Upload na Remote Server pres http   zodpovězená otázka

VB.NET

Dobry den snazim se prijit na to jak si udelat takovy maly uploader pro jeden share server.Nicmene nevim jak presne zacit.

Toto je html kde je textarea a tlacitko pro upload.

<input class="text" id="txtAttachmentName" type="file" maxLength="255" size="38" name="FileToUpload"
runat="server" Width="240px">

A pro toto bych potreboval udelat ten soft v VB. Vim ze mam udelat http request a vrati me respone a ze ID je txtAttachmentName. Ale nevim jak to vsechno dat dohtomady.Jde o to udelat POST a nejak zmaknout tlacitko upload na remote serveru to nejak nechapu. Prosim o pomoc. Nejaky priklad nebo kus kodu?

Dekuji

nahlásit spamnahlásit spam -1 / 1 odpovědětodpovědět

Tohle je uz tvuj x-ty debilni dotaz na jednu a tu samou hovadinu. Kdy uz konecne pochopis ze s necim takovym ti tady nikdo radit nebude??? Nedelej neco vo cem nemas ani uzivatelsky znalosti...

nahlásit spamnahlásit spam -1 / 1 odpovědětodpovědět

Nastuduj si třeba na serveru www.jakpsatweb.cz, jak funguje protokol HTTP a jak funguje odesílání formuláře, co se přesně serveru odesílá a v jaké podobě server odpoví. Ani sám neumíš pořádně napsat, co potřebuješ. Rád bych ti poradil, ale nevím, co přesně potřebuješ udělat. Mám dojem, že jsem o POST a GET psal na tomto webu už článek, tam najdeš, jak se to dělá. Musíš ale znát HTML, z tvé ukázky je vidět, že absolutně nevíš, o co jde. runat="server" je čistě věc ASP.NET, nemá s HTML nic společného, stejně tak je zbytečné specifikovat šířku pomocí width, když tam máš size. Zjisti si nejdřív, co používáš, plácat k sobě kusy kódu, o kterých absolutně netušíš, co, jak a aproč dělají, je úplně k ničemu.

nahlásit spamnahlásit spam 0 odpovědětodpovědět

Dekuji Tomasi za odpoved. Ja o html moc nevim ale nasel jsem toto :

<form enctype="multipart/form-data" action="uploader.php" method="POST">
<input type="hidden" name="MAX_FILE_SIZE" value="100000" />
Choose a file to upload:
<input type="file" name="uploadedfile" value="" /><br />
<input type="submit" value="Upload File" />
</form> 

Prosim ja se ucim za pochodu a pro me je nejlepsi jak to dostat do hlavy je videt reseni. Porsim o toho kus kodu jak na to.

Zprava pro toho neregistrovaneho.

Pro me lidi jako jsi ty jsou jen zbabelci ze ani nenapis kdo vlastne jsi. Je to ubohe a hlavne smutne.A to co jsi napsal urcite vypovida o tve vyrazne inteligenci. Ja myslel ze je to web o tom lidem poradit a ne je urazet. Vim ze se mozna nekdy ptam na neco cemu presne nerozumim ale prave o tom to je. Cloveka nakopnout!!

nahlásit spamnahlásit spam 2 / 2 odpovědětodpovědět

No, nejvíc se člověk naučí, když na to přijde sám, takže ti něco poradím. Zkus si stáhnout program Fiddler a nainstalovat. Pak vlez v Internet Exploreru nebo jiné prohlížečce na dotyčnou stránku, kam chceš data odesílat, formulář vyplň a odešli (nedávej tam moc velký soubor, stačí nějaký úplně jednoduchý napsaný v poznámkovém bloku se třemi řádky). Pak se podíváš do toho programu Fiddler, v levém sloupci si vybereš požadavek, který to byl, a napravo si rozklikneš položku RAW, a uvidíš přesně, jaká data prohlížeč serveru odeslal.

Pak podle mého článku, který tady někde na serveru je, už budeš schopen poslat na server to, co potřebuješ, pošleš to samé, co prohlížeč, akorát dosadíš na příslušná místa vlastní data. Zkus si nejprve to, co prohlížeč odeslal, vygenerovat s vlastním souborem někam do velkého TextBoxu, ať to můžeš porovnat, jestli je to správně.

Když budeš mít konkrétnější dotaz, určitě napiš, celou aplikaci ti ale rozhodně psát nebudu, protože na to nemám čas. Anebo můžeš začít něčím jednodušším, tohle není úplně triviální příklad, vzal sis možná moc velké sousto.

nahlásit spamnahlásit spam 0 odpovědětodpovědět

Po tom kdo sem ti nic neni. Ubohe a smutne je to, ze se na tomhle poloprofesionalnim webu vyskytujou hlavy jako ses ty a par dalsich chytraku, ktery tapetujou fora idiotskejma dotazama na veci o kterejch nemaj ani paru s naivni predstavou ze jim nekdo napise jak to udelat... Silne ti doporucuju dale na tomto webu nevotravovat a naucit se to sam jako vsichni vostatni co to myslej s programovanim vazne a ne jako vyplneni pauzy mezi xchatem a Counter-Strikem...

nahlásit spamnahlásit spam -1 / 1 odpovědětodpovědět

Ubohost je tve druhe jmeno. Jestli tohle nekdo z moderatoru cte tak by mel ucinit nejake opatreni proti lidem jako je pan neregistrovany, ktery urcite je jeden z tech profesionalu ktere zde uvadi. Hahahaha neunosne smesne hahah

Tomasi . dekuji moc , ja to otestuju a pokusim se to nejak udelat sam , jo a omplouvam se za ten spam ale musel jsem.

nahlásit spamnahlásit spam 0 odpovědětodpovědět

A ty si příště zjisti, na co se ptáš, a trochu si přečti pár článků, ať si to někdo nebere osobně. Určitě ti je jasné, že úkol to není jednoduchý a než se do něj pustíš, musíš vědět, jak to funguje a co vloastně chceš udělat.

nahlásit spamnahlásit spam -1 / 1 odpovědětodpovědět

Já bych se vás rád zeptal na jednu věc. Kolik jste toho pro zdejší web udělal vy? I vy jste někdy začínal a vsadím se, že jste měl ze začátku taky takové dotazy, která vám dneska připadají debilní. Laskavě si nechte urážky pro sebe, nikdo na ně není zvědavý. Vyhánět uživatele jenom proto, že nemají zkušenosti a představu o tom, jak je problém rozsáhlý, není úplně na místě, je to minimálně stejně debilní.

Pokud programovat umíte a dotazy začátečníků vám vadí, jednoduše je nečtěte a nekomentujte. To, že se někdo zeptal blbě, se dá sdělit slušně, bez urážek a opovrhování.

nahlásit spamnahlásit spam 3 / 3 odpovědětodpovědět

Dekuju moc za radu. Precetl jsem si ten clanek a uz to zacinam pomalu chapat ,nicmene mam jeden mensi a posledni problem. A to je to jak zmackout tlacitko upload file jinak ostatni uz mam vyreseno.

Pokud mam na formu webbrowser tak to jde v pohode pomoci InvokeMember ("Click") ale nevim jak to udelat bez pomoci webbrowseru. Toto je zatim code co mam. Je to velice mala aplikace.

Private Sub btnOpenFile_Click(ByVal sender As System.Object, ByVal e As System.EventArgs) Handles Button1.Click
        If OpenFileDialog1.ShowDialog = Windows.Forms.DialogResult.OK Then
            file = OpenFileDialog1.FileName
            TextBox1.Text = file
        End If
    End Sub

    Private Sub btnExit_Click(ByVal sender As System.Object, ByVal e As System.EventArgs) Handles Button3.Click
        Close()
    End Sub

    Private Sub btnUpload_Click(ByVal sender As System.Object, ByVal e As System.EventArgs) Handles Button2.Click
        Dim request As HttpWebRequest = HttpWebRequest.Create("http://55.55.55.55/test/")
        Dim data As String = "uploadedfile=" & file
        Dim bytes() As Byte = System.Text.Encoding.ASCII.GetBytes(data)

        request.Method = "POST"
        request.ContentLength = bytes.Length
        request.GetRequestStream().Write(bytes, 0, bytes.Length)

        Dim respone As HttpWebResponse = request.GetResponse()
    End Sub 

Dik moc

nahlásit spamnahlásit spam 0 odpovědětodpovědět

Evidentně jsi vůbec nestudoval, co prohlížeč posílá. Ten kód, který jsi uvedl, jsi jen vykopíroval z článku a podle mě nechápeš, jak funguje a co dělá.

Musíš si zjistit, co prohlížeč odešle, když na to tlačítko klikneš, a to samé poskládat do proměnné data. Potom z toho udělat pole bajtů bytes a pak to celé pošleš tak, jak to tady už máš.

nahlásit spamnahlásit spam 0 odpovědětodpovědět
                       
Nadpis:
Antispam: Komu se občas házejí perly?
Příspěvek bude publikován pod identitou   anonym.
  • Administrátoři si vyhrazují právo komentáře upravovat či mazat bez udání důvodu.
    Mazány budou zejména komentáře obsahující vulgarity nebo porušující pravidla publikování.
  • Pokud nejste zaregistrováni, Vaše IP adresa bude zveřejněna. Pokud s tímto nesouhlasíte, příspěvek neodesílejte.

přihlásit pomocí externího účtu

přihlásit pomocí jména a hesla

Uživatel:
Heslo:

zapomenuté heslo

 

založit nový uživatelský účet

zaregistrujte se

 
zavřít

Nahlásit spam

Opravdu chcete tento příspěvek nahlásit pro porušování pravidel fóra?

Nahlásit Zrušit

Chyba

zavřít

feedback