravidel fóra?

Nahlásit Zrušit

Chyba

zavřít

feedback